گندم ، سیاسی ترین کالای ایران
تکلیف قیمت گندم همین حالا باید مشخص شود وگرنه انتخابات را بدون بیست میلیون کشاورز برگزار کنید!
به قلم : امید قربانی
گندم صرفا یک کالای کشاورزی و محصول زراعی برای تولید غذا نیست . کشاورزان و گندمکاران در واقع تولید کننده سیاسی ترین کالا در تمام طول تاریخ بشریت هستن !
بارز ترین و روشن ترین جنبه ی سیاسی بودن گندم رو حداقل ما ایرانیان بهتر از هر مردم دیگه ای در جهان درک میکنیم و میفهمیم!
شاید بپرسین چطور ؟ که باید عرض کنم همین گندم بود که باعث شد در سال ۶۱ هجری قمری ، فرزند علی مرتضی و زهرای مرضیه سلام الله علیهما همراه با خاندان نبوت در قتلگاه کربلا به خاک و خون کشیده بشن !
سیاسی بودن گندم هیچگاه برای ما ایرانیان تمومی نداره و تا ابد محکوم هستیم که این ویژگی نامبارک گندم رو بر دوش خسته خودمون حمل کنیم!
اما یک نکته بسیار مهم هم وجود داره که از نگاه و چشم اغلب کارشناسان و فعالان پنهان مونده : حالا که گندم توسط حکمرانان و دولتمردان سیاسی شده ، چرا ما کشاورزان بازنده باشیم ؟ چرا برنده ی این بازی سیاسی ما کشاورزان و گندمکاران نباشیم ؟
تقریبا هم میشه گفت که برای پیروز شدن کامل در این بازی سیاسی ، کشاورزان دست برتر رو نسبت به دولت دارن و همه چیز در اختیار کشاورزان قرار داره ! که مهمترین و کاربردی ترینش همین انتخاباته!
دقت کردید : تقریبا نزدیک به یک ماه هست که هیچگونه خبر و گزارشی درباره گندم توی هیچ خبرگزاری و پایگاه خبری منتشر نمیشه؟
دفت کردید که توی این یک ماه گذشته هیچ مسئول و مدیری در وزارت جهاد کشاورزی و سایر ارگان های حکمرانی و حتی در محافل صنفی مربوطه هم درباره گندم کوچکترین حرفی نمیزنن؟
خب دلیلش کاملأ مشخصه ! چون گندم یک کالای کاملآ سیاسی هست و اصلا نباید تا قبل از تمام شدن پرونده انتخابات درباره ش حرفی زده بشه !
به نظر بنده این ممنوعیت یک دستور کاملأ جدی و تاکیدی از سوی متولیان امور امنیتی کشور به تمام مدیران مربوطه هست !
تقریبا تا یک ماه پیش ، ماجرای قیمت تضمینی خرید گندم توسط دولت سوژه شماره یک تمام محافل کشاورزی مربوطه بود .
مخصوصا اون بخش که وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری کالای اساسی کشاورزی ، طی یک شعبده بازی عجیب ، مصوبه ۱۹ هزار تومانی قیمت گندم رو تبدیل کرد به ۱۷ هزار تومان !
و فعالان و مطالبه گران صنعت کشاورزی ایران ، چقدر در این زمینه محتواهای انتقادی و اعتراضی نوشتن و منتشر کردن !
این بنده حقیر هم اگه اشتباه نکنم، چهار فقره محتوای کاملا اعتراضی و انتقادی نوشته بودم !
تیترِ برخی از این نوشته ها که جالب هم بودن رو برای شما مخاطبین ارجمند بازنویسی میکنم:
۱: مطالبات گندمکاران به سفر رئيسی گره خورده است !
۲: جناب رئيسی آیا از قبرستان جهاد کشاورزی خبر دارید؟
۳: زندگیمان درو شد آقای قالیباف ما را به صبر توصیه نکنید!
۴: اعتراض صنفی تنها راه دریافت حق گندمکاران است !
۵: خوشه های خشم از فریب شما دولتمردان خواهد رویید!
۶: گندم های خونین و تهدید گندمکاران به سبک انگلیسی !
۷: بیست میلیون رای را خراب نکنید به خاطر ۳ هزار تومان!
و البته عزیزان و صاحب نظران دیگه ای هم بودن که در این رابطه مقالات تند و تیزی نوشتن !
با همه ی این تفاصیل ، در حال حاضر هیچ حرف و سخن و نوشته ای درباره گندم و قیمت گذاری غیرقانونی این محصول کشاورزی و مفقود شدن صورتجلسه خرداد ماه اعضای شورای قیمت گذاری که اون روز آقای آقامیری رئیس شورا بود و در نهایت قیمت غیر عقلانی ۱۷ هزار و پانصد تومانی گندم ، در میان نیست !
انگار که اصلا چنین کالایی در ایران توسط کشاورزان و گندمکاران تولید نمیشه!
سیستم چقدر راحت و خوب تونست مسئله گندم و قیمتش رو در تاریکی محض و فراموشی قرار بده طوری که حتی خود گندمکاران هم درباره ش چیزی نمیگن!
همه ی اینا به خاطر همون مسئله اصلی هست که در ابتدا عرض کردم: گندم سیاسی ترین کالای ایران است !
دستور اینه که : تا پایان ماجرای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس ، هیچکس حق ندارد درباره گندم حرفی بزند . نه تنها دولتمردان و مدیران وزارت جهاد بلکه حتی نمایندگان کنونی مجلس هم حق ندارند چیزی در این رابطه بگویند !
اما پس از پایان انتخابات و حضور میلیون ها گندمکار و کشاورز پای صندوق های رای ، هر وزیر و معاون وزیر و نماینده مجلس و… هرچی دلش خواست میتونه درباره گندم بگه !
خب مخاطب گرامی و کشاورز و دامدار زحمتکش در سراسر کشور عزیزمان ایران ، کالای سیاسی یعنی همین !
کالایی که همه چیزش به انتخابات مربوطه و فضای قبل و بعد از انتخابات در سرونشتش تاثیر مستقیم داره ، یعنی یک کالای کاملأ سیاسی هست !
نگاه خوشبینامه بنده هم به این موضوع چیزی جز این نیست که : دولت و ساختار حکمرانی ما در حال رقم زدن یکی از بزرگترین استحمار های تاریخ کشور علیه مردم خودش هست !
و نکته پایانی بنده در این مجال و مقال : چیزی به برگزاری انتخابات باقی نمونده . باید کاری میکردیم که موضوع گندم و قیمت تمام شده ش جزو محور های اصلی و کلیدی تمام کاندید ها بشه !
هنوز هم دیر نشده . تشکل های صنفی مربوطه و صاحب نظران و کارشناسان کشاورزی میتونن با همراهی تمام گروه ها ، کانال ها و پیج ها در تلگرام ، ایتا ، واتساپ و اینستاگرام ، مسئله گندم رو به صورت صریح و شفاف گره بزنن به انتخابات!
یعنی خطاب به دولت و مجلس کنونی اعلام میکنیم : یا همین الان تکلیف گندم و قیمت خرید تضمینی و اقدام غیرقانونی وزیر جهاد کشاورزی رو مشخص میکنید و یا اینکه ما کشاورزان و گندمکاران در اقدامی کاملا اعتراضی و مدنی از حضور در پای صندوق های رای خودداری میکنیم !
اگر رای و حضور بیست میلیون نفر همراه با خانواده و دوستان و بستگان برای دولت و مجلس مهم نیست که هیچ اما اگه مهمه همین الان باید تکلیفشو مشخص کنید !
تجربه اینو ثابت کرده که : همینکه خر دولت از پل رد بشه ، دیگه به هیچ وجه نمیتونین حق بدیهی و طبیعی و قانونی خودتون رو بگیرید!
و یه چیز دیگه : اون دسته از نمایندگان کنونی که نسبت به مسئله کشاورزی و دامپروری ، بیتفاوت بودن و با صدای حق طلبی خانواده مظلوم کشاورزی همراهی نکردن ، آيا شایستگی اینو دارن که دوباره اسمشون توی برگه های رای نوشته بشه؟ قطعا شایستگی ندارن !
پس بهتر نیست که یک یا چند نفر از کارشناسان و دلسوزان حوزه کشاورزی و دامپروری ، فهرست دقیقی از این نماینده ها تهیه کنن تا همگان بدونیم و دوباره اون گناه و خطای چهار سال پیش رو تکرار نکنیم ؟
گندم سیاسی ترین کالای تولید شده در ایران است که سود و نفع آن را دولتمردان و مجلسیان میبرند و سهم کشاورزان و گندمکاران هم چیزی جز خون دل خوردن و استحمار و استثمار شدن نیست !
نویسنده : امید قربانی
کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری
مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری
روستاییان ماشین رای دادن نیستند
میراث بابک را در راه ازدواج جوانان هزینه کنید
دست برداریم از این سنتهای غلط تجاری
لینک گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام
لینک گروه کشوری گفتمان روستا در ایتا
لینک پایگاه اطلاع رسانی پاترا در ایتا
کاملا صحیح فرمودید جناب قربانی. باید از این انتخابات ماهی خودمون رو صید کنیم وگرنه هیچکس هیچ اهمیتی به کشاورز نمیده. دوباره همون داستان تکرار میشه برای پول کلزا کارها و گندم کارها و بقیه. الان وقتشه که در راستای پیگیری مطالبات کشاورزان که قیمت پایینی برای گندم تعیین کرده آقای وزیر جهاد ما هم بهشون بفهمونیم که خیال نکنید علی اباد هم شهریه. اینا فکر نمیکنم با زبون خوش بخواهند حق کشاورزان رو بدن
با سلام و درود .
در برهه حساس انتخابات شاید گرو کشی خوب نباشد .
اینه که کشاورز میتونه محصول خود رو در انبار خود ذخیره کند و به جای اینکه دو هزار تومن گرونتر به دولت بفروشه پنج هزار تومن در بازار آزاد بیشتر میفروشه
اما برای دو هزار تومن نخاد رای بده و اصل ایران رو در خطر بندازه فکر کنم متوجه سیاسی بودن رو متوجه نشده باشه.
من فکر میکنم اهمیت انتخابات به سرنوشت کشور بستگی داشته باشه نه به گرون کردن گندم
و اما در این زمانی که هرکس از تورم و گرانی گلایه مند هست و یکی از راه های شکسته شدن تورم تولید هست باید فکر کرد و تولید رو افزایش داد تا تورم بشکند نه تحریم کرد که بیشتر گرانی و تورم بوجود آید . .
ما بار ها دیدیم اگر کشاورزی محصولی رو تولید نکرد دولت بلافاصله وارد میکند و کلی کشاورز در این تصمیم ضرر های زیادی دیدن .
افزایش تولید هست که میشود گرانی را از دوش مردم برداشت .
اما گرو کشی در این زمان مناسب تفکر ایراندوستی نیست.
برای راه حل باید چاره دیگری اندیشید . .
جناب تولایی عزیز سلام و صبح جمعه تون بخیر باشه . حقیقتا این گرو کشی از سوی کشاورزان و گندمکاران و دامداران نیست . بلکه یک درخواست و مطالبه کاملآ ساده و طبیعی و بدیهیه. گرو کشی رو دولت آقای رئیسی و وزارت جهاد کشاورزی داره انجام میده . خب چه مرگشونه که پس از ماه ها بلاتکلیفی، یک مصوبه غیر قانونی صادر کردن و بعدش که با واکنش اعتراضی تولید کنندگان مواجه شدن ، موضوع رو کاملآ بایکوت کردن؟ این نوع برخورد با مردم و کشاورزان نه تنها توهین صریح و آشکار به میلیون ها کشاورز و گندمکار قلمداد میشه بلکه عملا یک استحمار و استثمار بزرگ هم هست . مگه قراره به خاطر انتخابات مجلس کل مملکت و کارها و برنامه ها تعطیل بشه؟
آیا این شیوه تفرعنی و کمونیستی اداره امور اقتصادی برای شما محرز نیست ؟
اینکه در بیت رهبری در دیدار با ورزشکاران بانوانی با حجاب غیرکامل حضور پیدا کردند چیز عجیبی نیست، در دیدارهای هرساله رهبری با دانشجویان، نخبگان و… همواره همین مدل بانوان حضور دارند و گاهی پشت تریبون به نمایندگی صحبت میکنند.
این مشی رهبریست
چون او رهبر همه مردم است نه فقط رهبر مذهبیها
حضور افراد کم حجاب در بیت رهبری، تایید شرعی حجاب آنها توسط رهبری نیست. بلکه حجاب عرفی عموم مردم است که میتواند در حسینیه امام خمینی حاضر شود.
رهبری وقتی به نمایشگاه کتاب میرود، سراغ همه تفکرات میرود، حتی جریانات موسوم به روشنفکری. این بمعنای تأیید آنها نیست.
و مثالهای فراوان دیگر
ما خیلی مانده تا مشی رهبری را فهم کنیم. منتظر نباشیم آقا طبق مشی ما عمل کند، آقا را با خودمان تنظیم نکنیم. خودمان را با آقا تطبیق دهیم
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
@hosein_darabi
برادران! شماها چرا قرآن را حفظ نمیکنید؟ شماها جوانید. والله مکرر اتفاق افتاده که با خودم فکر کردهام و گفتهام که اگر ممکن باشد، هرچه دارم، بدهم و حفظ قرآن را بگیرم
مقام معظم رهبری، ۲۲/۱/۱۳۷۰
من واقعا به این نتیجه رسیدم که میشه تو فضای مجازی خیلی کارای بزرگ کرد، یکیش همین لیگ کتاب که داریم انجام میدیم بعدا میبینید چه کار بزرگیه. من خیلی باورم نمیشد تو قرآن و نهج البلاغه بشه خیلی کار بزرگ کرد که قبلا براتون تعریف کردم، که مشهد بودم یه طلبه اومد پیشم بعد حال و احوال گفت یه کانال حفظ قرآن و نهج البلاغه دارم دوره ایتای شمارو تهیه کردم (تودلم گفتم اوه حتما میخواد انتقاد کنه که بدردم نخورد پولمو وَده)
یه چیزایی گفت واقعا تعجب کردم که یه کانال کوچیک اندازه یه ارگان بزرگ داره کار دینی فرهنگی میکنه.
نزدیک ۲۵۰۰ دانشپژوه دارن ، ۱۶۰ استاد فعال، تا الان ۱۲۰۰ نفر حکمتهای نهج البلاغه رو داخل کلاساشون حفظ کردن، در خدمت ۸۰۰تا حافظ قرآن هستند.
خلاصه صفر تا صد مسیر حفظ قرآن که یک کار تخصصی است رو توی کانال و توی دوره های تخصصی شون آموزش میدن