روز جهانی شیر
لزوم اصلاح قوانین غذایی و ترویج سلامتی
به قلم : امید قربانی
دوازدهم خرداد روز جهانی شیر است .
در بیستمین سالروز جهانی شیر ، شاید در نگاه اول به نظر برسد که موضوع شیر چندان هم نیازمند تبلیغ و داشتنِ روز جهانی نیست چراکه مردم دنیا ارزش آن را میدانند و به مقدار نیاز خود از این طلای سفید استفاده میکنند .
که باید صراحتا بگویم : خیر ، اینگونه نیست!
ترویج مصرف بیشتر شیر و فرهنگ سازی برای آن ، امروزه از هر زمان دیگری ضرورت بیشتری دارد .
باوجود ارزشمندی بسیار بالا و منحصر به فرد شیر و با اینکه به عنوان غذای دارویی و کامل ترین غذا در جهان شناخته شده است اما با اینحال نزدیک به سه میلیارد انسان از این نعمت گرانقدر به دلایل متعدد محروم هستند .
سایر مصرف کنندگان شیر و لبنیات هم در یک سطح مقبول و سلامتی بخش نیستند و به یک میزان قابل قبول از این نعمت ارزشمند خداوند استفاده نمیکنند .
این عدم و سطح نازل مصرف را به جهت هزینه های هنگفت درمان و سلامتی برای تمام مردم دنیا باید با جدیت و هوشمندی هرچه تمام تر مورد واکاوی و اصلاح قرار دهیم .
ایران ما هم مستثنی نیست و شاهد محدودیت و عدم مصرف شدید برای بسیاری از هموطنان عزیزمان هستیم .
معضل بغرنجی که تبعات سلامتی و بهداشتی بالایی نیز دارد . چه برای سالخوردگان که در حال حاضر هرم سالخوردگی با شیب تندی را در کشور شاهد هستیم و چه کودکان و حتی میلیون ها ایرانی میانسال و جوان در شهر های بزرگ و کوچک و روستا ها .
اصلاح قوانین غذایی ، مدیریت کلان سیاست های تامین غذا و خوراک دام به جهت کاهش قیمت تمام شده ی شیر ، اصلاح شیوه نامه های تولید دامی ، ساز و کار رقابت پذیر عرضه ی محصولات لبنی ، افزایش فعالان و فعالیت های دامپروری و در انتها تبلیغ و ترویج موثر و جامعه شناختی مصرف شیر ، امروزه ضرورت فراگیر جهانی و منطقه ای و کشوری دارد .
مخاطب این نوشتار تمام مردم دنیا و ایران است . سیاستمداران ، دولتمردان ، متولیان غذا و بهداشت ، متولیان آموزش ، اصحاب رسانه و تمامی مردم در مشاغل مختلف .
شیر و لبنیات را باید معجزه غذایی خداوند بدانیم یعنی ارزشمند ترین غذای خلق شده که توسط پروردگار جهان به ما انسان ها هدیه شده است .
دوازدهم خرداد ، روز جهانی شیر را با هدف سلامت جسم و جان تمام انسان های زمین ارج مینهیم و در فرهنگ سازی مصرف شیر و لبنیات ، گام های موثری تری برمیداریم .
نویسنده : امید قربانی
کارشناس دامپروری و فعال حوزه لبنیات
مدیر عامل شرکت توسعه دامپروری اندیشه مهر
مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام
دامداران زغال سنگ تولید نمیکنند ، جهت استحضار همایش روز جهانی سلامت غذا . اولین همایش روز جهانی سلامت غذا برگزار شد بدون گفتن حتی یک واژه درباره دامپروری و شیر و لبنیات و گوشت. انگار در دامداری ها به جای غذا، زغال سنگ تولید میشود ! بی دلیل نیست که اوضاع تولیدات دامی کشور ماه هاست در عمق بحران قرار گرفته است . وقتی تصمیم گیران اصلی سلامت و بهداشت غذایی هیچ جایگاهی برای محصولات دامپروری قائل نیستند، نباید انتظار برون رفت از بحران را داشته باشیم . واردات گوشت های تاریخ گذشته ، توزیع مرغ های فاسد ، توزیع هزاران تن ذرت آلوده به آفلاتوکسین در دامداری ها و… هیچ جایگاهی در این همایش نداشت و ندارد چرا که نخبگان غذایی کشور در همایش به این باور رسیده اند که در دامداری ها زغال سنگ تولید میشود نه غذا… امید قربانی ، خبردام ، پایگاه خبری تحلیلی آموزشی کشاورزی و دامپروری ایران . متن کامل گزارش را در وبسایت خبردام مطالعه کنید