توسعه کشاورزی با هوش مصنوعی
تغییر سبک کشاورزی با ابزار های نوین دیجیتالی برای بهبود معیشت روستاییان و رهایی از فقر
امروزه در اغلب کشور ها و برای بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران ، برون سپاری فرایند مدیریت توسعه چکشاورزی و بهبود وضعیت کشاورزان جزو اصلی ترین دغدغه هاست .
و هنگامی که صحبت از برون سپاری مدیریت بهبود و توسعه ی تولید میشود در درجه اول ، نگاه ها و نگرش ها به سمت سازمان های مردم نهاد میچرخد .
اما مسئله این است که سازمان های مردم نهاد چگونه میتوانند به کمک کشاورزان خرد محلی بشتابند و وضعیت تولید و حتی زندگی آنان را بهبود ببخشند ؟
از بین یک میلیارد انسان فقیر در جهان ۷۵ درصد آنها در مناطق روستایی زندگی میکنند و به نوعی با کشاورزی ارتباط مستقیم دارند لذا توسعه و رونق کشاورزی خرد میتواند زندگی میلیون ها کشاورز فقیر در جهان را بهبود بخشد .
سوگمندانه کشاورزان خرده مالک با اینکه سهم عمده ای در تولید غذای جهان دارند اما اغلب با فقر و سوئ تغذیه نیز مواجه هستند . درعین حال نحوه کشاورزی خرد به دلیل فقدان توان مالی در جهت بهبود روش های آبیاری و حفظ خاک به منابع ارزشمند خاک و آب آسیب میرساند .
اما در دنیا و با وجود فناوری و نوآوری و شرکت های خطر پذیر و شتابنده های سبز این بخش نیز در حال تحول است . یک نمونه از این کنش های فناورانه ، دیجیتال گرین یا همان کشاورزی با هوش مصنوعی است .
دیجیتال گرین یک سازمان مردم نهاد است که با فنآوری های نوین دیجیتالی به ویژه اینترنت اشیائ و مشارکت روستاییان ، بانک اطلاعاتی عظیم و روزآمدی از انواع مختلف دانش های بومی و تخصصی مرتبط با کشاورزی را بوجود آورده است .
این سازمان مردم نهاد با استفاده از قدرت فن آوری و مشارکت فعالان محلی ، به کشاورزان خرده مالک کمک میکند که قادر شوند با استفاده از ظرفیتشان و با بهبود روش های تولید و مدیریت مالی ، خود را از فقر رها کنند .
رویکرد آنها استفاده از ظرفیت های بومی برای آموزش و هدایت کشاورزان خط مقدم محلی است . شبکه سازی کشاورزان خرد گام بسیار مؤثری برای درهم شکستن فقر است .
آنها توسط مربیان خبره آموزش میبینند و بعد با برنامه های آنلاین و آفلاین ، برنامه درسی منظم با آموزش دیجیتال و ترکیبی از برنامه درسی مبتنی بر تلفن همراه و فیلم های آموزشی عملی در سطوح مختلف کاشت ، داشت ، برداشت ، بازار و مدیریت مالی دیگر بازیگران را آموزش داده و به شبکه پیوند میدهند .
کشاورزی روستایی ، ستون فقرات در بسیاری از اقتصاد ها و کشور هاست . در سراسر جهان تخمین زده میشود که ۵۷۰ میلیون خانوار در مقیاس کوچک کشاورزی و روستایی وجود دارد .
برای تغییر در زندگی آنها و ایجاد جوامع عاری از فقر ، کشاورزان باید شیوه های جدیدی را اتخاذ کنند که بهره وری کشاورزی و تولید را بهبود میبخشد و سیستم های کشاورزی سالم را حفظ میکند .
بدون شک برای رسیدن به چنین اهدافی باید از فناوری های نوین برای جمع آوری داده های مهم و موثر و اشتراک گذاری این دادهها با تمام تولید کنندگان بخش کشاورزی روستایی استفاده نماییم .
توسعه ی بهره مندی از ابزار های مبتنی بر هوش مصنوعی با ایجاد تغییر در شیوه های کشاورزی و بهبود سطح تولید همراه با حفظ منابع آب و خاک و محیط زیست ، برای کشاورزان روستایی مزایای معیشتی و شعلی فراوانی دارد .
مانند استفاده ی کمتر و بهینه تر از آب ، مدیریت و حفظ جنبه های شیمیایی و فیزیکی و بیولوژیکی خاک ، بکار گیری منطقی و درست از انواع کود ها و سموم ، فرمول های خوراک دام ، حفظ و بسط کشاورزی پایدار ، بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی .
دیجیتال گرین یک سازمان مردم نهاد بین المللی ست که برای تقویت مقرون به صرفه بودن فرایند های رشد ، بهبود و توسعه کشاورزی از طریق سیستم های دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی فعالیت و تلاش میکند .
دیجیتال گرین چگونه فعالیت میکند ؟
دیجیتال گرین با دولت ها شریک میشود تا به کمک سیستم های مجهز به هوش مصنوعی کارایی سیستم های توسعه دهنده خود را ارتقا دهند . این فناوری نوآورانه ، آموزش ها و مبانی ضروری کشاورزی و تولید را به زبان های محلی ارائه میدهد و به کشاورزان کمک میکند تا بهره وری ، درآمد و انعطاف پذیری در برابر آب و هوا را تنها با کسری از هزینه افزایش دهند .
در واقع دیجیتال گرین ، میخواهد ضریب ریسک و خطر پذیری کشاورزی معیشتی را به نحو چشمگیری کاهش دهد .
نقطه عطف دیجیتال گرین ، توانمند سازی کارگران و کشاورزان است که در خط مقدم تولید قرار داشته و همواره تحت خطر و ریسک پذیری سرمایه هستند .
این کار با امکان دادن به کارگران و کشاورزان جهت کانالیزه کردن نوآوری به سوی اهداف ملموس و تصمیم گیری بهتر برای مصرف کنندگان از طریق کسب اطلاعات دقیق نسبت به سطوح و نوع نیازمندی ها و نیز اطلاع رسانی مستمر به محققان و سیاستگذاران صورت میپذیرد .
برگرفته از وبسایت موسسه بین المللی دیجیتال گرین
گردآورنده : امید قربانی / تحلیلگر اقتصاد کشاورزی
بودجه نویسی ناکارآمد بلای جان صنعت دامپروری ایران
ژاپن فرصت طلایی برای توسعه تجارت صنعت لبنیات ایران
پویش ملی ترویج مصرف شیر و نجات صنعت دامپروری
آینده کشاورزی در ایران از دید هوص مصنوعی اینطور عنوان شده است: پیشبینی آینده یک بخش خاص مانند کشاورزی در جمهوری اسلامی ایران ، مستلزم در نظر گرفتن عوامل مختلف و متنوعی است . ذکر این نکته نیز ضروری و لازم است که در رابطه با آینده کشاورزی ایران هیچگونه قطعیتی وجود ندارد بلکه عدم اطمینان وجود دارد. با این حال ، چند روند و ملاحظات درباره کشاورزی ایران وجود دارد که اغلب در زمینه آینده کشاورزی در ایران مورد بحث قرار می گیرد . یکی از این ملاحظات کمبود آب است . ایران با چالش های جدی مرتبط با کمبود آب مواجه است که به طور قابل توجهی بر کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی تأثیر می گذارد. مدیریت منابع آب های سطحی و سفره های آب زیر زمینی ، سرمایه گذاری در فناوری های کم مصرف و شیوه های استفاده پایدار از آب احتمالاً برای آینده کشاورزی ایران حیاتی خواهد بود . مورد دوم از ملاحظات کشاورزی ایران پیشرفت های تکنولوژیکی کشاورزیاست . بهره وری کشاورزی در ایران مطلوب نیست و میتوتن گفت که بهره وری پایینی دارد . پذیرش فناوری های کشاورزی مدرن ، کشاورزی دقیق و شیوه های کشاورزی بهبود یافته میتواند بهره وری را افزایش دهد . سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و همچنین ادغام فناوری ممکن است در آینده کشاورزی ایران نقش موثری داشته باشد. نکته سوم از فهرست ملاحظات کشاورزی ایران ، موضوع تغییر اقلیمی و تغییرات آب و هوایی ست : کشاورزی ایران متاثر از تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی ست . تغییرات در الگو های آب و هوایی می تواند بر بهره وری کشاورزی تأثیر منفی بگذارد. انطباق با تغییرات اقلیمی و اجرای استراتژی های کشاورزی پایدار برای تاب آوری بخش کشاورزی ایران مهم خواهد بود. و چهارمین نکته در مورد ملاحظات بخش کشاورزی ایران مسئله ی سیاست های دولت است . کشاورزی ایران به طور قابل توجهی وابسته به سیاست گذاری های دولت است و تصمیمات دولت میتواند کشاورزی ایران را متاثر کند . سیاست های دولت ، از جمله یارانه های کشاورزی ، موافقت نامه های تجاری و حمایت از کشاورزان، میتوانند به طور قابل توجهی بر مسیر بخش کشاورزی تأثیر بگذارند . تصمیم گیری های سیاستی که شیوه های پایدار را ترویج میکنند و به چالش های پیش روی کشاورزان میپردازند، بسیار مهم خواهند بود. پنجمین مورد از ملاحظات مرتبط با کشاورزی ایران ، روابط بین الملل و مسائل مرتبط با تجارت خارجی ست . روابط ایران با سایر کشور ها می تواند بر تجارت ، انتقال فناوری و توسعه کشاورزی تأثیر بگذارد. مشارکت ها و همکاری های جهانی ممکن است بر جریان دانش و منابع کشاورزی تأثیر بگذارد . برای اطلاع از دقیق ترین و به روز ترین اطلاعات در مورد آینده کشاورزی ایران، توصیه میشود به گزارش های سازمان های کشاورزی، موسسات تحقیقاتی و سازمان های دولتی ایران مراجعه کنید . همچنین میتوانید به آمار ها و گزارش های سازمان کشاورزی و خوار و بار جهانی نیز مراجعه کنید.
جناب ما هم کشاورزی هوشمند رو داریم اجرا میکنیم و حالا درسته که یک کمبودهای داریم اما اینطور نیست که اصلا نداشته باشیم . اگه این تحریم ها نبود و میتونستند مسیولان یه سری دستگاه و تجهیزات برای هوشمند سازی کشاورزی وارد کنن الان ما هم پیشرفته بودیم . مثلا این خبر رو آقای رائفی پور توی کانال مصاف منتشر کرده . افتتاح یک طرح آبیاری زیر سطحی هوشمند در بخش کشاورزی . طرح « آبیاری نوین زیر سطحی هوشمند » با حضور رییس جمهور در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر در استان خوزستان به بهره برداری رسید. در طرح مکانیزه هوشمند قطره ای زیر سطحی ، آبیاری به شیوه مستقیم انجام و به ریشه محصول میرسد ؛ در واقع آب به سطح زمین داده نمی شود و رطوبتی که در کنار ریشه است موجب صرفه جویی در مصرف آب ، افزایش میزان بهره وری و توزیع مناسب کود و سم میشود . این شیوه نوین آبیاری ، ضمن افزایش میزان بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب می بایست در تمامی شرکت های کشت و صنعت با هدف توسعه بخش کشاورزی به صورت پایدار مورد توجه قرار گیرد. بر خلاف تیتر هایی که خبرگزاری ها به این خبر اختصاص داده اند این اولین طرح آبیاری زیر سطحی نیست و پیش از این این اقدام انجام شده بود . توجه به آبیاری زیر سطحی در اقلیم ایران که تبخیر در آن جدی است منجر به خروج آب از دسترس عوامل تبخیر کننده می شود و در عوض آب در معرض استفاده ریشه گیاه قرار خواهد گرفت . این خبر رو به نقل از موسسه مصاف اینجا گذاشتم