علوفه هیدروپونیک و خطر مسمومیت های نیتراتیک

به قلم : امید قربانی
علوفه هیدروپونیک اگر چه موضوع چندان جدیدی در عرصه ی کشاورزی و دامپروری جهان و ایران نیست اما هنوز هم مسائل و ناگفته های زیادی در این حوزه وجود دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد .
کارشناسان تغذیه و مهندسین جیره نویسی از ابعاد گوناگونی علوفه هیدروپونیک را مورد پایش و تحقیق قرار داده اند و نقد های فراوانی به این شیوه ی تولید علوفه دامی دارند . عمده ترین مطالب مطرح شده نیز مربوط میشود به مسئله سودآور بودن یا نبودن هیدروپونیک .

اما آنچه که در این مقاله و این نوشتار کوتاه قصد بررسی و طرح آن را داریم ، فراتر از موضوع هزینه ی تمام شده و سود یا زیان آن است .
دامداران باید به این مسئله ی بنیادین و اساسی دقت و توجه کافی داشته باشند که : به طور کلی علوفه ها اگر به هر دلیلی نتوانند به بلوغ کامل برسند ، مستعد ویژگی های خاصی میشوند که بعضاً حتی خطرناک هستند . فرقی نمیکند که کدام یک از علوفه ها باشند . چه ذرت باشه و چه گندم یا جو و… !
قبل از ادامه دادن به مقاله تقاضامندیم که به این نکته هم توجه داشته باشید که بین جوانه زدن یک گیاه و سبز شدگی هیدروپونیکی تفاوت آشکاری وجود دارد . منظور ما در این مقاله جوانه زدن نیست بلکه همان چیزی ست که بدان هیدروپونیک نام نهاده اند .

جناب مهندس قربانی حالا علوفه هیدرپونیک اینقدر ها هم که فرمودین خطرناک نیستا . ولی خوب به قول حضرتعالی باید جوانب احتیاط رو کاملا رعایت کرد . البته من خودم تا حالا از علوفه های هیدروپونیک برای دامداری خودم استفاده نکردم و تجربه اینو ندارم