آیا دلیل عدم حضور نوری قزلجه در جمع متخصصان کشاورزی همین است؟
به قلم: امید قربانی
چند روزیست که مباحث مربوط به معرفی آقای غلامرضا نوری قزلجه به عنوان وزیر جهاد کشاورزی در میان کارشناسان کشاورزی، فعالان، تولیدکنندگان و حتی کارکنان وزارتخانه بسیار داغ بوده و تفسیر و تحلیل های فراوانی را در پی داشته است!
اما جالب تر از تمام مباحث مطروحه ، دعوت چندین بارهٔ آقای نوری قزلجه از سوی کارشناسان و کارکنان مذکور جهت حضور در گروه های تخصصی تلگرامی و انجام یک گفت و شنود صمیمانه و گرم بود که متاسفانه تا این لحظه وزیر پیشنهادی هیچگونه پاسخ مثبتی ارائه نکرده و حاضر به این گفتگوها نشده است.
دعوت کنندگان که قریب به اتفاق جزو قشر متخصص و صاحب نظران حوزه کشاورزی ایران هستند صرفاً خواستار آشنایی بیشتر با شخص آقای نوری قزلجه و دریافت اطلاعات علمی و فنی بیشتر از ایشان در رابطه وزارت جهاد کشاورزی و برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت ایشان هستند که یک امر کاملاً طبیعی ست.
در صورت پذیرفتن این دعوت از سوی وزیر پیشنهادی و گفتگو با کارشناسان و کارکنان مربوطه که در حوزه امنیت غذایی و مدیریت یکپارچه کشاورزی کشور به عنوان افسران غذایی شناخته میشوند اگرچه برای اولین بار است که صورت میگیرد اما به هر حال در نوع خود یک کنش بسیار مهم و ارزنده قلمداد شده و توقع میرفت که آقای نوری قزلجه با آغوش باز و گرم این دعوت ها را بپذیرد!
همگان به خوبی واقف هستیم که آنچه در کتاب های تخصصی دانشگاهی نوشته شده با آنچه در میدانِ عمل میگذرد در بسیاری مواقع تفاوت از زمین تا آسمان دارد و نمیتوان صرفاً بر اساس درس و مشق ها و آموخته های کتاب، مدیریت مجموعه بسیار بزرگ و حساسی همچون کشاورزی را بدست گرفت!
اکنون هزاران کارشناس و متخصص حوزه کشاورزی که علاوه بر تحصیلات آکادمیک سالهاست خاکِ کشاورزی را خورده و عملاً با انواع چالش ها مواجه بوده اند و راهکارهای برون رفت از مشکلات را هم میدانند از آقای نوری قزلجه دعوت کرده اند تا ضمن گفتگوهای صمیمانه، تجارب ارزشمند خود را نیز در اختیار وی قرار داده و مسیرِ مدیریتش را هموارتر سازند!
اما با همه این تفاصیل همانگونه که ذکر شد، وزیر پیشنهادی تا این لحظه استنکاف وزیده و دعوت مکرر این عزیزان را نپذیرفته است که همین موضوع نیز به چالشی جدید تبدیل شده. اینکه چرا نوری قزلجه حاضر نیست حتی برای چند روز کوتاه در جمع همکاران آینده خود حاضر شود و گفتگویی داشته باشد؟
اما در کمال شگفتی و ناباوری صبح امروز گزارش عجیبی در یکی از پایگاه های خبری حوزه کشاورزی منتشر شد که شاید بتوان این گزارش را پاسخی به سوالِ دعوت کنندگان قلمداد کرد!
پایگاه خبری تحلیلی « اخبار سبز کشاورزی » صبح امروز گزارشی را منتشر کرده است که آن را باید روشنگری و یا حتی افشاگری دانست. اخبار سبز کشاورزی در گزارش ویژه صبح امروز خود اعلام کرد : برنامه های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ، کپی از آب درآمد و البته توضیحات مفصلی نیز در این رابطه ارائه کرده است!
اکنون این شائبه رنگ و بوی جدی تر و بیشتری به خود گرفته است که شاید آقای نوری قزلجه برخلاف آنچه نشان داده و اعلام کرده است، از اطلاعات علمی و فنی چندانی نسبت به کشاورزی و مدیریت وزارت جهاد برخوردار نیست و توانایی مواجهه با سوالات متخصصان و کارشناسان مربوطه را ندارد.
که اگر این ادعا صحت داشته و آقای نوری قزلجه از همین الان دچار استیصال و سردرگمی در پاسخ به چند سوال ساده باشد بیانگر یک خطر واقعی در کشور بوده و یک هشدار بسیار جدی به رئیس جمهور محترم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
در ادامه بخش هایی از گزارش ویژه پایگاه خبری تحلیلی اخبار سبز کشاورزی را تقدیم نگاه شما مخاطبان ارجمند میکنیم تا زوایای بیشتری از این موضوع را ببینید. جهت مطالعه متن کامل گزارش مربوطه میتوانید از طریق لینک زیر اقدام فرمایید.
باید به مهندس نوری قزلجه حق داد که برنامهها، راهبردها و تعهدات اجرایی کوتاه مدت و بلند مدت و میان مدت خود را جهت ارائه مجلس، با عجله تهیه کرده باشد، زیرا از فاصله اعلام نام وی در بین گزینههایی چون دکتر عبدالمهدی بخشنده ، دکتر محمد علی نوبخت و خودش تا روز یکشنبه مشخص نبود لابی کدام جناح قوی تر عمل میکند و پرزیدنت پزشکیان را وادار به معرفی نماینده خود به مجلس مینماید و البته سه روز بعد از نامه دکتر پزشکیان به مجلس، برنامه، راهبردها و تعهدات اجرایی کوتاه مدت و میان مدت مهندس نوری قزلجه در ۵۷ صفحه منتشر و در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
پذیرفتنی است که معمولاً کاندیدهای وزارت یا تهیه کنندگان برنامه تا حدودی برنامه های وزرای قبل را با دستکاری هایی در عناوین، سرفصل ها، اول و آخر پاراگراف ها با اصلاحاتی یا تغییر ارقام به نام خود جا میزنند و از روی دست هم می نویسند اما قسمت برنامه عملیاتی و تعهدات خود را با نظرات کارشناسی و مدیریتی خویش تکمیل میکنند.
شاهد آن، برنامه های مهندس حجتی، دکتر خاوازی، مهندس عباس کشاورز، ساداتی نژاد و دکتر نیکبخت است اما در برنامه ارائه شده نوری قزلجه موضوع بسیار فرق میکند چرا که اصل تعهدات و اقدامات میان مدتی که وی پذیرفته انجام دهد طی ۱۷ صفحه (از صفحه ۲۸ الی ۴۵ برنامه) و شاه بیت و بخشی که معمولا نماینده ها سراغ آن میروند شامل ۲۲۱ بند اقدامات میان مدت وزیر پیشنهادی در راستای برنامه هفتم عیناً از مصوبه شماره ۳۳۳۴ سند تصویب شده دانش بنیان امنیت غذایی شورای عالی انقلاب فرهنگی برداشت شده که اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط ابراهیم رئیسی ابلاغ شده بود.
متاسفانه تمامی آن ۲۲۱ بند، بدون کم و کاست (جدای از اینکه بسیاری از بند ها تقریباً احساسی هیجانی، املاگونه و سخت قابل اجرایی شدن هست) و به صورت کپی در تعهدات مهندس نوری قزلجه آورده شده که لازم است کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تصمیم گیری خود به موضوع توجه داشته باشد.