اخبار حوزه دام و طیور و کشاورزی

آشوب و اغتشاش در امنیت غذایی کشور

آشوب و اغتشاش در امنیت غذایی کشور

سه طرح بحران آفرین وزارت جهاد

پاترا / امید قربانی

به جرات و با مدارک و مستندات قوی میتوانم اذعان کنم که وزارت جهاد کشاورزی در ایجاد اغتشاشات و بحران اخیر نقش شماره یک را ایفا کرده و کوچکترین توجهی به هشدار های مکرر نخبگان و کارشناسان مربوطه نداشته است.

بدین جهت اصرار داریم که این وزارتخانه و مدیران ارشد آن باید هرچه زودتر از سوی متولیان امنیتی و کارشناسان حقوقی کشور مورد پیگرد قضایی قرار بگیرد.

منصور پوریان رئیس شورای تامین دام کشور در ارتباط با مشکلات کنونی دامپروری گفت : خرید و فروش گوشت قرمز حاصل از کشتار دام مولد به شکل بسیار چشمگیری افزایش پیدا کرده است به گونه ای که این افزایش کشتار مولد مسبب انواع بحران های امنیتی و معیشتی و اقتصادی در آینده نزدیک خواهد شد.

 به دلیل قیمت پایین‌ تر گوشت دام ماده نسبت به دام نره پرواری است ، علاوه بر آن شاهد افزایش تخلفات به انواع مختلف در بازار گوشت قرمز هستیم.

پوریان درباره بی‌ نتیجه ماندن طرح‌ های حمایتی از دامداران ، اظهار داشت : با افزایش انباشت دام در دامداری‌ ها به دلیل عدم کشش در بازار مصرف ، دولت ۳ طرح حمایتی برای دامداران ارائه داده است که همگی آن‌ ها تا امروز به نتیجه مطلوب نرسیده و می‌توان گفت شکست خورده هستند.

وی یادآور شد: این طرح‌ها خرید حمایتی، ارائه دامدار کارت و صدور مجوز صادرات دام زنده مازاد هستند.

پوریان تصریح کرد: طرح خرید حمایتی که بر عهده شرکت پشتیبانی امور دام کشور قرار گرفته است، به دلیل عدم تأمین نقدینگی برای اجرا توسط این شرکت، با تأخیر در پرداخت بهای گوشت خریداری شده از دامداران مواجه شده و از این رو مورد استقبال قرار نگرفته است.

وی ارائه دامدار کارت را نیز از آن جهت بدون حصول نتیجه مطلوب دانست که، این کارت تأمین‌کننده نیاز واقعی دامداران برای خرید نهاده‌های خوراک دام کافی با قیمت مناسب نیست.

پوریان طرح صادرات دام زنده برای کاهش مازاد دام‌های انباشته شده در دامداری‌ها را نیز، به دلیل بروکراسی‌های اداری و اعمال نظر جزیره‌ای در استان‌ها ناچیز و بدون اثر عنوان کرد.

وی از تشدید معضل فروش دام‌های مولد در کشور به ویژه در دام‌های کوچک خبر داد و افزود: به دلیل قیمت پایین‌تر دام‌های ماده، بره نره پرواری کم مشتری شده و بازار تمایل بیشتری به خرید این نوع دام‌ها پیدا کرده است.

پوریان توضیح داد: دام‌های ماده نسبت به دام‌های نره پرواری، قیمت پایین‌تری دارند و این امر موجب شده دلالان خواستار خرید دام‌های ماده باشند تا سود بیشتری برده و بازار نیز قدرت جذب بالاتری داشته باشد.

رئیس شورای تأمین دام کشور اظهار کرد: دامداران برای تأمین نقدینگی هزینه نگهداری گله، چاره‌ای جز پذیرش خواست دلالان و فروش دام ماده خود ندارند.

پوریان قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم بره ماده نره پرواری را ۱۱۵ هزار تومان و قیمت خرید آن از دامداران را به طور متوسط ۷۲ هزار تومان اعلام کرد که به معنی زیان سنگین در تولید دام نر پرواری برای دامداران است.

وی معتقد است؛ دام ماده هیچگاه نباید جزء ساختار کشتار و تأمین گوشت قرمز کشور باشد، چراکه با محدود شدن جمعیت دام‌های مولد، آینده تولید و تأمین گوشت قرمز کشور با بحران مواجه خواهد شد.

به گفته پوریان؛ دلالان به دلیل شرایط اقتصادی بازار، نه تنها به سراغ دام‌های ماده رفته‌اند بلکه، تخلفاتی مانند فروش گوشت بز به جای بره نره پرواری را نیز افزایش داده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر هر کیلوگرم بز نر از دامداران ۵۲ هزار تومان خریداری می‌شود و در بازار با نام گوشت بره با قیمت ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

پوریان ضعف نظارت را از اصلی‌ترین دلایل نابسامانی امروز بازار گوشت قرمز و افزایش این نوع تخلفات عنوان کرد.

نویسنده : مهندس امید قربانی 

کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی 

پاترا ، پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران 

تیدام ، گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر

ایران جزو مناطقی با بحران و تنش آبی شدید است و مدیریت این بحران بر عهده فرد فرد ایرانیان است به مناسبت روز ملی آب 

محرومیت دانش آموزان روستایی و عشایر کشور 

تهدید به واردات گندم از سوی وزارت جهاد کشاورزی

توسعه کشاورزی جنوب شرق آسیا با هوش مصنوعی

1 دیدگاه در “آشوب و اغتشاش در امنیت غذایی کشور

  1. Khabardam گفت:

    آشوب و اغتشاش در امنیت غذایی کشور اینگونه ایجاد میشود / دستور وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه مرغ های ۴۲ روزه باید وارد بازار شوند / دستور تخلیه مرغداری های گوشتی / به گزارش خبرنگار سرویس داخلی پایگاه خبری تحلیلی خبردام ، معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامه ای برای روسای جهاد کشاورزی برخی استان ها دستور تخلیه مرغداری های گوشتی که دارای مرغ ۴۲ روزه هستند را داد و گفت : تولید کنندگان طیور حداکثر تا ۴۲ روزگی مرغ ها اجازه دارند از خدمات دولتی استفاده کنند. حسن دماوندی نژاد معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامه ای به روسای جهاد کشاورزی برخی از استانها درباره عرضه مرغ زنده نوشت : با توجه به شرایط حاکم بر بازار گوشت مرغ و ضوابط حاکم بر عرضه حداقل 90 درصد مرغ زنده این ابلاغیه لازم الاجرا است . همچنین باتوجه به برخورداری از خدمات دولت تا سن 42 روزگی طیور گوشتی قابلیت استفاده دارد ، لازم است به نحوی مدیریت صورت گیرد که این طیور حداکثر تا سن 42 روزگی به صورت کامل از مرغداری ها تخلیه و مرغ زنده در بازار عرضه شود / khabardam / خبردام ، پایگاه خبری تحلیلی آموزشی و مطالبه گری صنعت دامپروری و کشاورزی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *