یک دهنه سری در فستیوال جهانی بلفاست 

جواد شناور به فستیوال جهانی عکاسان در بلفاست ایرلند راه یافت 

پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران 

پس از دو ماه و نیم چشم انتظاری ، هیئت گزینش فستیوال عکاسی بلفاست بالاخره دیشب با ارسال ایمیل اعلام کرد که هر سه عکس آقای جواد شناور ( از جوانان روستای دهنه سر سفیدرود ) برای حضور در مرحله نهایی جشنواره جهانی عکاسان جوان پذیرفته شده است .

فستیوال جهانی عکاسی بلفاست که معتبر ترین مرجع داوری عکاسی در جهان است در ماه ژوئن سال جاری ( تیر ماه ) آثار عکاسان برگزید را به نمایش میگذارد . روابط عمومی فستیوال عکاسان بلفاست اعلام کرد که آثار برگزیده از میان ۲۵ هزار اثر هنری ارسالی صورت گرفته است .

جواد شناور سه اثر هنری عکاسی با مضامین محیط زیستی در این جشنواره معتبر بین المللی حضور دارد که امیدواریم جزو برندگان جایزه ۱۰ هزار پاوندی این فستیوال نیز باشد .

رایان مورفی شهردار بلفاست برنامه کامل دهمین دوره فستیوال جهانی عکاسان را ارائه کرد و اظهار داشت: بسیار خوشحالیم و افتخار میکنیم که امسال نیز میهمان برترین هنرمندان عکاسی جهان خواهیم بود . دهمین دوره جشنواره عکس بلفاست با دوره های قبلی تفاوت هایی دارد . قرار است فضاهای عمومی و از جمله بنا های باستانی شهر را تبدیل به نمایشگاه هنرهای تجسمی بین‌ المللی کنیم . 

جشنواره امسال که توسط شورای شهر بلفاست ، شورای هنر ایرلند شمالی ، سازمان هنر و تجارت ایرلند شمالی حمایت میشود به بررسی عمیق چگونگی تفسیر عکاسان معاصر از شرایط اضطراری آب و هوا ، دیجیتالی شدن جهان و توسعه پایدار روستایی میپردازد.

شهردار بلفاست همچنین اظهار داشت : کیفیت برنامه های جشنواره عکس امسال و روشی که مجریان این فستیوال برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی جهان نسبت به پیامد های تخریب محیط زیست برگزیده اند ، من را تحت تاثیر قرار داده است .

شورای شهر بلفاست نیز ضمن صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: خوشحالیم که دهمین دوره جشنواره بین المللی عکس بلفاست را با پویانمایی فضاهای عمومی و باستانی شهرمان با هنرهای برتر تجسمی در سطح جهانی جشن میگیریم . در طول دهه گذشته این جشنواره واقعاً مرزها را جابجا کرده و راه های جدیدی را برای مردم و فراتر از آن برای متحول کردن عکاسی ابداع کرده است . جشنواره عکس بلفاست با امکان دسترسی عکاسان از سراسر جهان به عنوان یک پایتخت فرهنگی شناخته شده است .

جواد شناور از جوانان خلاق روستای دهنه سر سفیدرود است که فعالیت های هنری خود را در حوزه عکاسی و فیلمبرداری و مستند سازی از پنج سال پیش شروع کرده است .

جواد شناور در سالهای اخیر با راه اندازی موسسه هنری ، فرهنگی و تبلیغاتی جوان گرافیک به فعالیت اقتصادی در این زمینه نیز میپردازد .

پاترا ( پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران ) ضمن اظهار خوشحالی از حضور این جوان خلاق ایرانی در یک فستیوال معتبر جهانی برای ایشان آرزوی سلامتی و موفقیت های روز افزون میکند .

لینک گروه روستای دهنه سر سفیدرود در تلگرام

لینک مستقیم پایگاه اطلاع رسانی پاترا در ایتا

روستای دهنه سر سفید رود

سهام:

3 Comments

  • امید قربانی
    اردیبهشت 31, 1403 at 7:36 ب.ظ

    سلام خدمت همه مردم
    خداوند هیچ انسانی رو بدون استعداد و مهارت ویژه در زمینه خاص ، خلق نکرده . اصلا این در قاموس و قانون خدا نبود و نیست که یک انسان رو بدون توانایی خاص خلق کنه . همه ی انسان ها بدون شک در زمینه های خاصی ، دارای توانایی و مهارت و خلاقیت هستن . فقط اینکه باید تا اونجایی که امکان داره برای شناخت و شناسایی اون توانایی و استعداد خودمون تلاش کنیم ، تحقیق کنیم . یعنی اگه روستای زیبا و ساحلی دهنه سر سفید رود همین الان ۶۰۰ نفر جمعیت داشته باشه به معنای اینه که حداقل ۶۰۰ تا مهارت و استعداد و خلاقیت توی این روستا وجود داره .

    وَ فِي الْأَرْضِ آيَاتٌ لِّلْمُوقِنِينَ وَ فِي أَنفُسِكُمْ أَفَلَا تُبْصِرُونَ
    آیه ۲۱ سوره ذاریات صراحتا اشاره به همین موضوع داره که در وجود تمام انسان ها ، توانایی خاصی قرار دادیم .

    از امیر المومنین علی بن ابی طالب ( علیه‌السلام ) هم در این رابطه حدیث بسیار زیبا و ارزشمندی روایت شده : کسی که ‌موفق‌ به خود شناسی شود به بزرگترین ‌پیروزی‌ دست یافته است !

    اگه تا الان نتونستی اون استعداد و خلاقیت و توانایی مخصوص به خودت رو کشف و شناسایی کنی چندان مهم نیست ‌. ولی از الان دیگه تمام تلاشت رو بکن که اون نخبگی خودت رو کشف کنی
    امید قربانی/ دهنه سر سفیدرود

    Reply
  • Patra
    خرداد 1, 1403 at 5:19 ب.ظ

    ماهیگیری در روستای دهنه سر سفیدرود
    روستای دهنه سر به عنوان یکی از روستا های ساحلی کرانه خزر که در روزگاران قدیم دارای یک رشته پر آب رودخانه هم بود ، همواره جزو مراکز مهم صیادی و ماهیگیری در شرق استان گیلان به شمار می آمد . این موضوع به ویژه از زمانی که مجتمع بزرگ شیلات و مرکز فرآوری خاویار در این روستا راه اندازی شد ، اهمیت دو چندانی پیدا کرد .

    تا همین دو دهه گذشته ، ماهیگیری و صیادی در روستای دهنه سر سفیدرود دارای رونق بسیار بالایی بود و علاوه بر اینکه تعداد زیادی از اهالی دهنه سر و حتی اهالی روستای جیرباغ و دستک در مجتمع شیلات آن مشغول بودند ، تعداد زیادی از مردم نیز به صورت صیاد آزاد فعالیت میکردند .

    بازار ماهی فروشان لنگرود و دستک جزو بازارهایی بودند که صیادان آزاد ، ماهی های خود را در این بازار ها به واحد های سماکی میسپردند تا به فروش برسد . تبادل و تهاتر کالا بین صیادان و سماکان ، گردش مالی خوب و اوضاع معیشتی مطلوبی را ایجاد کرده بود .

    رودخانه ی دهنه سر سفید رود آن روز ها دارای عرض کافی جهت تردد دو سه تا قایق از کنار هم بود . عمق این رودخانه هم فوق العاده و کافی بود و به همین دلیل بیشتر قایق های ماهیگیران آزاد و قایق های شیلات توی این رودخانه به راحتی تردد میکردند . این رودخانه نقش شریان اقتصادی صیادان رو داشت و اعداد زیادی اسکله چوبی هم در آن احداث شده بود که قایق ها کنار آن پهلو میگرفتند .

    تمام آن روزگاران شیرین و طلایی ماهیگیری و صیادی ، سرانجام به تلخی مطلق رسید و طلای آن به آهن زنگ زده تبدیل شد . چراکه یک روز وقتی صیادان دهنه سری مثل هر روز آماده می‌شدند که دل به دریا بزنند ، خبر رسید که بخشنامه و دستورالعمل جدیدی از جانب دولت رسیده است که از امروز ، صیادی و ماهیگیری در سواحل دریای خزر ممنوعیت مطلق دارد .

    و بدینگونه بود که چرخه اقتصاد و معیشت بسیاری از مردم روستاهای ساحلی خزر از حرکت ایستاد و چراغ صیادی نیز به خاموشی گرایید .

    اکنون برخی از جوانان غیرتمند روستای دهنه سر سفیدرود با وجود تمام سختی ها و چالش های حقوقی و قانونی و نیز خطر هایی که در پیش دارند ، شغل آبا و اجدادی خود را ادامه میدهند و کسب روزی حلال میکنند !

    Reply
  • Khorsand
    شهریور 28, 1403 at 7:18 ق.ظ

    عکس بالا تصویر یک گدا نیست! این مرد، دکتر دیوانه پزشک متبحر لنگرودی است که به دلیل مطالعه زیاد و همدردی با مردم فقیر و غصه خوردن و همزاد پنداری با آنها متاسفانه دچار روانپریشی شده بود! دکتر دیوانه پشت کاغذ سیگار نسخه مینوشت و مجانی بیماران را ویزیت میکرد. جالب این بود که تمام داروخانه‌ های شهر خط دکتر را میشناختند و نسخه اش را میپیچیدند و البته به بیماران به دلیل احترام به دکتر ارزانتر حساب میکردند! تشخیص دکتر عبدالله بسیار خوب بوده و خیلی‌ ها وقتی از رفتن پیش دکتر های روز نتیجه‌ ای نمیگرفتند، صبر میکردند تا او را در کوچه و خیابان بینند! وی مطب نداشت و مثل دوره‌ گرد ها تو کوچه خیابونا میگشت! این پزشک سالهاست فوت کرده، ولی هنوز یاد و خاطره‌ اش در ذهن مردم هست! این عکس توسط آقای آل‌ بویه، زمانی که طبق عادت در حال مطالعه کتاب قرضی از کتابفروشی ميرفطروس بوده در همانجا گرفته شده و این عکس در یکی از جشنواره‌ های عکاسی انگلستان جایزه دوم را گرفته است! دکتر عبدالله اهل اطراف رودسر بوده و همه جا پیاده میرفته، ولی پاتوق اصلیش لنگرود بوده است.روحش شاد و راهش پر رهرو

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *