پایگاه سراسری پاترا

دست برداریم از این سنتهای غلط تجاری

دست برداریم از این سنت های غلط تجاری

به قلم : محمد حسین قاسمی

سختی‌ های سیب زمینی کاران کشور با نبود بازار داخلی برای این محصول دو چندان شده است و وعده‌ های حل مشکلات از سوی متولیان عملی نشده

کشاورزان عزیز سیب زمینی کار همدانی سلام وعرض خسته نباشید !

عرایضی دارم در مورد صادرات سیب زمینی و انتشار عکسی از معاونت دیپلماسی وزارت خارجه با تعدادی از کشاورزان و پیگیری تلفنی که تقدیم نگاه شما مهربانان میکنم !

صادرات ، اونم صادرات محصولات کشاورزی جدا از اینکه مهارت بالایی لازم داره ، یک تخصص ویژه هم قلمداد میشه!

در این عکس ، یک طرف معاون محترم وزیر خارجه کشورمون وطرف دیگه نماینده کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و در قسمت دیگه تعدادی از کشاورزان مستاصل همدانی حضوردارن !

همه این عزیزان هم بدنبال یافتن یک راهکار نجات از دست این سیب زمینهای تولید شده هستن که در حال حاضر بلای جان تولید کنندگان شده !

عزیزان از این دید و ‌بازدید ها و تلفن زدن ها چیزی گیر شما نمیاد و مشکلی حل نمیشه!

باید بدانیم دنیا خریدار محصولات مازاد و بی برنامه ی ما نیست بلکه تک تک کشور ها حتی عقب مانده ترینشون هم برای بازار مصرف داخلی خودشون و واردات محصولات غذایی و کشاورزی برنامه دارن !

در همه جای دنیا ، تولید کننده ها خودشون رو با نیاز مصرف کننده و نیاز بازارِ هدف وفق میدن !

باید بدانیم صادرات محصولات کشاورزی در کمترین زمان خودش لااقل یک برنامه یکساله است .

درسته که صادرات یک تجارته ولی در حقیقت یک علمه و قواعد بین المللی شناخته شده و خاص خودش رو داره . اصولی داره که حتمأ باید توسط تولید کنندگان و عرضه کنندگان رعایت بشه .

ضمن اینکه همین صادرات یک فعالیت فنی و تکنیکیهم هست . یعنی یک صنعته که تاسیسات و ملزومات خاص خودش رو میخواد . صادرات درک متقابل منفعت رسانی و منفعت بردنه . 

رفتار صادراتی خودتون رو با سیاست و سیاستمداران گره نزنید . ز هر دری که اینا وارد بشن ، طرف خارجی از در دیگه خارج میشه . سیاست و تجارت دو تا جنس غیر مانوس هستن! مگه اینکه پای رانت و چیزایی از این قبیل وسط باشه !

سالها دو دولت عراق و ایران شما رو تشویق به صادرات خام و ارزان به این کشور کردند ، الان به برکت درآمد های نفتی عراق همون مشوقین ، سرمایه گذار کشاورزی در این کشور شدند !

همونا الان داخل دولت عراق هستن و ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایران را وضع کردند .

باید بدانیم همونا امروز پنچ شنبه مجوز بانک ملی ایران رو در بغداد لغو کردند .

عزیزان قرقیزستان ، قزاقزستان ‌، ازبکستان و کشور های سرد با اراضی وسیع ، مناسب ترین کشور ها برای تولید سیب زمینی هستند .

جمعیت کم و تولید بالا با منابع فراوان آب و وزمین و ارزش پایین پول ملی و فاصله زیاد حمل و نقل نمیتوانند کشور های هدف برای این منظور شما باشند و اصلا از قبل هم نبودند !

 باید بدونیم فصل خام فروشی محصولات کشاورزی ایران برای همیشه بدلیل کاهش ارزش پول ملی و تولید گران ، گذشته !

باید بریم دنبال منافع ارزش افزوده فراوری و بهینه سازی با ارزش اقتصادی بالا در حوزه کشاورزی و محصولات غذایی کشاورزی!

عزیزان سقوط ارزش ریال طی دوسال گذشته که میتونست ارز آوری رو جذاب کنه ، علی رغم افزایش ۳۰٪ درصدی وزنی محصولات صادراتی ، ارزش مالی اون کاهشی بوده و دلیلش هم پیشی گرفتن تورم هست .

باید دست برداریم از سنتهای غلط تجاری

لطفا بخودمون بیاییم ، دولت با پولهای نفتی بدون دخالت دادن شما فقط وارد کننده خوبیه !

کمسیون کشاورزی هم که در هر مورد امتحان خودشو تو این چهار سال پس داده و کاملا مشخصه که ناواردترین افراد اونجا رو اشغال کردند !

برای مشورت و پیدا کردن راهکار جای مناسبی نرفتید ! تلفن زدن امام جمعه اردبیل و استاندار به وزیر جهاد همزمان با سفر رییس جمهور به این استان در سال گذشته رو در همین قضیه یادتونه ؟چی شد ؟ هیچی ۷۰۰ هزار تن سیب زمینی نابود شد !

امسال بیش از یک ملیون تن سیب زمینی پاییزه رو دستتون مونده در حالی که کشت استمرار جنوب در حال ورود به بازاره ، چکار میخواهید بکنید ؟

فقط آب مصرف شده ۷۰۰ ملیون متر مکعبه یعنی بیش از سه برابر ظرفیت پر سد کرج ! که تو زمستون و الان ۱۷٪ درصد فقط آب داره !

به خودمون بیاییم ، کسی قرار نیست این وضعیت رو سر و سامان بده واساسا سامان آن در تمام دنیا از درون خود کشاورزا بوده .

اینقد تو اتاق این مسیولین بی اطلاع خودمون رو مشغول و علاف نکنیم چراکه هیچ اتفاقی توی این اتاق ها رخ نمیده !

ابزار تولید و کسب دانش ایجاد ارزش افزوده و منابع دست شماست . این مسئولینی که شما رفتید نزدشون ، برد مدیریتشون فقط تلفن زدن و نامه نوشتنه !

ایران علی رغم اینکه جزء اولین ها در تنوع و میزان تولیده ، متاسفانه بدلیل بی کفایتی دولتها همیشه صاحب بی برنامه ترین تشکیلات صادرات محصولات کشاورزی بوده .

در حالی که تولید کنندگان سیب زمینی کشور با مشکل عدم عرضه و صادرات آن دست و پنجه نرم میکنند خبری مبنی بر ورود و واردات سیب زمینی هندی به کشور در برخی از خبرگزاری های منتشر شده است

در شرایط فعلی دو راه پیش رو داریم :

۱: یکی اینکه چون دولت مکلف به خرید تضمینی هست ملزم شه به خرید سیب زمینی های مازاد که شما باید پیگیری کنید حتی نزد مقامات قضایی !

۲: یا اینکه با همکاری دولت و با استفاده از معافیت بازگشت ارز و با تعامل با دیگر وارد کنندگان سیب زمینی ها خارج شوند و این معافیت را در تسویه تعهد بازگشت ارزی آنان تهاتر کنند .

با این رجحان فقط میتوانید آنرا از کشور خارج و پولی بدست آورید که بعید میدانم دولت همراهی کند ! این تجارب مخلص هست در این زمینه !

با احترام برای شما و زحماتتان 

نویسنده : محمد حسین قاسمی

کشاورز و دانش آموخته حقوق

رییس صنف کشاورزان استان مرکزی و مدیر گروه مطالبات مردمی در تلگرام 

لینک گروه مطالبات مردمی در تلگرام

عبدالرضا اعتمادیان کارشناس آب نوشت : مدیریت نابسامان آب اسیر تصمیمات غلط گذشته است

نابسامانی آب ریشه در اشتباهات گذشته دارد

مطالبه کنشگران صنعت دام از محمد علی نیکبخت

ابهام در صادرات دام زنده و دروغ های وزارت جهاد

لینک گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام

لینک پایگاه اطلاع رسانی پاترا در ایتا

4 دیدگاه در “دست برداریم از این سنتهای غلط تجاری

  1. امید قربانی گفت:

    جناب آقای قاسمی عزیز
    ضمن عرض صمیمانه ترین مِهر و درود خدمت شما ،

    بدینوسیله محضر شما شهروند و هموطن ارجمند عرض میکنم که: نگاه و نگرش حضرتعالی به کشاورزی و تجاری سازی محصولات کشاورزان ، بسیار تکنیکال و تاکتیکال بود و صد البته زیبنده و ارزنده ! به ندرت دیدم که در خانواده #بیست_میلیونی کشاورزی ایران ، کسی اینگونه باریک و زیبا به موضوع نگاه کرده باشه ! اما کاش همه ی فعالان کشاورزی ایران ، خصوصا صاحب نظران و تحصیلکردگان این حوزه ، محتوای شما رو مطالعه کنند و نصب العین خودشون قرار بدن ! ایرانِ ما ، از حیث دارا بودن نیروهای انسانی خلاق و نخبه و استراتژیست نه تنها چیزی از جوامع توسعه یافته کم نداره بلکه به باور بنده علاوه بر غنی بودن حتی توانایی صادرات فکر رو هم داره ! افسوس و هزار دریغ که نخبگان ما همواره مستور و مهجور واقع شدن تا لشگر عظیمی از پخمگان زمامدار زیست و زندگی ما باشن ! با امید به فرا رسیدن روزی که نخبگان ایرانی زمامدار امورات مختلف کشور بشن و بدینوسیله ایران عزیز ما به توسعه و پیشرفت و شکوفایی منحصر به فردی که حقش هست برسه .

    دست یافتن دوباره به اون شکوه و عظمت علمی و تمدنی ایران باستان که امروز فقط با حسرت از اون دوران یاد میکنیم ، چندان سخت و دور از ذهن نیست . کافیه که نخبگان ایرانی رو کشف و شناسایی کنیم و با حمایت گسترده و ملی از این عزیزان ، پتانسیل هاشون رو به فعلیت کامل برسونیم . امپراطوری ایران بدست نخبگان ایرانی دوباره ایجاد خواهد شد.

    ارادتمند تمام نخبگان ایران زمین ، امید قربانی

  2. امید قربانی گفت:

    و یک نکته دیگه رو هم که همیشه به دوستانم میگم ، اینجا هم عرض میکنم: من یه آدم زنده پرست هستم و با مردگان چندان ارتباط و میانه ی خوبی ندارم . توی مرام و منش بنده نیست که زندگان رو رها کنم و به مردگان بچسبم . اصلا هم خوشم نمیاد که بگم : فلانی خدا بیامرزتش چه نخبه ی خوبی بود . یعنی برخلاف بسیاری از مردم منتظر این نیستم که یه نفر بمیره بعدش پرچم دوستی رو به اهتزاز دربیارم . مرده خور دنیای رفاقت نیستم . به همین دلیله که وقتی با یه آدم خلاق و نخبه و توانمند مواجه میشم تمام تلاشم رو برای ارج گذاشتن بهش و به فعلیت رسوندن استعدادش بکار میبندم .
    اگه شما مخاطب گرامی هم چنین مرام و مسلکی داری ، بدون که خاک پاتم و همه چیو پای رفاقت با شما میذارم .
    امید قربانی

  3. Nayeb گفت:

    سلام بر استاد گرامی آقای قاسمی عزیز رئیس و زحمتکش اتاق اصناف کشاورزی استان مرکزی. مطلب شما کاملا درست هست و درست فرمودید و همه کشاورزان و گندمکاران و سیب زمینی کاران و خلاصه همه تولید کنندگان کشاورزی اگه به مطلب شما توجه کنن خیلی از مشکلات حل میشه. تشکر میکنم از زحمات شما

  4. علیرضا ممبینی گفت:

    با حضور دکتر محمد علی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم سید ابراهیم رئیسی برداشت گندم از مناطق و مزارع جنوب کشور آغاز شده است . / به گزارش سرویس داخلی پایگاه خبری تحلیلی خبردام ، نخستین برداشت محصول گندم کشور به صورت نمادین در روستای لاور فین استان هرمزگان با حضور مستقیم محمد علی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی آغاز شد .
    دکتر محمد علی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم نمادین و هنگام برداشت محصول گندم خطاب به مستمعین اظهار داشت : مردم عزیز و کشاورزان و گندمکاران محترم ایران ، بر اساس تحلیل ها و تحقیقات گسترده و دقیقی که توسط کارشناسان ما در جهاد کشاورزی انجام شده است ، قیمت خرید تضمینی گندم نان یک صد و هفتاد و پنج هزار ریال و گندم معمولی دوروم یک صد و هشتاد هزار ریال تخمین زده شده است . ( هفده هزار و پانصد تومان تا هجده هزار تومان )
    دکتر نیکبخت همچنین درباره نحوه ی خرید تضمینی ندم و چگونگی پرداخت پول و مطالبات گندم کاران اعلام کرد : دستور العمل‌ و بخشنامه های مرتبط با خرید تضمینی گندم از همین اکنون به تمام استان‌ ها و ادارات کل سازمان جهاد کشاورزی ابلاغ شده است تا در اسرع وقت نسبت به این کار اقدامات لازم را ترتیب دهند . همچنین بر اساس بررسی های انجام شده در حال حاضر بیش از یک هزار و ۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در کشور وجود دارد که نیز آماده خرید گندم از شما کشاورزان و گندمکاران هستند . اصلاح بذر های گندم ، مصرف متعادل کود های شیمیایی ، طرح جهش تولید در دیم زار ها، توزیع سموم بین کشاورزان و گندمکاران ، شروع طرح کشاورزی قراردادی ، توسعه کشت‌ های مکانیزه و هوشمند ، توسعه مکانیسم و سامانه‌ های مدرن و جدید آبیاری مزارع ، آموزش عمومی کشاورزان و تولید کنندگان و مدیریت آفات و کاهش استفاده از سموم از جمله برنامه‌ های ویژه وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت و زراعت و برداشت گندم در کشور است که امید واریم هرچه زودتر به این طرح ها جامه ی عمل پوشانده شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *