وظیفهٔ کودک و نوجوان فقط بازی و تفریح و خنده های از سر شوق است. اما این در شرایطی ست که در محیط امن حضور داشته باشد. به هر مقدار که امنیت در اطراف کودکان کاهش پیدا کند از شور و شوق و بازی او نیز کاسته میشود.
کودکان و نوجوانان نسبت به سایر افراد آسیب پذیرترند چراکه توانایی درک و تحلیل وقایع را ندارند و به راحتی تحت تاثیر اخبار منفی مربوط به جنگ و جرم و سایر حوادث قرار میگیرند. در واقع نبردی درونی در افکار و روانش به وجود میآید که به راحتی قابل حل شدن نیست. اینجاست که کودک یا نوجوان درگیر ترومای روانی میشود!
ابتدایی ترین واکنش کودک یا نوجوان نسبت به اخبار جنگ این است که وقوع آن را برای خود و خانواده اش تصویر سازی میکند. و این مسئله بدون شک منجر به افزایش اضطراب و نگرانی شود.
استرس و اضطراب ناشی از خبر های بد میتواند به صورت ترس و کابوس شبانه، اختلال خواب، افت تحصیلی، تجسم مکرر اخبار در ذهن و کرختی روانی ظهور و بروز کند. بنابراین توجه به نوع اخباری که به آنها دسترسی دارند و حمایت از آنها برای مدیریت احساساتشان بسیار اهمیت دارد.
ایجاد فضای امن و آرامش برای کودکان، ارائه اطلاعات مناسب برای سن و شخصیت آنها و تشویق به شرکت در فعالیت های مثبت تا حدود زیادی میتواند از اثرات ناگوار اخبار بد کمک کرده و احساس امنیت و آرامش بیشتری به آنها بخشید!
نویسنده: الهام علیپور
دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه لاهیجان
مخاطب گرامی شما همچنین میتوانید از طریق لینک های زیر مطالب و مقالات بیشتری در پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران بخوانید: