پایگاه سراسری پاترا

کجا مراجعه کنیم ؟ به کی فحش بدیم ؟

کجا مراجعه کنیم و به کی فحش بدیم ؟

حالا که برق رو قطع میکنین ببینید مردم چی میگن!

پایگاه اطلاع رسانی پاترا 

صدای اعتراض کشاورزان سراسر کشور بلند شده است و حتی بسیاری از کشاورزان از روی استیصال اعتراض خود را با فحش دادن به مرحوم ابراهیم رئیسی و هدیه کردن لعن و نفرین برای روح آن رئیس جمهور فقید ، نشان میدهند ‌. 

که البته این دلیل را نیز عنوان میکنند که : انتخاب وزیر نیرو که کار ما کشاورزان نبوده . آقای محرابیان را خودِ مرحوم رئیسی برای وزارت نیرو انتخاب کرد . و حالا آقای محرابیان با قطع کردن غیر قانونی برق چاه های کشاورزی هزاران کشاورز را در سراسر کشور مستأصل کرده است . 

 موضوع قطع برق چاه های کشاورزی این روزها محور گفتگوهای انتقادی و اعتراضی کشاورزان در گروه های مختلف مجازی است. و البته باید این حق را به کشاورزان بدهیم که اعتراض و انتقاد خودشان را گاهی اوقات در قالب فحش دادن و نفرین کردن ، بیان کنند ‌. 

تجمع اعتراضی کشاورزان شهرستان چناران به مصوبه  قطعی ۳ روز در هفته برق چاه‌ های کشاورزی و اجرای این مصوبه در شهرستان چناران !

در ادامه و قبل از اینکه به تحلیل ماجرا بپردازیم ، پیام و کامنت تعدادی از کشاوران را که در شبکه ها و گروه های مجازی نوشته شده است را عیناً در اینجا نقل میکنیم به این دلیل که : مسئولان مربوطه مانند آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری ، آقای نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و آقای محرابیان وزیر نیرو با خواندن این پیام ها هم از وضعیت مردم آگاه شوند و هم بدانند که در صندوقچه آخرت خود چه چیزهایی را ذخیره میکنند!

کجا رجوع کنیم ؟ به کی فحش بدیم ؟

آقای ندیمی از استان فارس: سلام بر همکاران ارجمند ، کشاورزی در ایران روز ها تعطیل است . ساعت ۱ ظهر برق چاه را تا ساعت ۶.۵ عصر قطع کردند . حالا هم که برق وصل شده آب بعداز دو ساعت هنوز سر زمین نرسیده . چه بکنیم ؟ دردمون را به چی بگیم ؟ به کی فحش بدیم ؟

آقای شهرام شیبانی اظهار داشت : قطعی برق چاه های کشاورزی در جنوب فارس از ساعت ۱۱ الی ۱۷ اعمال میشود در صورتی که قرار بود از ۱۹ خرداد این برنامه اجرا شود . کاش پرداخت پول گندم کشاورزان را هم تسریع میکردند‌.

آقای قادری نوشت : سلام دوستان کسی از وزات نیرو داخل گروه هست تا مختصر توضیحی درباره قطعی برق بده ! دلیل اینکار چی هست ؟ کشاورزی که ۸ ملیارد زمین اجاره میکنه و الان با این اوضاع از ۷ روز هفته ۵ روز و نصف میتونه آبیاری کنه ؟ یعنی یک پنجم آب نیست ولی اجاره ۷ روز رو باید پرداخت کنه ! الان این کشاورز باید به کجا رجوع کنه ؟

مهدی فرجی نیز در همین رابطه اظهار داشت : برق بعضی از تولید کنندگان حساس قرار بود قطع نشه مثل شیلات . امسال هم بارها قول دادن شیلات هایی که برق جدا خریدن برقشون قطع نخواهد شد . اما باز هم به قولشان عمل نکردن و برق رو قطع کردن . با ۵ ساعت قطعی برق امکان نداره بشه ماهی زنده نگه داشت . جالبه هنوز سهمیه گازوییل ما رو هم ندادن اونوقت شروع به قطع برق ها کردن .

محمد یکی دیگر از کشاورزان نوشت: سلام کشاورزان عزیز با این شرایط برق رفتگی هر روزه اونم ۵ ساعت واقعا امسال فاتحه کشاورزی خونده ست. گندم الان مهمترین وقت آبیاریشه. از طرف دیگه هم لوبیا کاشتن با این شرایط واقعا نمیشه. باید فکری کرد و هر طور شده اعتراض کنیم . خواهشا همدل و هم دست باشیم‌.

در میان گفتگو های زیادی که توسط کشاورزان انجام شده در ارتباط با موضوع قطع برق و خاموشی چاه های آب ، عجیب ترین پیام را مهندس حمید صمد نژاد از مدیران گروه همبستگی کشاورزان ایران داد ‌. صمد نژاد نوشت : قطعی برق الان دو روزه تو اردبیل هم بدون اطلاع کشاورزان انجام شده متاسفانه !

تامین برق برادران عراقی 

اقای رسول حاجی خانی از شهرستان خمین نوشت: با سلام خدمت مسئولین شهرستان خمین . اینجانب به نمایندگی از کشاورزان روستای رباطمراد این پیام رو مطرح میکنم که با توجه به اینکه در ابتدای فصل کاشت بهاره به سر می‌بریم اما متاسفانه شاهد خاموشی ۵ تا ۶ ساعته چاه های کشاورزی هستیم و با توجه به گردش ۱۲ روزه آب در روستا با این اقدام شاهد گردش ۲۰ روزه آب هستیم . حال سوال بنده از مسئولین پشت میز نشین و همیشه در جلسه و پر کار این هست که با گردش ۲۰ روزه آب ، کشاورز دقیقا چه محصولی بکارد ؟ گویا برای مسئولین فقط گندم محصول کشاورزی هست ‌. 

چرا ؟ چون توان واردات ندارن و در بحث گندم دستشان زیر سنگ کشاورز هست ولی در سایر محصولات ، کشاورز خود داند و مشکلاتش ! سالهای قبل بهانه این بود سد ها خالی هستند و توربین ها از مدار خارج شدند ولی امسال به لطف خدا سد ها وضعیت خوبی دارند پس چرا برق چاه کشاورزان قطع میشه ؟

 آنهم یک جواب داره : تامین برق برادران عراقی که ۸ سال جوانان وطن رو به خاک خون کشیدن و حالا چندین سال هست اقتصاد ایران رو به خاک خون کشیدن! جناب فرماندار اگر وجدان بیدار دارید جواب بدهید کشاورز پیرمرد با هر ۲۰ روز یک ساعت آب چگونه امرار معاش نماید قشر کشاورز مثل مسئولین نیست که به دروازه های بیکران بیت المال دسترسی داشته باشد خود دانید با وجدان خود!

فرماندار خمین پاسخ بدهد

یکی از کشاورزان با نام احمد ضمن انتقاد از قطع برق کشاورزی و خاموشی چاه های آب ، خطاب به مسئولان شهرستان خود نوشت: این روزها که شروع فصل آبیاری باغات و آغاز موسم چیدن میوه جات کشاورزی است کشاورزان با قطعی روزانه برق به مدت تقریبی ۵ ساعت مواجه هستند. ظاهرا دلیل این امر گ اقدامی برای صرفه جویی برق در مصارف کشاورزی میباشد. 

این اقدام علاوه بر مشکلات عدیده و مختلف به نوبه خود باعث بهم خوردن برنامه ریزی های شخصی کشاورزان زحمتکش نیز گردیده است . اما در تجزیه و تحلیل دیگری از بُعد صرفه جویی در برق، سوالات مختلفی نیز مطرح میگردد:

چرا این صرفه جویی را باید صرفا کشاورزان انجام دهند ؟ چرا این صرفه جویی ها گریبان شهر های بزرگ و صنعتی را نمیگیرد ولی روستاییان کشاورز باید تاوان این سوء مدیریت را بپردازند ؟چرا در مرکز استان ، برق تمامی تالار ها و مراکز خرید و پارکها و …. بصورت غیر متعارف و شبانه روزی برای مصرف آزاد است ؟ 

چرا تابلو های مختلف نور و نورافکن های غیر ضروری در مراکز مختلف شهری ، مشمول این سیاست صرفه جویی نمیگردد ؟ چرا دقیقا در فصلی که حساسترین فصل برای کشاورزان میباشد ، این سیاست اجرا میشود؟ چرا فقط کشاورزان؟

باتوجه به موارد فوق و سوالات بیشتری که میتوان در این خصوص مطرح نمود ، از مسئولین این امر از جمله فرماندار تا مدیر اداره برق و ریاست محترم جهاد کشاورزی شهرستان تقاضا داریم در برابر این جریان پاسخگو باشند! و پاسخ های قانع کننده ای برای قشر زحمتکش و مظلوم کشاورز شهرستان ارائه دهند .

برق را قطع نکنید ، مجلس کوتاه نمی آید 

در اردیبهشت سال جاری یعنی یک ماه پیش ، ذبیح‌ الله اعظمی سارودیی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن اینکه به مسئولان وزارت نیرو هشدار های لازم را داد به کشاورزان هم این نوید را داد که خیالتان بابت برق راحت باشد ، قطع نخواهد شد!

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با قبول این مسئله که قطعی‌ های ۶ ساعته برق در سال گذشته خسارات بسیار زیادی به کشاورزان وارد کرده است ، گفته بود: امسال به ما قول دادند که حوزه کشاورزی از برنامه های قطعی برق خارج شود . ما هم اعلام کردیم که مجلس نسبت به این موضوع کوتاه نمی آید . برای مجلس قابل قبول نیست که امنیت غذایی کشور با قطعی برق به خطر افتد.

در گذشته وزارت نیرو هر جایی که دچار کمبود میشد سراغ صنعت میرفت . اما از سال گذشته وزارت نیرو برای مدیریت ناترازی برق به بخش کشاورزی و غذای مردم آمده که بار ها مورد تذکر قرار گرفته است .

رندانه تر از این نمیشد کار غیر قانونی کرد

جناب آقای اعظمی ساردوئی ، پس چی شد اون همه هشدار به وزارت نیرو و اون همه نوید به کشاورزان ؟گفته بودین « مجلس کوتاه نمی آید » !  پس چرا صدای مجلس درنمیاد قربان ؟ نماینده ها خدای نکرده لال که نشدن ؟ حداقل با خاطر آبروی خودتون هم که شده یه چیزی توی صحن علنی مجلس بگین!

امسال ، سومین سالی هست که شاهد اجرای برنامه قطعی برق بخش کشاورزی هستیم ‌. وزارت نیرو میدانست که قطع کردن برق کشاورزان غیر قانونی است و باعث اعتراض شدید کشاورزان خواهد شد لذا رندانه پا به میدان گذاشت و با ارائه یک بسته تشویقی موفق شد هم برنامه خلاف قانون خودش را اجرایی کند و هم جلوی اعتراض شدید کشاورزان را بگیرد .

در سال دوم ، وزارت نیرو با تغییر بازی ، تصمیم گرفت دستگاه دیسپاچینگ را برای قطع کردن برق کشاورزان فعال کند . دیسپاچینگ دستگاهی ست که به صورت یکپارچه برق را قطع و وصل می‌کن بدون اطلاع کشاورز.

در هر دو مورد رفتار وزارت نیرو برای قطع کردن برق کشاورزان بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار ، خلاف قانون بود . علاوه بر آن بر اساس همان ماده ۲۵ ، وزارت نیرو ملزم به جبران این قطعی هاست با پرداخت خسارت!

قطع برق چاه های کشاورزی ممنوع است 

بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار قطع کردن برق چاه های کشاورزی ، ممنوعیت قانونی دارد و وزارت نیرو اجازه ندارد برای جبران ناترازی برق ، دست خود را به سمت کشاورزان دراز کند . 

اما خب شوربختانه از آنجایی که نه کمیسیون کشاورزی مجلس داریم و نه وزارت جهاد کشاورزی و در واقع حوزه کشاورزی و دامپروری کشور بی صاحب است ، وزارت نیرو هم در کمال وقاحت برنامه قطعی ۶ ساعته چاه های کشاورزی را اجرایی میکند .

تنظیم و توضیح: امید قربانی 

پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران 

بحران سنبل آبی در رودخانه وگارود دستک

برق را قطع نکنید ، معاش کشاورزان را قطع نکنید 

منافع ملی ما تحت تاثیر هجوم افغانهاست

4 دیدگاه در “کجا مراجعه کنیم ؟ به کی فحش بدیم ؟

  1. علیرضا جانی گفت:

    آقای وزیر خدا نگذره از شما و همه کسانی که سر کشاورزان اینجوری دارید اذیت میکنید اون از قیمت گندم که همه ناراضی هستن اینم از برق کشاورزی که نمیدونیم چیکار کنیم

  2. Bahrani vahid گفت:

    سلام آقای قربانی عزیز شهرستان ما دیگه اصلا بچه بازی شده است داستان برق و قطع کردن برق کشاورزا. همینجوری بی برنامه قطع میکنن بدون هماهنگی قطع میکنن اصلأ معلوم نیست چی به چیه میریم فرمانداری جواب درست و حسابی نمیدن میریم جهاد میگن به ما مربوط نمیشه میریم اداره میگن دستور از بالای اومده سه چهار روز در هفته برق نداریم برق قطع میکنن هر روز 5 ساعت بعضی وقتا هم ۶ ساعت چجوری این رو پیگیری کنیم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

  3. Koma ah گفت:

    جناب آقای محبیان وزیر محترم نیرو سلام و شبتون بخیر. وزارت نیرو وعده داده بود که اگه کشاورزان از بیمه برق استفاده کنن میتونن خسارت های مربوط به قطعی‌ برق رو به صورت کامل دریافت کنن‌ و کلی هم تبلیغ شده بود برای بهره‌ مند شدن از بیمه برق برای جبران خسارت‌ های ناشی از خاموشی. اما سال گذشته زمانی که اینجا بدون اطلاع قبلی برق کشاورزی قطع شد تعداد زیادی از کشاورزان مانند خود من دچار ضرر و زیان شدیم اما بیمه هنوز پول خسارت رو پرداخت نکرده. خوب اگه قرار نبود خسارت بدید چرا پول گرفتید برای بیمه کردن؟ لطفاً این موضوع رو پیگیری کنید. با تشکر عبد الحسین کمایی

  4. آهو گفت:

    درود.اعظمی
    هم مثه بقیه فقط ی درغگو هست!!!!!!!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *