اینکه به دلیل سرانه بسیار نازل و پایین مصرف کنونی شیر ، در آینده ی نزدیک هزینه های بسیار هنگفتی از منابع ملی را باید در بخش های درمانی و اجتماعی متحمل شویم ، شکی نیست .
بنابراین ارتقای سطح مصرف شیر و لبنیات در جامعه ایرانی دیگر یک موضوع تَفَنّنی و دلبخواهی و درجه ی چندمی نیست که بخواهیم صرفاً برای آن یک مقاله بنویسیم و رد شویم ، بلکه یک ضرورت اورژانسی و بسیار مهم است .
در حال حاضر ، یکی از موانع اصلیِ عدم مصرف شیر در بین مردم ایران ، خودِ همغ شرکت های لبنی صنعتی یا کارخانه های صنعتی لبنیات هستند .
اول به این دلیل که در رابطه با قیمت شیر و انواع مشتقات لبنی ، تابع هیچ گونه قاعده و قانون و بخشنامه از سوی هیچ مرجع نظارتی و قضایی نیستند .
که اثبات این مدعا چندان سخت نیست و مدارک متعددی برای آن وجود دارد . اینکه بارها و بارها شاهد گران فروشی برخی از این شرکت ها علی رغم جریمه های مکرر بوده ایم ، فقط یکی از مدارک علمی موجود است .
دوم به این دلیل که ، بسیاری از مردم ایران به دلیل عدم اعتماد به محصولات لبنی صنعتی و گزارش های زیادی که درباره ی عدم کیفیت و طعم و ارزش غذایی آنها در سالهای اخیر منتشر شده است ، از مصرف شیر و لبنیات محروم مانده اند .
و سوم به این دلیل که محدودیت های ناشی از تحریم بین المللی ایران باعث افزایش قیمت مواد اولیه بسته بندی شده است که طبیعتا روی افزایش قیمت تمام شده ی محصول نهایی تاثیر مهمی دارد . بسته بندی هایی که بیشتر جنبه ی لوکس کنندگی دارند تا محافظت از مواد غذایی و لبنی .
هر سه مورد فوق الذکر مجموعا یکی از عوامل اصلی کاهش سرانه ی مصرف شیر و لبنیات در میان مردم ایران است که نیاز به تجدید نظر اساسی در رابطه با آن از سوی متولیان و مسئولان غذایی و بهداشتی کشور کاملآ حس میشود .
فلذا ضرورت دارد تا در سیاستِ غذایی و بهداشتی و اقتصادی علاوه بر متولیان و مسئولان ، ما مردم نیز تجدید نظر اساسی در سهم شرکت های لبنی صنعتی از بازار مصرف لبنیات ایران ، داشته باشیم .
این تقلیل سهم با پشتیبانی جِدی از بخش لبنیات سنتی و ارائه ی مجوزهای خام فروشی و خرده فروشی شیر در تمامی استان ها و شهر ها به راحتی امکان پذیر است .
لازم به ذکر است که طبق مصوبه ی سال ۹۲ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران ، خام فروشی شیر توسط لبنیات سنتی و واحد های دامپروری ، تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور ، مجاز اعلام شده و نتایج طرح های پایلوت نیز مطلوب گزارش شده بود اما با دخالت و لابی گری شرکت های لبنی صنعتی از اجرای این مصوبه ممانعت به عمل آمد .
لبنیات سنتی پتانسیل مناسبی را در جهت ایجاد ارزان فروشی شیر و لبنیات ، جذب اعتماد عمومی مردم نسبت به شیر ، توسعه سرانه مصرف و عرضه لبنیات باکیفیت دارد .
همان گونه که در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تا همین الان شاهد افزایش خرده فروشی و خام فروشی شیر خام حتی در کشور های توسعه یافته ی اروپایی و آمریکایی هستیم .
کاهش سهم لبنیات صنعتی از بازار مصرف ایرانیان و ترویج لبنیات سنتی و خرده فروشی ، هم به جهت افزایش سرانه ی مصرف شیر و هم به جهت تامین منافع دامداران سراسر کشور ، بسیار ضروری ست .
نویسنده : مهندس امید قربانی
کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر / مدیر گروه تخصصی صنعت دامپروری ایران در تلگرام
آخرین مطلبی که درباره نمک دریا نوشته و در کانال خودمان گذاشته ایم را تقدیم شما مخاطبان گرامی میکنیم .
مصرف نمک طبيعي باعث تقویت هاله ی بدن و دوري شیاطین از انسان میگردد .
عزیزان حتما مصرف نمک دریا را در سبد غذایی خود داشته باشید .
نمک های تصفیه شده ی ید دار فقط نابود کننده ی شما و نسل تان است و انواع و اقسام بیماری ها را برای شما به ارمغان می آورد .
بر طبق تحقیقات علمی آزمایشگاهی ،نمک تصفیه شده ی ید دار ، چهار برابر میزان تحمل بدن و قلب ، سدیم کلراید دارد …و این نوع نمک سم خالص است .
نمک طبیعی ناموزون است و یک دست نیست …نمک تصفیه شده ی ید دار کاملا یک دست و موزون است و عین پودر های شیمیایی است ،زیرا در آن ید فعال و ید صنعتی است . ید صنعتی انسان را نابود میکند . وقتی شما نمک تصفیه شده ی ید دار را باز میکنید و بو می کنید بوی وایتکس میدهد ..این نوع نمک به این علت اينکه سیلیکات و آلومینیوم دارد ،اینگونه یک دست و پودر موزون و سفید است ..بدانید که در اصل وایتکس پودر شده میخورید.
یکی از مواد اصلی موجود در بتادین همین یدهای صنعتی است .امروزه ثابت شده که بتادین انقدر که ضرر دارد ،فایده اش قابل توجیه نیست.
بر طبق علم بیولوژی: فلوراید ،چای،قهوه ،نمک تصفیه شده ی ید دار ،حداقل 34 هورمون و آنزیم بدن را غیر فعال کرده و به تدریج باعث کوتاهی عمر میشود.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه دامداران استان اصفهان دومین جلسه ستاد بزرگداشت روز جهانی شیر ( ایران _ اصفهان ) روز چهار شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ ساعت۱۷ باحضور عضو هیات رئیسه ،عضو هیات نمایندگان و مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان، معاون بهبود تولیدات دامی و معاون اموردامی سازمان جهاد کشاورزی ،نماینده اداره کل دامپزشکی، مدیر عامل و معاون بهره برداری شرکت شیر پگاه، نماینده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ،نماینده صدا و سیما، نماینده سازمان بسیج جامعه کشاورزی، دبیر انجمن بانوان دامپرور استان ،رئیس هیات مدیره تعاونی وحدت ،دبیر علمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت، مدیر عامل شرکت تعاونی فاتحر،مدیر عامل و مدیر روابط عمومی اتحادیه دامداران در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار گردید.
دراین جلسه موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت
تشکیل کمیته ها وتیم های اجرایی بزرگداشت روز جهانی شیر
پیگیری اقدامات ،مطالعات و مسائل فنی مورد نیاز جهت ساخت یک نماد شهری فرهنگی با موضوع جایگاه شیر
اجرای برنامه گرامی داشت روز جهانی شیر به صورت نمادین در ادارات دولتی و خصوصی توسط روابط عمومی های ادارات مربوطه
پیگیری اجرای برنامه های علمی و فرهنگی روز جهانی شیر در گذر فرهنگی چهار باغ
اجرای برنامه های هنری در قالب مسابقه نقاشی، عکاسی ،و زنگ انشاء برای دانش آموزان با موضوع جایگاه مصرف شیر در خانواده
اجرای اقدامات فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ سازی مصرف شیر در جامعه بصورت پایدار و برنامه ریزی در قالب اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت
طراحی و تدوین برنامه تلویزیونی با محوریت پاسخگویی به شبهات و تبلیغات ضد شیر
گفتنی است دکتر زاهد مدیر عامل شرکت تعاونی فاتح بعنوان دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت روز جهانی شیر انتخاب و مقرر شد هریک از اعضای برنامه های پیشنهادی خود در راستای برگزاری مراسم روز جهانی شیر در جلسه آینده ارائه نموده و همچنین مقرر گردید، در سه محور فرآیند تولید شیر، فرآوری شیر، و ترویج فرهنگ مصرف شیر برنامه ریزی مدون و پایداری صورت پذیرد.
🔸️خاطر نشان می کند مراسم بزرگداشت روز جهانی شیر ۵ خرداد ماه سال جاری برگزار می گردد.
سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران با شیب بسیار تند در سراشیبی سقوط قرار گرفته است . سقوط پنجاه و هشت درصدی سرانه مصرف لبنیات در میان مصرف کنندگان ایرانی.
سرانه مصرف لبنیات از یک صد و سی کیلو گرم در سال ۱۳۸۹ به ۵۵ کیلو گرم در سال جاری رسیده است . علت این اتفاق توسط سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش هزینه های تولید بیان شده است. دیده بان ایران امنیت غذایی اما نظراتی متفاوت با سخنگوی انجمن صنایع لبنی کشور دارد .
آخرین مطلبی که درباره نمک دریا نوشته و در کانال خودمان گذاشته ایم را تقدیم شما مخاطبان گرامی میکنیم .
مصرف نمک طبيعي باعث تقویت هاله ی بدن و دوري شیاطین از انسان میگردد .
عزیزان حتما مصرف نمک دریا را در سبد غذایی خود داشته باشید .
نمک های تصفیه شده ی ید دار فقط نابود کننده ی شما و نسل تان است و انواع و اقسام بیماری ها را برای شما به ارمغان می آورد .
بر طبق تحقیقات علمی آزمایشگاهی ،نمک تصفیه شده ی ید دار ، چهار برابر میزان تحمل بدن و قلب ، سدیم کلراید دارد …و این نوع نمک سم خالص است .
نمک طبیعی ناموزون است و یک دست نیست …نمک تصفیه شده ی ید دار کاملا یک دست و موزون است و عین پودر های شیمیایی است ،زیرا در آن ید فعال و ید صنعتی است . ید صنعتی انسان را نابود میکند . وقتی شما نمک تصفیه شده ی ید دار را باز میکنید و بو می کنید بوی وایتکس میدهد ..این نوع نمک به این علت اينکه سیلیکات و آلومینیوم دارد ،اینگونه یک دست و پودر موزون و سفید است ..بدانید که در اصل وایتکس پودر شده میخورید.
یکی از مواد اصلی موجود در بتادین همین یدهای صنعتی است .امروزه ثابت شده که بتادین انقدر که ضرر دارد ،فایده اش قابل توجیه نیست.
بر طبق علم بیولوژی: فلوراید ،چای،قهوه ،نمک تصفیه شده ی ید دار ،حداقل 34 هورمون و آنزیم بدن را غیر فعال کرده و به تدریج باعث کوتاهی عمر میشود.
.محمد امین احسانیان
به گزارش روابط عمومی اتحادیه دامداران استان اصفهان دومین جلسه ستاد بزرگداشت روز جهانی شیر ( ایران _ اصفهان ) روز چهار شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ ساعت۱۷ باحضور عضو هیات رئیسه ،عضو هیات نمایندگان و مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان، معاون بهبود تولیدات دامی و معاون اموردامی سازمان جهاد کشاورزی ،نماینده اداره کل دامپزشکی، مدیر عامل و معاون بهره برداری شرکت شیر پگاه، نماینده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ،نماینده صدا و سیما، نماینده سازمان بسیج جامعه کشاورزی، دبیر انجمن بانوان دامپرور استان ،رئیس هیات مدیره تعاونی وحدت ،دبیر علمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت، مدیر عامل شرکت تعاونی فاتحر،مدیر عامل و مدیر روابط عمومی اتحادیه دامداران در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار گردید.
دراین جلسه موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت
تشکیل کمیته ها وتیم های اجرایی بزرگداشت روز جهانی شیر
پیگیری اقدامات ،مطالعات و مسائل فنی مورد نیاز جهت ساخت یک نماد شهری فرهنگی با موضوع جایگاه شیر
اجرای برنامه گرامی داشت روز جهانی شیر به صورت نمادین در ادارات دولتی و خصوصی توسط روابط عمومی های ادارات مربوطه
پیگیری اجرای برنامه های علمی و فرهنگی روز جهانی شیر در گذر فرهنگی چهار باغ
اجرای برنامه های هنری در قالب مسابقه نقاشی، عکاسی ،و زنگ انشاء برای دانش آموزان با موضوع جایگاه مصرف شیر در خانواده
اجرای اقدامات فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ سازی مصرف شیر در جامعه بصورت پایدار و برنامه ریزی در قالب اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت
طراحی و تدوین برنامه تلویزیونی با محوریت پاسخگویی به شبهات و تبلیغات ضد شیر
گفتنی است دکتر زاهد مدیر عامل شرکت تعاونی فاتح بعنوان دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت روز جهانی شیر انتخاب و مقرر شد هریک از اعضای برنامه های پیشنهادی خود در راستای برگزاری مراسم روز جهانی شیر در جلسه آینده ارائه نموده و همچنین مقرر گردید، در سه محور فرآیند تولید شیر، فرآوری شیر، و ترویج فرهنگ مصرف شیر برنامه ریزی مدون و پایداری صورت پذیرد.
🔸️خاطر نشان می کند مراسم بزرگداشت روز جهانی شیر ۵ خرداد ماه سال جاری برگزار می گردد.
سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران با شیب بسیار تند در سراشیبی سقوط قرار گرفته است . سقوط پنجاه و هشت درصدی سرانه مصرف لبنیات در میان مصرف کنندگان ایرانی.
سرانه مصرف لبنیات از یک صد و سی کیلو گرم در سال ۱۳۸۹ به ۵۵ کیلو گرم در سال جاری رسیده است . علت این اتفاق توسط سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش هزینه های تولید بیان شده است. دیده بان ایران امنیت غذایی اما نظراتی متفاوت با سخنگوی انجمن صنایع لبنی کشور دارد .