پایگاه سراسری پاترا

کماندوهای دربار صفوی

چگنی ها و ایل طرحان ، کماندوهای شجاع دربار صفوی

به قلم : امید قربانی

این ، یکی از برگ های زرین و ارزشمند کتاب تاریخ کشور عزیز ماست که کمتر بهش پرداخته شده . لرستان و چگنی و کوهدشت تکه هایی از تنِ وطن ماست !

وقتی شاه اسماعیل صفوی اول چشم به دنیا گشود به توصیه شیخ بزرگ شیعه ی اون روزگار ، ایشون رو به همراه مادر ، روانه شهر اصفهان کردن جهت مراقبت و محافظت کودک از هرگونه ترور . 

در حلقه ی مراقبین و محافظین این کودک فقط و فقط تعداد اندکی قزلباش ( قزلباش : جوانمردان ترک / فداییان صفوی ) حضور داشتن . 

این کاروان کوچک در مسیر عبور خودش از لرستان به دلایلی مجبور میشن تغییر مسیر بدن و همین تغییر مسیر باعث میشه که از منطقه چگنی و کوهدشت کنونی هم عبور کنن . 

در این منطقه با فردی مواجه میشن که جزو جوانمردان و عیاران منطقه بود به نام حسین قلی میرزا ( یک انسان شریف و لوطی مسلک ) 

حسین قلی میرزا تا خود شهر اصفهان این کاروان رو همراهی میکنه و برخی از توطئه ها و نقشه های ترور رو هم خنثی میکنه اما بالاخره طی یک درگیری با تروریست های همون زمان در اصفهان شهید میشه !

کاروان قزلباش ها ، کودک رو صحیح و سالم به اصفهان میرسونن و تا سالها از این کودک مراقبت و محافظت میکنن . 

اون کودک هم سرانجام بزرگ و بالغ میشه و در نهایت به عنوان شاه اسماعیل صفوی ، شاهنشاه امپراطوری ایران بزرگ میشه !

شاه اسماعیل یک روز دلتنگ حسین قلی میرزا میشه و برای همین دستور میده کاروانی آماده کنن برای سفر به چگینی و کوهدشت تا با بازماندگان حسین قلی میرزا دیدار داشنه باشه !

شاه اسماعیل در میان بازماندگان حسین قلی میرزا ، پسری رو میبینه که به غایت شبیه پدر بود و البته ویژگی های جوانمردی و لوطی گری و عیاری هم داره !

علاوه بر اینا ، دلیر و تنومند و شجاع هم بود . این پسر ، رضا نام داشت و فرزند میانی حسین قلی میرزا بود .

شاه صفوی از این پسر خوشش میاد لذا دستور میده تا انواع تست های دلاوری ، جنگاوری و وفاداری از این جوان گرفته بشه !

نتیجه نهایی تست ها و آنالیز ها اینطور میشه که این پسر جزو حلقه محافظان لایه یک شاه صفوی میشه . 

اندکی بعد در یکی از جنگها ( رضا آقا بزرگ ) برای ایجاد رعب و وحشت در دل سپاه روبرو ، دست به یک ابتکار و خلاقیت جنگی و رزمی میزنه ( احتمالا برای اولین بار در تاریخ ) .

رضا که جوان تنومند ، جسور و بی باکی بود تصمیم میگیره از بدن کشته شدگان دشمن کباب درست کنه و بخوره ! در مرحله بعدی هم گوشت بدن بعضی از اسیران دشمن رو که کاملأ زنده بودن به صورت خام خورد !

وقتی این کار رضا توسط جاسوسان توی سپاه دشمن پیچید ، چنان رعب و وحشتی در دل دشمن ایجاد میکنه که دیگه نیازی به ادامه جنگ پیدا نمیشه و دشمن شکست میخوره !

از این لحظه بود که در سپاه شاه اسماعیل 

اولین هسته یک گردان کماندویی و چریکی به فرماندهی رضا ایجاد میشه . 

این گردان تا آخرین روز سلسله صفوی وجود داشت و خدمت کرد به کشور مخصوصا در جنگ با عثمانی ها !

این گروه در مدت زمان اندکی به گروه آدمخواران سپاه صفوی معروف میسن و عثمانی ها با شنیدن نام این گروه پا به فرار میذاشتن !

در زمان های بعد ، یک نام اشتباه روی اون گروه کماندویی گذاشته شد که اساسا اشتباه بود و احتمالا در دوره قاجاریه و از زبان بدخواهان و کینه توزان شروع شد . 

البته مطمئن نیستم چون حلقه منابع مطالعاتی منفصل شده و مربوط به ۳٠ سال پیش هست . اما به احتمال بسیار زیاد ، طایفه ی سرتیپ نیای امروزی در منطقه چگینی و کوهدشت از نوادگان همون حسین قلی میرزا باشند ! 

سرتیپ نیاها جزو همون حلقه جوانمردان و عیاران لرستانی از چگنی و کوهدشت هستن !

نویسنده : امید قربانی

کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری 

مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری 

مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام

دکتر شیتامورا ، معاون امور دامپروری وزارت کشاورزی ژاپن است که اینگونه در رسانه ملی ژاپن به تبلیغ مصرف شیر و لبنیات پرداخته است

شیتامورا الگویی برای وزارت کشاورزی ایران

به خاطر ۲ هزار تومان ۲۰ میلیون رای پرید

گندم ، سیاسی ترین کالای تولید شده در ایران 

روستاییان ماشین رای دهی به شما نیستند

1 دیدگاه در “کماندوهای دربار صفوی

  1. غضنفری بهتاش گفت:

    محمد باقر قالیباف در چند پرده ! بخش اول
    در تاریخ 21 آبان 1401 ، یکی از نمایندگان تهران اعلام کرد که جناب قالیباف به همراه تعدادی از نمایندگان مجلس در پی رفع فیلتر از اینستاگرام و واتساپ هستند ! یعنی رفع فیلتر از مهمترین ابزار دشمن در پروژه براندازی نرم جمهوری اسلامی ایران . بدین خاطر درصدد برآمدیم تا مروری اجمالی داشته باشیم بر برخی سوابق و مواضع جناب آقای قالیباف .
    پرده اول : در سال 1383 ، قالیباف به عنوان نماینده سید محمد خاتمی و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب می شود .
    پرده دوم : قالیباف در سال 1384 کاندیدای ریاست جمهوری می شود و یکی از شعار های انتخاباتی خود را “پرهیز از فضای بسته و دخالت در زندگی شخصی مردم” قرار می دهد .
    برخی پوستر ها و بنر های بزرگ رنگی و گران قیمت انتخاباتی وی ، او را با عنوان “دکتر خلبان محمد باقر قالیباف” و در لباس خلبانی معرفی می کنند . گستردگی تبلیغات قالیباف ، این سؤال را به ذهن بسیاری از افراد متبادر می کند که هزینه این تبلیغات سنگین از کجا آمده است ؟ علیرغم همه هزینه های سنگین تبلیغاتی ، قالیباف رتبه ای بالاتر از چهارمی دریافت نمی کند و موفق به حضور در دور دوم انتخابات نمی شود و هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد به دور دوم می روند . قالیباف که تصور می کند برنده رقابت دور دوم ، حتماً هاشمی رفسنجانی خواهد بود ، به نزد وی رفته و ضمن ابراز ارادت ، حمایت خود از وی را ابراز می کند .
    پرده سوم : صادق خرازی طی مصاحبه ای با مجله مثلث اظهار می دارد که مدتی پیش از انتخابات سال 88 ، گفتگویی را میان آقای حسن روحانی و آقای قالیباف شروع کرده و این دو نفر چند جلسه به اتفاق من بحث کردند و جلساتی برگزار کردند تا بتوانیم کمک کنیم که یک رئیس جمهور ائتلافی [در مقابل احمدی نژاد] انتخاب شود.
    پرده چهارم : قالیباف که از مدتها قبل ، خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 88 آماده کرده بود ، با توصیه ای که به وی می شود ، ناگهان اعلام انصراف می کند . پس از آن ، طبق برخی گزارشات ، بخش قابل توجهی از ستاد های انتخاباتی خود را در اختیار میر حسین موسوی قرار می دهد .
    طبق سندی که بعد ها در برخی رسانه ها منتشر می شود ، در نامه ای به تاریخ 15 خرداد 1388 ، یعنی حدود یک هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری ، معاون خدمات شهری جناب قالیباف خطاب به معاونان خدمات شهری مناطق 22 گانه تهران ، از آنان می خواهد نسبت به امحای پوستر های تبلیغاتی احمدی نژاد از دیوار ها و مناطق شهری اقدام نمایند و مراقب باشند که به پوستر سایر نامزد ها به ویژه میر حسین موسوی تعدی نشود !
    جناب قالیباف علیرغم آنکه خیانت ها و جنایت های سران فتنه را می بیند ـ همان فتنه ای که به تعبیر مقام معظم رهبری ، نظام را تا آستانه سقوط پیش بردند ـ اما حاضر نمی شود حتی یک بار هم موسوی ، خاتمی ، کروبی و هاشمی را محکوم کند و هیچ موضعی علیه آنان نمی گیرد .
    در مهر ماه سال هزار و سیصد و هشتاد و هشت، احمد دنیا مالی ، معاون قالیباف نامه ای را به همراه تعدادی از سران احزاب اصلاح طلب و اطرافیان هاشمی رفسنجانی ، در حمایت از آشوبگران منتشر می کنند . روزنامه همشهری که زیر نظر شهرداری و در واقع زیر نظر جناب قالیباف منتشر می شد ، در ویژه نامه نوروز 89 خود ، بارها به صورت تلویحی از آشوبگران حمایت می کند اما حاضر نمی شود هیچ موضعی علیه سران فتنه یعنی میرحسین موسوی ، سید محمد خاتمی ، مهدی کروبی و یا هاشمی رفسنجانی بگیرد .
    پرده پنجم : در تابستان 1394 ، جناب قالیباف به همراه برخی از چهره های شاخص ، اقدام خائنانه حسن روحانی در پذیرش توافق استعماری و ضد ملی برجام را تبریک گفتند ! تبریکی که موجب اعتراض و عتاب رهبری نظام شد .
    پرده ششم : در تابستان 1399 ، هنگامی که جمع قابل توجهی از نمایندگان مجلس یازدهم درصدد استیضاح و برکناری حسن روحانی خائن و وطن فروش برمی آیند ، قالیباف با اعلام خبر جعلی و کذب “مخالفت رهبری با استیضاح روحانی” ، جلوی این اقدام انقلابی نمایندگان مجلس را می گیرد .
    به این ترتیب ، قالیباف یک سال دیگر به حسن روحانی مهلت می دهد تا خیانت ها و جنایت های جدیدی مرتکب شود و ضربات جبران ناپذیری به نظام جمهوری اسلامی ایران و 80 میلیون جمعیت کشور وارد سازد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *