دکتر سید یعقوب موسوی جزو افراد شاخص حوزه مدیریت کشاورزی ایران است که پس از درخواست و مطالبه مکرر کارکنان وزارت جهاد و تعداد زیادی از تشکل های صنفی و کارشناسان و فعالان حوزه کشاورزی از سوی کمیته ارزیابی دولت چهاردهم به عنوان یکی از چهره های اصلی برای وزارت جهاد کشاورزی معرفی شده است . متن زیر پیامی ست از سوی ایشان خطاب به تولید کنندگان ، فعالان ، تشکل های صنفی و کارکنان بدنه وزارت جهاد کشاورزی
همکاران گرامی و سروران ارجمند با سلام . از اینکه مانند تمام سالهای گذشته به بنده اعتماد و اطمینان دارید و اینجانب را شایسته دانستید برای وزارت جهاد کشاورزی و نیز حمایت قاطع خود را اعلام کردید ، مراتب قدردانی و سپاسمندی خود را بجای آورم!
همچنین شایسته است از کلیه کارشناسان و فعالان غیر جهادی ، تولید کنندگان و تشکل های صنفی حوزه کشاورزی که با حمایت های خود نسبت به این حقیر اظهار لطف و محبت داشته اند تشکر کنم.
با افتخار میگویم که در تمام عمرم هرگز زندگی شعاری نداشته ام و همواره حرفم را همه جا بدون لکنت زبان و بدون ذره ای ترس و هراس گفته ام . تا امروز اینگونه بودم و با توکل بر حضرت پروردگار بعد از این نیز همانگونه خواهم بود.
در دولت قبل هم ۳۴ نامه برای رئیس جمهور وقت نوشتم و مرتبا نسبت به اوضاع کشاورزی و کشاورزان ایران اعتراض کرده ام . به خاطر همین است که گعده گیران و سیاست بازان مرا همپا و همپیاله خود نمیبینند .
بارها اعلام کردم و اکنون نیز تکرار می کنم که علاقه ای به اخذ پست و جایگاه در هر سطحی نبوده و نیستم ولی هرگز دست از مطالبه گری و کمک به تولید کنندگان و همکاران مظلومم خودم نخواهم کشید.
بدون شک اداره کردن وزارتخانه ای به این بزرگی و با این حجم از وظایف و گستردگی جغرافیایی در سراسر کشور حقیقتا کار آسان و راحتی نیست و پیچیدگی های مخصوص به خودش را دارد .
چنانچه بخواهیم ساده انگارانه به چالش ها و معضلات و مشکلات این وزارتخانه نگاه کنیم شک نکنید که محکوم به شکست سنگین خواهیم بود. به ویژه الان که وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر صدها بحران برجای مانده از گذشته ، دچار کمبود شدید مالی نیز شده است . به گونه ای که دولت همین حالا از پرداخت مطالبات گندمکاران عاجز مانده است .
وزارت جهاد کشاورزی برای پیشبرد اهداف خود علاوه بر مطالبه گری و پیگیری های حقوقی میبایست ارتباط موثری با کانون های تصمیم گیری و گلوگاه ها داشته باشد از جمله شخص رئیس جمهور و اعضای مرتبط کابینه مانند رئیس سازمان برنامه و بودجه ، رئیس صندوق توسعه ملی ، وزیر اقتصاد ، وزیر نیرو ، وزیر صمت ، گمرک بنادر و کشتیرانی ، وزیر اقتصاد ، بانک مرکزی ، مجلس شورای اسلامی ، قوه قضاییه ، تشکل های صنفی و بالاخره خودِ بدنه اصلی وزارتخانه !
این ارتباطات و تعاملات گسترده را باید آنگونه در برنامه های خود داشته باشیم که موجب همگرایی و همراهی و مشارکت همه آنان با وزارت جهاد برای نیل به اهدافمان شود . تجربه آزمون و خطای بیش از ۷ دهه اخیر در مدیریت کشاوزی ایران نشان از ورود افراد متنوع در سِمت وزارت بوده که کارنامه آنان پیش چشمان ما و چراغ عبرتی برای حاکمیت است .
این فرضیه را هم حتما باید مد نظر قرار دهیم که دایره انتخاب آنچنان هم بسیط و گسترده نیست بلکه محدود است و قطعا آیتم هایی نظیر تحصیلات مرتبط ، سوابق اجرایی و اطمینان از توانمندی افراد در سِمت های بسیار سختی مانند وزارت بزرگ جهاد کشاورزی مورد توجه کارگزاران قرار گرفته است .
امیدوارم دست اندرکاران مربوطه با بررسی های دقیق خود ، مناسب ترین گزینه را برای این سمت بسیار مهم و زیربنایی انتخاب کنند تا شاهد بهبود اوضاع و توسعه هرچه بیشتر باشیم .
امیدوارم فرایند گزینش و در ادامه مکانیسم مدیریت وزارت جهاد کشاورزی به گونه ای شکل بگیرد که همه ما ایرانیان خود را در این زمینه سهیم دانسته و برای پایداری توسعه بخش کشاورزی نقشِ مفید و موثر ایفا کنیم .
« انگیزه » یکی از حلقه های بسیار مهم این وزارتخانه است که شوربختانه به دلایل مختلف از میان ما رخت بر بسته و آن شور و حرارتِ مسئولیت پذیری در رفع نیاز های جامعه را با خود برده است.
قابل انکار نیست که امروز همه ی ایرانیانی که به شکل های مختلف با وزارت جهاد کشاورزی ارتباط دارند دچار انواع معضلات و مشکلات هستند و مطالبات جدی دارند . از همین قشر بی پناه کارکنان و بازنشستگان بخش کشاورزی گرفته تا گندمکاران و دامداران و مرغداران و… !
جهاد کشاورزی عرصه ای ست که مدیریتش رستم دستان میخواهد اما فراموش نکنیم که انجام امور سترگ با همفکری و مشارکت و خرد جمعی امکان پذیر است و بدون چنین مشارکتی ، حتی رستم دستان نیز کاری از پیش نمیبرد .
دست نیاز به پیشگاه حضرت پروردگار بلند میکنم و از ساحت قدسی این درگاه درخواستِ تندرستی ، شادکامی و فزونی برکت برای تمام ایرانیان دارم . مراقب سلامتی خود و خانواده و مخصوصاً پشه ائدس هم باشید . ان شاءالله العزیز !
عمده سوابق کاری و اجرایی: مدیرکل و رئیس سازمان جهاد کشاورزی در استانهای خوزستان ، کهگیلویه و بویراحمد و کرمان !
عمده سوابق علمی و پژوهشی: مدرس دانشگاه در شهرستان های مختلف استان خوزستان ، بنیانگذار و مدرس رشته های کار و دانش کشاورزی در شهرستان ایذه ، مدرس مراکز تربیت معلم استان خوزستان ، مدرس دانشگاه جیرفت ، استاد راهنمای دانشجویان مقاطع تحصیالت تکمیلی ، داور جشنواره ها و مجلات علمی پژوهشی ، محقق انرژی های تجدید پذیر!