شورای اسلامی دهنه سر سفیدرود
ارزیابی عملکرد دو ساله بر اساس شاخص ها
به قلم : امید قربانی
امروز را به مناسبت روز ملی شوراهای اسلامی شهر و روستا ، خدمت اعضای کنونی و تمام اعضای پیشین شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود تبریک و تهنیت عرض میکنم !
اگرچه قصد دارم علاوه بر این فرخنده باد و شاد باش ، پیام های مهمتر و جدی تری نیز در همین مقاله بنویسم اما قبل از آن شایسته است که با نام بردن از اعضای کنونی شورای اسلامی دهنه سر سفیدرود و نیز اعضای پیشین ، عرضِ تقدیر و تشکری داشته باشم از همه ی آنانی که برای بهتر شدنِ حال روستای ما زحمت کشیدند.
جناب آقای سید مصطفی میر احمدی ، رئیس کنونی شورای اسلامی دهنه سر سفیدرود و جنابان ارجمند حسن عاشوری ، سید حسین میر احمدی ، استاد معظم نادر اسماعیلی و سرانجام جناب آقای ابراهیم پور رضایی از اعضای فعلی و قبلی شورای دهنه سر ، به نیابت از اهالی محترم دهنه سر سفیدرود عرض میکنم : امروز بر شما صمیمانه مبارک باد !
سید مصطفی میر احمدی ، همرزم شهید احمد صنایع پرکار ، برادر شهید سید کاظم میراحمدی و بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رئیس شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود
ارزیابی عملکرد شورای اسلامی دهنه سر
شاید هیچ روزی در طول سال بهتر از امروز نیست که مردم بتوانند در ارتباط با عملکرد شورای اسلامی روستای محل زندگی ، ناگفته ها و دلنوشته ها و ارزیابی های خود را با آنان در میان بگذارند . اینجانب نیز شایسته دیدم که از این فرصت استفاده کرده و آنچه را منظور نظر دارم برای شما عزیزان بنویسم !
نه فقط در روستای دهنه سر سفیدرود بلکه در تمام روستاهای ایران ، اهالی و مردم هر روستا همواره نسبت به عملکرد و اعضای شورای محل خود اظهار نظر های مختلف میکنند . که صد البته یک موضوع کاملاً طبیعی و نرمال است .
اما آنچه در مورد اظهار نظر های مردم اهمیت دارد این است که بدانیم آیا این حرف ها ، انتقاد ها و اظهار نظر ها اساساً دارای اعتبار هستند یا خیر ؟ آیا به هر حرف و حدیثی میتوانیم توجه کنیم ؟ و اینکه اساساً به اظهار نظر چه کسانی باید واکنش نشان دهیم ؟
به صورت مختصر و موجز به چالش های فوق پاسخ میدهم : وقتی قرار است عملکرد هرگونه ساختار بزرگ و کوچک را ارزیابی و بررسی کرده و درباره آن اظهار نظر کنیم ، چاره ای نداریم جز اینکه از شاخص های استاندارد در این ارزیابی ها استفاده نماییم . اساسا اعتبار هر نوشته ، حرف و حدیث و گزارش ، مستقیماً به همین شاخص ها بستگی دارد !
شوراهای اسلامی روستایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و چنانچه بخواهیم درباره عملکرد آنها تعریف ، تمجید و یا انتقاد کنیم گریزی نداریم جز اینکه بر اساس همان شاخص ها اقدام کنیم . در غیر اینصورت اظهار نظر ها فاقد هرگونه اعتبار و ارزش خواهند بود .
درباره اعضای کنونی و عملکرد شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود هم در میان بسیاری از اهالی محل ، انواع و اقسام اظهار نظر ها وجود دارد که بعضاً میان برخی از این نظرات ، تفاوت از زمین تا آسمان است .
همچنانکه در پاراگراف های بالا نوشتم ، امروز را به عنوان روز ملی شوراهای اسلامی فرصتی ناب و نایاب پنداشتم تا ارزیابی های خودم را درباره عملکرد شورای اسلامی دهنه سر سفیدرود در قالب این گزارش بنویسم .
نشست هم اندیشی با محوریت کتاب و کتابخوانی در محل کتابخانه دهنه سر سفیدرود / شورای اسلامی و دهیاری
عملکرد شورای دهنه سر با شاخص انطباق
یکی از مهمترین و مبنایی ترین شاخص ها در ارزیابی ساختار های ستادمند ( نهاد های وابسته به دولت و حکمرانی ) که اتفاقا از منظر جامعه شناسی فوق العاده اهمیت دارد ، مولفه ایست تحت عنوان شاخص انطباق یا شاخص پیوستگی !
دهیاری و شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود را طی دو سال گذشته بارها و بارها مورد سنجشِ تکنیکی و ارزیابی تخصصی جامعه شناختی قرار داده ام . تیجه تمام آن ارزیابی ها را دریک جمله خلاصه میکنم :
شورای اسلامی و دهیاری روستای دهنه سر سفیدرود از حیث شاخص انطباق ، بالاترین نمره را دریافت کرده است و از این نظر در بالاترین سطح کیفیت قرار دارد . که جا دارد بدینوسیله و به نیابت از اهالی دهنه سر از این عزیزان قدردانی صمیمانه داشته باشم .
انطباق یا پیوستگی در میان دو نهاد مهم روستایی ( شورا و دهیاری ) که اصطلاحا به آن « روابط تعاملی » هم گفته میشود در توسعه پایدار روستایی مهمترین نقش و سهم را دارد . محال است که یک روستا دارای سطح پیوستگی پایین باشد و بتواند یک قدم به سنت توسعه حرکت کند .
همایش پیاده روی خانوادگی در دهنه سر سفیدرود به همراه اهدا جوایز به شرکت کنندگان / با همکاری شورای اسلامی روستا و دهیاری
ارزیابی شورا بر اساس شاخص عمرانی
یکی دیگر از شاخص های مهم و کلیدی برای ارزیابی عملکرد شورای اسلامی روستا و نیز واحد دهیاری اهمیت بالایی دارد ، مولفه ای ست تحت عنوان : شاخص عمرانی!
شاخص عمرانی همان پارامتر مدیریت جامع روستایی میباشد که میزان توسعه زیربنایی و بهبود زیر ساخت های فیزیکی روستا را ارزیابی میکند .
بهداشت محیط ، کیفیت راه های اصلی و فرعی ، مدیریت فضای سبز ، مدیریت انرژی ، مدیریت امنیت عمومی ، مدیریت امور گردشگری و … ، جزو شاخص های عمرانی هستند که از منظر توسعه پایدار روستایی فوق العاده اهمیت دارد .
دهیاری و شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود از حیث شاخص عمرانی مانند شاخص انطباق ، نمره ی بالایی را دریافت میکند چراکه سطح کیفی برنامه های عمرانی انجام شده در این روستا نسبت به بودجه و امکانات ، قابل ستایش است !
عملیات جابجایی لوله انتقال گاز در خصوص پروژه تعریض پل روستای دهنه سرسفیدرود
شاخص های متعدد دیگری نیز در این رابطه وجود دارد که بیان کردن و نوشتن درباره آنها نیاز به فرصت بسیار بیشتری دارد . برخی از این شاخص ها عبارتند از : مهارت ، ثروت آفرینی ، کارآفرینی و تولید ، پدافند فرهنگی ، ارتباط سلولی ، AKP و…
شاخص ارتباطات و اطلاع رسانی شورا
یکی دیگر از شاخص های بسیار مهم و موثر در ارزیابی عملکرد شورای اسلامی روستایی ، سطح ارتباطات ، توانمندی رسانه ای و اطلاع بهنگام و جامع میباشد .
همچنانکه عملکرد شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود بر اساس شاخص پیوستگی و عمرانی طی دو سال گذشته ارزیابی شد ، از نظر شاخص اطلاع رسانی بهنگام و ارتباطات نیز این ارزیابی صورت گرفته است !
نتیجه این ارزیابی در رابطه با عملکرد شورای اسلامی روستای دهنه سر سفیدرود و دهیاری ، نه تنها مثبت و مفید نبوده بلکه نمرات منفی را دریافت میکند !
تنها مرجع اطلاع رسانی شورا و دهیاری روستای دهنه سر سفیدرود یک کانال در واتساپ است که عمده فعالیت آن اعلانات ترحیم در مورد درگذشتگان میباشد
عدم ارتباطات موثر سلولی ، فقدان اطلاع رسانی کالبَدی و نداشتن طرح و نقشه ای منسجم در حوزه رسانه به این دلیل که ساختار اجتماعی روستا ها را شدیداً تحت تأثیر قرار داده و نیروهای انسانی و استعداد های فردی را منفعل میکند و علاوه بر اینها سطح مشارکت پذیری پروژه ها را کاهش میدهد ، یکی از عوامل اصلی توسعه نیافتگی قلمداد میگردد!
امروزه باوجود انواع و اقسام راه های ارتباطی و اطلاع رسانی از جمله شبکه های اجتماعی ، فقدان ارتباطات منسجم به شکل های گوناگون باعث عدم توسعه پایدار روستایی میشود .
وبلاگ دهنه سر سفیدرود به تازگی و طی هماهنگی با مهندس جابر جهاندیده دهیار روستا در قالب یکی از زیر مجموعه های وبسایت خبری تحلیلی و فروشگاهی تیدام آغاز بکار کرده است
شورای اسلامی دهنه سر و حتی دهیاری این روستا نشان داده اند که از نظر شاخص مشارکت پذیری هم دارای سطح کیفیت بسیار بالایی هستند و نمرات بالایی را کسب میکنند . یعنی ظرفیت بسیار خوبی برای دریافت پیشنهادات و طرح ها از سوی اهالی دارند .
بنابراین ضرورت دارد که با بهره گیری از کارشناسان و متخصصان مربوط به حوزه ارتباطات و رسانه ، این نقیصه را برطرف کنند . این مسئله باتوجه به اینکه در روستای دهنه سر سفیدرود جدیداً شرکت تعاونی توسعه روستایی ایجاد شده است و فعالیت های اقتصادی اینچنینی قابلیت گسیخته سازی بالایی در تعاملات اهالی روستا دارد ، تشکیل یک کارگروه تخصصی رسانه ای ضرورت بسیار بیشتری پیدا میکند .
در پایان یکبار دیگر فرارسیدن نهم اردیبهشت و روز ملی شوراهای اسلامی را خدمت هر سه بزرگوار تبریک و تهنیت عرض میکنم و آرزوی مانایی و بهروزی برای ایشان دارم !
نویسنده : امید قربانی
دانش آموخته جامعه شناسی سیاسی / کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل موسسه غیر دولتی توسعه دامپروری اندیشه مهر
معلم ها خیلی عزیزند !
داستانی جالب و واقعی / در سال ۵۹ با خانم معلّمی به نام خانم نسیمی ازدواج کردم . ایشان معلّم یکی از روستا های چسبیده به شیراز بودند و پس از دو سال معلّمی ، مدیر مدرسه ای شدند که مختلط بود. من آن موقع با ژیانی که داشتم در راهِ رساندن ایشان به مدرسه با محل آشنا شدم و زمینی در آن جا خریدم و طبقۀ پایین را مغازه ساختم ، خانه ای هم در طبقۀ بالا…
و این شد شروع قصّۀ عجیب ولی واقعی
من که اصالتاً ایلاتی بودم و مرد سالار، حالا در محل ، بنده را شوهرِ خانم نسیمی می گفتند.
مگه میشه؟
یک وجب سیبیل داشتم و آقای علیرضا بازیار شـــــــــــــــــــــــــــورابی که در تلویزیون هم کار می کردم و احساس این که برای خودم کسی هستم ، تو محل شده بودم شوهر خانم نسیمی !
دیدم این طور نمیشه ، به بهانۀ داشتن بچه وادارش کردم با ۲۰ سال سابقهٔ کار بازنشست بشه
فایده نداشت ، شدم شوهر خانم نسیمی مدیر سابق !
خوب من هم بیکار ننشستم ، واسم خیلی مهم بود، اصالتمان از دست رفته بود، مغازه تنها راه چاره بود، مغازه را کردیم قنّادی و چند شاگرد با اولویت شاگرد های خانم نسیمی، ولی فایده نداشت، می گفتند توی مغازه شوهر خانم نسیمی مدیر سابق کار میکنیم.
این دفعه شاگرد ها را زیاد کردم، بیشتر، از دانشرآموزان خانم نسیمی مدیر سابق، ولی افاقه نکرد، شاید ده بار شاگرد ها را عوض کردم ولی جمعیت اون روستا هم زیادتر میشد و مریدان خانم نسیمی مدیر سابق بیشتر…
کار را توسعه دادیم و شیرینی را در جنوب ایران پخش می کردیم. تو جنوب ایران سرشناس شدیم آقای بازیار، اما توی محل بازم همون شوهر خانم نسیمی مدیر سابق !
فایده نداشت مثل این که قسم خورده بودند.
موضوع برای من مهم بود، سه تا ماشین پخش خریدم و روی چادرهای ماشین از چهار طرف نوشتم پخش بازیار، تلفن بازیار ، قنادی بازیار، ولی محلی ها باز می گفتند ماشین قنّادی شوهر خانم نسیمی
یه تابلو دو متر در ده متر از این تابلو های گلوپی که خاموش روشن میشه دادم نوشتن قنّادی بازیار. مردم محل گفتند قنّادی بازیار شوهر خانم نسیمی.
از اون محل خونه ام را جا به جا کردم، فایده نداشت. حالا بچّه ام ۳۰ ساله شده بود دکان را سپردم دست او و خودمو بازنشست کردم، سه چهار ماهی یک دفعه میرفتم درِ مغازه…
حالا دیگه شاگردهای خانم نسیمی بچّه داشتن، نوه داشتن، بچههاشون میگفتن مغازهٔ شوهرِ خانم نسیمی مدیر سابق مامان و بابا.
تو محل جدید میگن آقای بازیار که خانمش معلمه!
الان هم یه ساله درِ مغازه شوهرِ خانم نسیمی!
مدیرسابق مدرسه مامان بزرگ و پدر بزرگ ها نرفتم
درود بر همســـــرم
خانم نسیمی و همه معلّم ها
شوهر خانم نسیمی ، علیرضا بازیار شورابـی
این داستان زیبا و در عین حال واقعی تقدیم به همه معلّمان عزیز که بدانند در همیشه تاریخ نامشان ثبت و جاویدان است
در خوزستان فصل خشک وجود ندارد و اگر باران طبیعی باشد شش ماه سرد و دوم سال فصل کشت و سرسبزی است
رودخانه های دز کرخه جراحی زهره کارون در خوزستان جریان دارند و شش و نیم میلیون هکتار زمین دارد .در بقیه جاها چطور این اطلاعات را تحلیل کنید ؟!؟
در خوزستان می گویند نه مشکل کشاورزی دارند نه دامداری نه خوراک دام و علوفه محلی این حرف چقدر صحیح است وچرا؟؟؟
در یکی از مناظره های هفته گذشته فردی که سابقا مسیول دامپزشکی استان تهران بوده ، می گفت بدلیل بیماری های مشترک دام و انسان مثل انفولانزا !!!؟؟؟ باید در محدوده روستاها دامداری نباشد و اصول فاصله گذاری ؟؟؟؟ رعایت شود و عایت فاصله گذاری رعایت شود
این فاصله گذاری چقدر است
طرح هادی کدام شهر ها و استان ها را تحت تاثیر قرار داده ؟خوب یابد ؟ مشارکت کنید و نظر بدهید ؟!!!