پایگاه سراسری پاترا

چه انتظاری از پزشکیان داریم؟

دکتر مسعود پزشکیان کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

چه انتظاری از پزشکیان داریم؟

به قلم: دکتر محمد فاضلی 

انتظارتان از نامزد های انتخابات چیست ؟ بگذارید انواع انتظاراتی را که می‌ توان از نامزد ها داشت به صورت مختصر با تمرکز بر مسعود پزشکیان شرح دهم.

پزشکیانِ سوپر من یعنی انتظار داشته باشیم بیاید و به سرعت تکلیف تورم ، تحریم ، رشد اقتصادی ، آسیب‌ های اجتماعی ، فقر ، آب و فرونشست زمین و … را معین کند!

پزشکیانِ سامورایی یعنی انتظار داشته باشیم شمشیر دست بگیرد و ناقضان حقوق مردم ، خشونت‌ ورزان و عناصری را که نمی‌ پسندیم تار و مار کند ؛

پزشکیان رابین‌ هود بعنی انتظار داشته باشیم از راه برسد و حق فقرا و محرومان را از گلوی مستکبران و مال مردم‌ خورها بیرون بکشد و دل مستضعفان را شاد کند !

من می‌ توانم چند جور دیگر پزشکیان در همین مایه‌ ها ردیف کنم . پزشکیان جارچی ، دزدگیر ، افشاگر و …؛ اما به گمانم هیچ کدام از این‌ ها نقش رئیس‌ جمهور نیست. ترجیح می‌ دهم پزشکیان در صورت رئیس‌جمهور شدن ( و هر نامزد پیروزی ) در نقش‌ های زیر ظاهر شود.

پزشکیانِ توافق‌ ساز. در این کشور ، توافقی بین نهاد های حاکمیتی درباره شیوه اداره کشور، حتی در حیاتی‌ ترین مسائل وجود ندارد یا بسیار کم‌ رنگ است. رئیس‌ جمهور رئیس مهم‌ ترین شورا هایی است که وظیفه‌ شان توافق بر سر مسائل بنیادین است . او باید توافق‌ ساز بزرگ باشد ، توافق‌ هایی متضمن منافع مردم ایران.

پزشکیانِ آرامش‌ بخش. ایران امروز درگیر التهاب‌ های شدید اجتماعی بین گروه‌ های سیاسی، گروه‌ هایی از مردم و حاکمیت و تنش‌ هایی بین ایران و جهان است. رئیس‌ جمهور باید آرامش‌ بخش باشد، التهاب‌ ها را کاهش داده و التهاب را به همکاری، توافق و شور تبدیل کنید. شور سیاسی و التهاب سیاسی دو مقوله کاملاً متفاوت هستند.

پزشکیانِ تخصص‌ گرا. ایران دهه‌ هاست از بی‌‌ احترامی به تخصص رنج برده است. از این‌ که سر جای خودشان نیستند عذاب کشیده است. رئیس‌ جمهور وظیفه دارد به تخصص احترام بگذارد آن‌ را قدر نهد و بر صدر نشاند.

پزشکیانِ یک‌ ملت. ملت ایران به واسطه خط‌ کشی‌ های بی‌ حاصل و نا به‌ جا، چند پاره شده است. رئیس‌ جمهور باید در جایگاه التیام‌ بخش روح یک ملت آن‌ ها را به هم نزدیک کند، ایران را برای همه ایرانیان بداند و در عمل به آن وفادار باشد. او باید رئیس‌ جمهور یک‌ ملت باشد.

پزشکیانِ کم‌ حرف. مقامات بس که سخن گفته‌ اند و عمل نکرده‌ اند، و بس که حرف‌ های زده‌ اند که از اساس نمی‌ شده به آن‌ ها عمل کرد؛ بی‌ اعتبار شده‌ اند. رئیس‌ جمهور باید کم‌ حرف باشد و تا اطمینان از واقع‌ گرایانه بودن سخنش و عملی بودن وعده‌ اش نداشته باشد، سخن نگوید. به این طریق است که می‌ شود اعتبار را به رئیس‌ جمهور، سیاست و سخن بازگرداند.

پزشکیانِ راه‌ سازِ راه‌ دار. رئیس‌ جمهور باید راه‌ سازی کند، راهی که مردم در تعیین مسیر و مقصد آن مهم‌ ترین نقش را دارند و درباره مسیر این راه بین همه نهاد های حاکمیت توافق‌ سازی کند. او باید راه‌ داری کند که راه ساخته‌ شده با نظر و کمک مردم، خوب نگه‌ داری شود و راه‌ زنان راه بر مردم نبندند.

من دنبال قهرمان نمی‌ گردم و باور ندارم که ایران با ده‌ ها درد بنیادین، در میانه شدید ترین تحریم‌ ها، راه‌ حل‌ های کوتاه‌ مدت، سریع و کم‌ هزینه دارد. هر رئیس‌ جمهور احتمالی، از جمله مسعود پزشکیان فقط به شرطی که صدای عقلانیت باشد و دست از پوپولیسم بکشد و به نقش‌ هایی که برشمردم پای‌ بند باشد، می‌ تواند دردی از درد های ایران را درمان کند.

نویسنده : دکتر محمد فاضلی

دکتر پزشکیان تنها انتخاب امروز ایرانیان

گیلانی ها رکورد سوشیال مدیای آسیا را دارند

بحران سنبل آبی در آبگیر دستک و رودخانه آن 

میز خدمت جهادی در روستای دهنه سر سفیدرود

3 دیدگاه در “چه انتظاری از پزشکیان داریم؟

  1. Tahora bakeri گفت:

    اخیرا تعدادی از عکس های دوران قاجار منتشر شده اند.چیزی که از خود عکس ها جالبتره اینه که ظاهرا قرار نبوده این عکس ها منتشر بشوند .مسئولین کاخ گلستان گفته اند ما نمی دونیم چه کسانی این عکس ها را منتشر کرده ولی خودمون هم می خواستیم این عکس ها رو منتشر کنیم ! من نمی دونم دلیلش چی میتونه باشه ولی شاید سرپوش گذاشتن به عمق عقب ماندگی ایران دوران قاجار باشه. البته نه برای دفاع از قاجار، بلکه برای تضعیف این جمله که دولت سازی مدرن و تحول در ایران از دوران رضاشاه شروع شد‌‌.‌….برخی مثلا میگن چرا روسیه قرارداد ترکمنچای و گلستان را به ایران تحمیل کرد. شما به این عکس ها نگاه کنید؟ آیا اینها مردمانی بوده اند که بتونند در برابر روسیه تزاری بایستند!؟ عکس های زندگی مردمان عادی نشون دهنده فقر ،چهره های بی خیال و البته اندام بعضا کج و کوله و ادمهای کوتوله که احتمالا ناشی از ازدواج های گسترده فامیلی در آن دوران بوده. هر وقت این عکس ها را تماشا کردید یادتون باشه در همون زمان شهر لندن مترو داشته، پاریس سیستم فاضلابی داشته که یک آدم میتونسته از داخلش رد بشه که هنوز تهران همچین سیستم فاضلابی نداره ( در رمان بینوایان ژان والژان از راه فاضلاب فرار میکنه) و بیسوادی در انگلستان نزدیک به صفر بوده .

  2. Tahora bakeri گفت:

    تایید صلاحیت یک نفر اصلاح‌ طلب و 5 نفر اصولگرا بی‌ عدالتی است/ پزشکیان فردی مجرب است که هیچ انگی به او نمی‌چسبد
    ✅ یکی از این ۶ نفر اصلاح طلب است و مابقی از طیف های مختلف اصولگرا. در این جا نهایت بی عدالتی صورت گرفته است چرا که رقابت را میان ۵ بر یک ۱ گذاشتید. آنها تحلیل و تصورشان این است که با تایید پزشکیان هم بر سر اصلاح طلبان منت گذاشته اند که شما را هم بازی دادیم و هم او می‌ تواند تنور انتخابات را گرم کند.
    حالا آقای منتجب نیا ببینید که چگونه ملت ایران پاسخ خواهند داد، وقتی پنج بر یک باشی و پیروز میدان باشی هنر است…
    پزشکیان، انتخاب امروز

  3. کامران کوثری گفت:

    شرکت در انتخابات آری یا خیر؟؟؟
    ((دلنوشته ایی از یک فرهنگی بازنشسته ))
    بنده بجز انتخابات اسفند۱۴۰۲ در رشت ، در دو دوره قبل نه در انتخابات مجلس سال ۱۳۹۸ شرکت کردم و نه ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ چرا،؟
    چون مثل اکثر مردم  ایران فهمیدم اگر منتخبین از حاکمیت
    باشند برنامه هایشان  فقط بر اساس شعار های انقلابی و احساسی ۴۶ سال پیش  میباشد که از هر طرف ما را در تنگنا
    قرار میدهند و نتیجه اش این میشود که دلار ۷ تومانی
    به ۶۰ هزار تومانی تبدیل  می شود !!  و سفره های مردم سال به سال خالی تر!!
    و اگر کسانی انتخاب شوند که به فکر اصلاح امور ورتغییرات در شعار ها باشند عملا توسط دولتهای در سایه قدرت اجرای برنامه های خود راندارند..
    پس تشخیص من این بود که در آن دسته از ایرانی های قرار بگیرم که فقط تماشاگر باشم نه مشارکت  کننده !!
    ولی انتخابات ۱۴۰۰ و رییس جمهور شدن مرحوم رئیسی که براحتی دستور حذف ارزترجیحی دارو و کالا های اساسی  راداد
    و لایحه همسان سازی را از مجلس پس گرفت و ریالی بابت همسان سازی از دوره ریاستش تا شهادتش به بازنشستگان نپرداخت و تمایندگان مطیع مجلس هم خاموش و نظاره گربودند، فهمیدم بی توجهی  ما باعث این میشود که خودرا محرومتر کنم..یعنی دراصل دارم خود راتنبیه میکنم..
    در انتخابات فعلی ۵ نفر در یک ردیف هستند که با هم همفکر
    و هم عقیده هستند و جدا از آن  اکثرشان
    بانیان پیش آمدن شرایط موجود کشور هستند   و البته
    یکنفر ( دکترپزشکیان ) حامی ارتباط شایسته با دنیا، در ردیف دیگرهست.
    وقتی که میبینم دکتر نوبخت دبیر کل حزب اعتدال و توسعه و سردار همسانسازی ،  آقای خاتمی ( تنها رییس جمهوری که شروع کننده پرداخت سنوات به بازنشستگان فرهنگی بود و
    سردار گفتگوی تمدنها) و تمام صلح طلبان و توسعه خواهان  تمام قد از  دکتر پزشکیان حمایت میکنند،
    این بار بر خود وظیفه دیدم بخاطر خودم و مردم کشورم
    و کشورم ایران برای آخرین بار برای تغییر و تحول تفکرات کهنه و پوسیده ی قدیمی و نخ نماشده
    درکشور به پای صندوق انتخابات بروم و به نماینده ی اصلح خودم🌹 دکتر پزشکیان🌹
    رای بدهم ( انشالله در صورت انتخاب ایشان ، از شرکت در انتخابات پشیمان نشوم) وقتی میان  کاندیدا ها  اکثریت  را می بینم که در هر شرایطی چشمشان فقط چین و روسیه را در ارتباط جهانی می بیند؛ چگونه از💐💐 دکتر پزشکیان💐💐
    که میگوید در برقراری با شرق و غرب هم باید عدالت برقرار شود
    چشم پوشی کنم و حامی او نباشم؟؟؟
    اگر این بارهم  منتخب مردم ( نه منتخب اقلیت)
    نخواهد و یا نتواند کاری برای بهبودی اوضاع اسفبار مردم مظلوم
    و محروم ایران  کند و الویتش خارج از وطن باشد
    ‼️اگر این بار هم رئیس جمهور محبوب الویتش تار مو باشد
    و فیلتر کردن فضای مجازی و قدرت بخشیدن به مافیای خودرو و کاسبان تحریم و چشم پوشی از اختلاس های کوچک وبزرگ!!!
    بخدا قسم تا زنده ام در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهم کرد … چون واقعا به این درک می رسم که
    در کشور ما سیستم حرف اول و آخر را میزند (حتی اگراشتباه باشد) نه شخص….
    والسلام محمدابراهیم پژوهش فعال صنفی
    ✳️ به کانال رسمی مجمع فرهنگيان ايران اسلامی بپیوندید تا از آخرین خبرها مطلع شوید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *