شیر را تازه بنوشید
آیا لبنیات صنعتی هم جزو توصیه های امام صادق محسوب میشود ؟
به قلم : امید قربانی
یک حدیث ارزشمند غذایی از امام صادق علیه السلام داریم مبنی بر اینکه: شیر را تازه بنوشید .
اهمیت مصرف شیر خصوصا شیر تازه آنقدر بالاست که احادیث و آیات زیادی برای آن داریم .
امام صادق علیه السلام میفرمایند :
البن من طعام المرسلین
یعنی شیر غذای پیامبران است .
و این روایات در مورد اهمیت مصرف شیر تا بدانجاست که پیامبر اکرم ( صل الله علیه و آله ) نوشیدن شیر را از نشانه های ایمان و اسلام معرفی کرده اند :
شُربُ اللّبنِ مِنَ الایمانِ
نوشیدن شیر از نشانه های ایمان است
اما آنچه در این مقال و این مجال ارزشمندی بیشتری دارد و قابل ذکر میباشد اینست که شیر تازه چیست و آیا شیر های صنعتی هم تازه هستند یا خیر ؟
شیر تازه آن شیری ست که روزانه از دام ها دوشیده میشود و بدون اضافه کردن هرگونه مواد نگهدارنده یا مواد میکروب کش در اختیار شما قرار میگیرد تا در حداقل زمان مصرف شود .
چه آن شیری که توسط دامداری ها عرضه میشود و چه شیری که در سطح لبنیات سنتی در تمامی شهر ها ارائه میگردد .
اضافه یا کم کردن سایر مواد به شیر آن را از حیث تازه بودن و شمولیت سخنان اولیای بزگوار دین خارج میکند .
در مطالعه بررسی میزان نگهدارنده های دوغ های صنعتی در سطح شهر تهران ، مقادیر بسیار زیادی از بنزوات و سوربات در آنها یافت شده که برخی از این نمونه ها از سوی مراجع ذی صلاح ( وزارت بهداشت ) اساسا غیر قابل مصرف اعلام شده اند .
باوجود اینکه بر اساس مبانی استاندارد ایران ، استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده در شیر و دروغ ممنوع است .
جهت دستیابی به بیشترین اثرات تغذیه ای و درمانی شیر ، این طلای سفید را تازه و خالص مصرف کنید .
به نظر میرسد باید هرچه بیشتر و بهتر در راستای گرایش جامعه ی ایران به سمت لبنیات سنتی و استفاده از شیر و لبنیات تازه و بدون مواد نگهدارنده مضر ، فرهنگ سازی انجام شود .
این فرهنگ سازی که باید به صورت جهاد تبیین انجام گردد دارای وجاهت عقلی و منطقی و دینی ست .
نویسنده : امید قربانی
کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری
مدیر عامل شرکت توسعه دامپروری اندیشه مهر
مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام
مقالات دیگری از امید قربانی بخوانید:
شیتامورا الگویی برای وزارت جهاد کشاورزی ایران
فیدرمیکسر و نکات فنی و علمی مربوط به آن
برندینگ دامپروری چیست و چه ویژگی دارد ؟
حمایت ۱/۵ میلیون دلاری کانادا به صنعت لبنیات محلی .
توسعه زیر ساخت های تولید و فراوری لبنیات سنتی و محلی در کانادا جزو برنامه های مستمر توسعه غذایی این کشور میباشد. در تازه ترین سیاست های توسعه ای وزیر کشاورزی کانادا خبر از کمک ۱/۵ میلیون دلاری به صنعت پنیر محلی در استان کبک داده است.
این بودجه به تولید کنندگان محلی پنیر کمک می کند تا تولید خود را ۲۵ درصد افزایش دهند و در عین حال آلودگی زیست محیطی خود را کاهش دهند.
در ایالت کبک کانادا طیف گسترده ای از پنیر های تازه و کهنه ، پنیر فرآوری شده، پنیر های ارگانیک و کره به صورت محلی و توسط دامداران روستایی تولید میشود.
سلام در کشور های پیشرفته و توسعه یافته دنیای غربی رویکرد استفاده از محصولات و کالاهای کشاورزی ارگانیک به شدت در حال افزایش است و این موضوع هم نتیجه ی شرایط اقتصادی و نیز هم شرایط فرهنگی اروپا ست. در کشور های اروپایی و کلا غربی شیوع بیماری های ایمنی مانند آسم و آلرژی بسیار فراوان است به طوریکه صاحب خانه و میزبان از قبل از میهمانان درباره وضعیت آلرژی اون ها می پرسه تا باتوجه به این مسیله ادامه بده . در سال های اخیر مبارزه افراطی با میکروب ها اعم شستن دست ها ، استفاده از مواد دترجنت و ضد عفونی کننده و …. کلا رعایت بهداشت و از سوی دیگر افزایش عمل سزارین در مادران باعث کاهش جمعیت میکروبی همزیست با بدن انسان شده است و به همین دلیل هشدار هایی صادر شده است . در ارتباط با شیر خام هم اعتقاد بر این است که شیر خام باعث کاهش ابتلا به آسم و اگزما و آلرژی میشه و حتی چند مطالعه نشون داده بچه های فارمرها یا مزرعه داران کمتر به این بیماری ها مبتلا میشن . از سوی دیگه کمک به دامداران کوچک و همین طور تمایل به استفاده از محصولات تازه دلیل دیگری برای استفاده شیر خام است. البته خطرات شیر خام تولید در شرایط غیر بهداشتی نباید فراموش بشه . شیر تازه در کشورهای اروپایی جزو محبوب ترین غذاهای مصرفی روزانه اروپاییان است مخصوصا در میان مردم کشور فرانسه