اخبار حوزه دام و طیور و کشاورزی

روز جهانی شیر

‍ ‍ روز جهانی شیر

رهبری کج اندیشانه ی وزارت بهداشت در قبال شیر و لبنیات 

به قلم : امید قربانی

شیر و ضرورت مصرف لبنیات را بسیاری از مردم دنیا میدانند به همین دلیل و با توجه به اهمیت این ماده غذایی بسیار ارزشمند ، یک روز مشخص را از بیست سال پیش به عنوان روز جهانی شیر لحاظ کردند .

 نام گذاری دوازدهم خرداد به نام روز جهانی شیر بدین دلیل صورت گرفت تا هرساله ، پژوهش ها و دستاورد های تحقیقاتی جدید مربوط به شیر به مردم دنیا اطلاع رسانی گردد . 

که نهایتا منجر به افزایش مصرف شیر در میان مردم دنیا شده و فرایند سلامتی و بهداشت غذایی جهانیان بهبود پیدا کند .

اما این روز جهانی در ایران ، شکل و ماهیت دیگری به خود گرفته و تا حدودی رزمگاه و بزمگاه برخی سود جویان و منفعت طلباان شده است .

متاسفانه راهبری روز جهانی شیر در ایران را وزارت بهداشت بر عهده گرفته است به جای وزارت جهاد کشاورزی !

وزارتخانه ای که همزمان با پاندمی کرونا بسیاری از پزشکانش در یک جهل بسیار عمیق و نادانی بسیط ، مردم را به عدم مصرف شیر هدایت میکردند .

وزارت خانه ای که سوگمندانه عملکرد متخصصان و پزشکانش نشان داد که نسبت به شیر و لبنیات کمترین اطلاع و آگاهی را نیز ندارد .

 و در تمام این مدت وزارت فخیمه ی بهداشت جز سکوت و بی توجهی کار دیگری نکرد .

که همین سکوت وزارت بهداشت باعث شد سطح مصرف شیر و لبنیات در دوران فاجعه بار پاندمی کرونا به صفر نزدیک گردد .

وزارت بهداشتی که در اوج پاندمی کرونا ، تخم مرغ را غذایی علیه کرونا معرفی کرده بود که باز هم ناشی از جهل و نادانی این وزارت خانه است .

وزارت بهداشتی که در رابطه با لبنیات سنتی ، عمیق ترین جهالت و نادانی را مدت هاست با خودش حمل میکند . 

و تصمیم گرفته تا ریشه ی لبنیات سنتی را از بیخ بزند . لبنیات سنتی که خیلی هم مفید و کاربردی ست . باز هم جهالت و نادانی این وزارت خانه ، چنین اکشنی را منجر شده است .

وزارت بهداشتی که تا این لحظه حتی یک پژوهش و تحقیق علمی درباره ی شیر و لبنیات انجام نداده .

و جالب ترین نکته این است که :

وزارت بهداشتی که فکر میکند شیر در کارخونه های لبنی تولید میشود . و نمیداند که شیر در دامداری ها و توسط گاو ها تولید میگردد .

به خاطر همین جهالت و نادانی ست که در روز جهانی شیر ، از کارخانه های لبنی دعوت به مشارکت کرده اما حتی یک نفر از دامداران را به جشن مذکور دعوت نکرده است .

اکنون پرسش بنده از مردم ایران اینست :

آیا وزارت بهداشت ، لیاقت و شایستگی راهبری روز جهانی شیر را می‌تواند بر عهده بگیرد ؟

صد البته که اینگونه نیست و وزارت بهداشت لیاقت و شایستگی راهبری روز جهانی شیر را ندارد .

تو را چــه بــه غــوغای عالم ملـــکوت

همین که با خاک بازی کنی کافی ست

روز جهانی شیر

الگوریتم های هوشمند جهان نشان میدهند که :

خطر مرگ انسان ها بر اثر سقوط با هواپیما ، سه برابر بیشتر از بیمار شدن به تب مالت در اثر نوشیدن شیر خام است .

و میدانیم که در ایران هیچکس شیر را به صورت خام مصرف نمی‌کند بلکه همه ی ایرانیان شیر های خام خریدا ی شده از دامداری ها و لبنیات سنتی را در خانه هایشان میجوشانند .

بنابراین میتوان گفت : جای نگرانی از بیماری های مربوط به شیر چندان موجه و منطقی نیست و مردم با خیالی آسوده از لبنیاتی های سنتی اقدام به خرید کنند .

وزارت بهداشت هم ضرورتا و حتما فکری برای سقوط هواپیما ها بکند .

نویسنده: امید قربانی

کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری

مدیر عامل شرکت توسعه دامپروری اندیشه مهر 

مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام 

مدیر کمپین حمایت از دام و لبنیات

مهندس امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری

مهندس امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری

مقالات ديگري از امید قربانی بخوانید:

بحران خودکشی در میان دامداران ایرانی

قحطی گوشت در پیش است 

مدیریت دامپروری در دوره خشکسالی

پویش ملی نجات صنعت دامپروری ایران

2 دیدگاه در “روز جهانی شیر

  1. خبردام گفت:

    روز جهانی شیر و ضرورت اصلاح قوانین غذایی کشور

    در سالهای اخیر و به ویژه طی سه سال گذشته مصرف شیر و لبنیات در ایران به شدت کاهش پیدا کرده است همچنان که مصرف گوشت قرمز نیز شدیدا کاهش پیدا کرده است !

    با بررسی تمام جوانب و آسیب شناسی این فرایند متوجه خواهیم شد که علت اصلی این کاهش مصرف و سوئ تغذیه لبنیات و پروتئین فقط و فقط در #سیاست_غذایی ایران ریشه دارد !

    به ویژه در حال حاضر که با اصلاح نظام ارزی دولت سیزدهم، باز هم شاهد کمتر شدن مصرف شیر و لبنیات و گوشت در دهک های مختلف جامعه هستیم .

    دامداران عزیز ایران با هزاران مانع و مشکلی که در حوزه تولید شیر خام با آنها مواجه هستند، یکی از بهترین شیر های دامی دنیا را تولید میکنند اما سیاست غذایی جمهوری اسلامی به گونه ای شکل گرفته است که این شیر ارزشمند در سبد غذایی خانواده های ایرانی جایگاهی نداشته باشد!

    روز جهانی شیر بر تمام دامداران ایران مبارک باد .

    مهندس امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری و مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام.

    متن کامل گزارش را در وبسایت خبردام مطالعه کنید .
    خبردام پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری صنعت دامپروری ایران

  2. chamani hosein گفت:

    روز جهانی شیر در گفتگو‌ی تصویری شبکه ایران کالا با حسین چمنی ، مشاور انجمن صنایع لبنی ایران 🔺 وقتی از سرانه مصرف شیر صحبت می کنیم به دلیل اهمیتی است که مصرف آن بر سلامتی بدن دارد. اهمیت مصرف شیر به حدی است که سازمان ملل متحد دو روز را به عنوان روز جهانی شیر نامدگذاری کرده است. 🔺 روز اول 12 خرداد مصادف با اول ژوئن به عنوان روز جهانی شیر نام گذاری شده است. البته یک روز دیگر نیز به عنوان روز جهانی شیر مدرسه نام گذاری شده تا توجه برنامه ریزان ، دولتمردان و رسانه ها به خواص مصرف شیر جلب شود. 🔺 ما باید نگاه متفاوتی به شیر و مصرف آن داشته باشیم . متاسفانه از قبل از انقلاب تا کنون سرانه مصرف شیر در ایران به اندازه استاندارد های جهانی نرسیده است . 🔺در سال های اخیر به دلیل نوسانات اقتصادی و گران شدن قیمت لبنیات، مصرف شیر کاهش یافته و بر اساس گزارش بانک مرکزی کاهش مصرف شیر بطئی و تدریجی نبوده و پس از حذف یارانه ها به صورت یک کاهش شوک آور، مصرف شیر 40 درصد کاهش یافت. 🔺طرح شیر مدارس سال هاست مورد بی مهری مسئولان مربوطه قرار گرفته و در ۱۰ الی ۱۲ سال گذشته مصوبه مجلس مبنی بر اینکه تمام دانش آموزان باید ۷۰ نوبت شیر ۲۰۰ سی سی دریافت کنند، اجرا نشده است. 🔺راهکار اول جهت افزایش سرانه مصرف شیر این است که باید نگرش ما و به ویژه مسئولان تغییر کند. متأسفانه در کشور ما نگرش‌ها بیمار و درمان محور است، در حالی که باید پیشگیری محور باشیم. 🔺 حدود ۲۰ سال دیگر افزایش جمعیت سالمند در کشور خواهیم داشت. این سالمندان با توجه به بیماری‌های مختلفی که دارند تمام بودجه مملکت را به خود اختصاص می‌دهند، بنابراین باید در جهت پیشگیری از این وضعیت حرکت کنیم و هدف طرح شیر مدرسه نیز پیشگیری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *