هر جا که برگ قابل تغذیه وجود داشته باشه این آفت هم میتونه حضور داشته باشه!
آقای حسین خوشه سپهر یکی از اعضای حاضر در گروه ایتایی همیاران گلخانه ایران ، عکسی از یک آفت گیاهی گذاشته بود و درباره نوع آفت و رات درمان اون از سایر اعضا سوال پرسیده بود و البته یکی دیگه از دوستان کارشناس هم بلافاصله پاسخ شایسته ای داد . دیدیم که شاید بد نباشه همون سوال و جواب رو تقدیم نگاه شما مخاطبان هم کنیم تا چنانچه با اینگونه موارد مواجه شدین ، از کم و کیف ماجرا اطلاع داشته باشید .
سلام دوستان و هم گروهی های عزیز ، لطفاً دوستانی که اطلاع کافی دارن به بنده اعلام کنن که اسم این آفت چیه و چطور میشه این آفت رو درمان کرد ؟ این آفت روی درختچه لیمو بوجود اومده و علاوه بر این دانه های سیاه و قهوه ای روی ساقه درخت لیمو چسبیده .
ضمنا این گلدان یکی دو روزی کنار درخت انگور بود . فکر میکنم که این آفت روی برگ درخت انگور هم اثر گذاشته چون برگ هاش در حال ریختن بود و درخت انگور هم در حال خشک شدنه . آیا خشک شدن درخت انگور به خاطر این آفته ؟ یا دلیل دیگه ای داره ؟
در پاسخ به سوال فوق ، کارشناس شرکت پارس کیمیا کشت که در گروه حضور داشت اینگونه پاسخ داد : دوست گرامی و عزیز سلام و روز شما بخیر . این کرم برگخوار مرکبات هست . اگه توی یه درخته کامل ، همه برگ ها رو بررسی کنید و به صورت دستی اونها رو جمع کنید و از بین ببرید این آفت ساعات خنک ابتدای صبح و عصر بیرون میاد و مشغول خوردن برگ ها میشه و معمولا به برگ های جوان حمله میکنه .
از سایز چند میلیمتری روی برگ ها وجود دارن و میتونین ببینید اونا رو تا چند سانتیمتر . خوب برگ ها رو بررسی کنید . برای کنترل شیمیایی این کرم ها هم میتونین فیپرونیل هم پای درخت بریزید .
در ضمن این کرم و این آفت هیچ ارتباطی با چیزی که درباره درخت انگور گفتین نداره . ابتدا مرتب برگ و ساقه درخت رو چک کنین و این کرم ها رو بردارید. بعدش فیپرونیل پای درخت برزید . نحوه و مقدار مصرف سم هم مطابق چیزی که روی بسته بندی نوشته شده مصرف بشه .
آشنایی با کرم برگخوار
همانطور که میدونید تعداد آفت های گیاهی بسیار زیاد و متنوع هستن اما به هر حال پژوهشگران و محققان تونستن این آفات رو در گروه های مشخص ، دسته بندی کنن . کرم های برگخوار یکی از همین دسته های آفات گیاهی هستن!
کرم برگخوار جزو آفت های مهم در گیاه شناسی و پرورش انواع گیاهان به شمار میاد چون که مستقیماً به برگ های گیاه حمله میکنه و با خشکاندن گیاه به کشاورزان خسارت وارد میکنه .
این آفت در انواع مختلف گیاهان خودش رو نشون میده مانند درختان ، درختچه ها ، سبزیجات و انواع گل ها . به طور کلی هر جا که برگ قابل تغذیه وجود داشته باشه ، این آفت هم میتونه حضور داشته باشه .
لارو و شفیره این کرم ها معمولا به رنگ سبز و گاهی اوقات هم به رنگ خاکستری با خطوطی در امتداد بدن هستن . حشره کامل و بالغ کرم های برگخوار به شکل پروانه ای درمیاد که بال های جلویی اونا قهوه ای و یا خاکستری هستن همچنین لکه هایی هم روی بدن این پروانه ها دیده میشه .
حشره بالغ یا همون پروانه ی این آفت معمولاً شب ها شروع به فعالیت میکنه و روز ها رو سعی میکنه در قسمت های تاریک گیاه و دور از نور باشه .
مخاطبان گرامی و محترم پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران اگه تمایل دارید در گروه ایتایی همیاران گلخانه ایران عضو بشین از طریق لینک زیر میتونید :