طعم غیر طبیعی شیر
در مصرف شیر خامی که طعم خاصی دارد هشیار باشید
امید قربانی / کارشناس دامپروری
شیر ، یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان است که اغلب مردم آن را به صورت روزانه مصرف میکنند . همچنین باید گفت که این میزان مصرف بی دلیل نیست چراکه شیر پستانداران با دارا بودن ۹ اسید امینه اصلی از ۱۰ آمینه اسیدهای بسیار ضروری بدن، غنی ترین و ارزشمند ترین ماده غذایی خلق شده توسط خالق یکتاست.
مصرف شیر در بین مردم جهان شکل های مختلفی دارد. از شیر های پاکتی و شرکتیِ پاستوریزه گرفته تا شیرهایی که هموژنیزه شده اند و یا حتی شیر هایی که توسط خود مردم و در منازل آنها جوشانده میشود.
برخی از قبایل و گروه های مردمی هم در جهان هستند که به دلایل آیینی و مذهبی شیر را به صورت کاملاً خام و تازه دوشیده شده مصرف میکنند. اما در هر صورت باید بدانیم که تمام این شیر ها از بدن دام استحصال شده و برای اینکه قابلیت مصرف داشته باشند باید برخی فرایند های بهداشتی را بگذرانند.
شیر خام دارای خواص فیزیکی و شیمیایی خاصِ خود میباشد اما طعم و مزه خاصی ندارد. به همین دلیل وقتی با شیری مواجه میشیم که طعم یا رنگ و یا حتی بوی خاصی دارد باید توجه و دقت بیشتری بدان داشته باشیم. طعم دار بودن و یا تغییر در رنگ و مزه ی شیر به معنای این است که یک اتفاقی در نقطه ای از فرایندِ چهار گانه شیر رخ داده است !
لازم به ذکر است که: صرف اینکه شیر دارای رنگ یا طعم غیر طبیعی و خاص شده به معنای این نیست که غیر قابل مصرف است. بلکه برخی از این تغییرات اساساً هیچ مشکلی نداشته و آن شیر قابل خوردن میباشد. صد البته تغییراتی نیز هستند که مصرف شیر را اکیدا ممنوع میکند چراکه ممکن است خطر جدی بیماری یا مرگ را همراه داشته باشد .

قبل از توضیح درباره طعم و رنگ غیر طبیعی شیر و اینکه آیا در آن صورت قابل خوردن است یا نیست باید فرایندِ چهار گانه ی شیر را به خوبی بشناسیم. فرایند چهار گانه استحصال شیر به شرح زیر است:
۱: تولید شیر توسط دام
۲: استحصالِ شیر با دستگاه شیردوش
۳: نگهداشتِ شیر در مخازن مخصوص
۴: فراوری شیر جهت مصرف
جزو هر دسته از گروه های مصرف کننده شیر در جهان که باشید ( در قسمت ابتدایی این نوشتار گفتیم ) شیر مورد استفاده شما ناگزیر یک یا دو یا همه ی مراحل چهار گانه ی فوق را طی کرده است. در برخی از این موارد چهار گانه بعضاً اتفاقی رخ میدهد که باعث میشود طعم و رنگ و بوی شیر تغییر کند.

لطفاً فقط دامدار بخونه . امروز که داشتم با صبوری تموم به گوساله ای که نارس متولد شد شیر می دادم فکر می کردم
چقد دامدارا زحمت می کشن و چه دلخوشی ها ی کوچیک و درعین حال زیبایی دارن. خوشحال می شن اگه گاوی بعد از یه تب شیر و زمینگیر شدن دوباره بلند شه و سر آخور بره . خوشحال می شن اگه وقت تست آبستنی دکتر می گه گاوت آبستنه . وقتی کارگر زنگ می زنه گاوه زایمان کرد و گوساله هم سالمه بازم لبخند به لبشون میاد و خیلی چیزای دیگه
چون براشون زحمت کشیده سختی کشیده شب بیداری صبح زود بیدار شدن و شیر دوشی با حاشیه هاش تهیه کنسانتره گاوا که هر روز گرون و گروون تر خرید سیلو یونجه کاه
خرید دارو با قیمتهای هر روز بالاتر انواع و اقسام بیماری های گاو
و در آخر هم فروش شیر و گوشت نه به اون قیمت که براش تموم شد . دامداران پرتلاش ایران خدا قوت و سلامت باشید که زیر رگبار بی معرفتی های بعضی ها باز هم تلاشت رو ادامه می دی
امید قربانی چقدر پول گرفتی که اراجیف در مورد تلخی شیر را به خورد بچه های مردم بدی؟؟؟
خودت حاضری شیر تلخ را به خورد بچه ات بدی؟؟؟؟
تمام سایت ها علت تلخی را وجود انواع بیماری های گاو اعلام کردند و هشدار خطرمصرف دادند.
فقط سایت شماست که همه رو زیرپا گذاشته.