منافع ملی ما تحت تاثیر هجوم افغانهاست
به قلم : دکتر مهتا بذر افکن
اگرچه در لابلای همین نوشتار میخوانید اما سوگِ این موضوع آنقدر بزرگ است که مجبور شدم به عنوان مطلع بکار ببرم : طالبان ، سر ریز سیلاب را به عنوان حقابه هیرمند به ایران داده است !
افغانستان سال گذشته ۷۹ تن زعفران صادر کرده است . این در حالی ست که فقط ۱۲ تن تولید زعفران در این کشور انجام میشود و در حال حاضر امکان بیشتر شدن آن برای افغانستان وجود ندارد .
پس چگونه ممکن است که کشوری با محدودیت ۱۲ تنی توانسته ۷۹ تن زعفران به بازار های جهانی صادر کند ؟ آیا تولید کنندگان افغانستان غول چراغ جادو دارند ؟
خیر ، افغانستان غول چراغ جادو ندارد بلکه دلالان افغانستانی ۶۷ تن از زعفران ناب ایران را به کشور خودشان برده و از آنجا در بازار های جهانی توزیع میکنند و می فروشند !
این صرفاً یکی از آمارها و یکی از حوزه های پایش شده است. هجوم افغانستانی ها به همین راحتی منافع ملی ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است .
اگر میخواهید بدانید که حضور دلالان کشور دوست ، برادر و همسایه ما چه بر سر منافع ملی ایرانیان آورده است لازم نیست تحلیل و مقالات آنچنانی را مطالعه کنید!
برای فهم و درک فاجعه کافی ست تا فقط به زعفرانِ مظلوم ایران یا زعفران ایرانِ مظلوم نگاهی بیندازید . در یک کلام : زیان و زحمت و خون دل خوردنش با کشاورزان و زعفران کاران ایرانی ست اما سود سرشار و عرض اندام تجاری آن در جهان نصیب همین برادران دلال افغانستانی شده است که سیل آسا به سرزمین ایران هجوم آورده اند .
و خب شوربختانه مثل همیشه وزارت جهاد کشاورزی ما از آنجایی که هیچ گونه درکی از این فاجعه ندارد لذا عینِ خیالش نیست و هیچ به روی مبارک خود نمیآورد ! ما هم طبیعتاً توقعی از وزارت جهاد نداریم که نابخردان را نبای
و سوگمندانه کسی هم نیست که برای ملت ایران توضیح دهد علت این مماشات و غمض عین کردن بر هجوم سیل آسای افغانها در کشورمان چیست ؟ آیا ملت ایران بر دولتمردان ایران نامحرم شده اند ؟
بیش از ده میلیون پناهجوی قانونی و غیر قانونی افغانستانی وارد کشور شده اند . آیا مسئولان و مدیران لایه های بالای حکمرانی متوجه هستند که چه بار سنگینی بر منابع آب و انرژی کشور عزیزمان از این نظر تحمیل شده است ؟ آیا به نظر شما ، وزارت فخیمه ی نیرو در این رابطه هیچگونه آمار و ارقامی دارد که بتواند پاسخگوی کارشناسان و مطالبه گران باشد ؟ بعید اندر بعید است!
هزینه تحصیل رایگان بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی از کجا تأمین میشود ؟ وزارت آموزش و پرورش بر چه اساسی به جای توجه به دانش آموزان محروم کشور ، برای اتباع تسهیلات فراهم می کند ؟
هزینه سلامت میلیون ها افغانستانی که نه مالیات می دهند و مشغول کار های زیر زمینی و تهدید سلامت جسم و روان مردم بوده و حتی درحال تغییر ترکیب جمعیتی برخی مناطق کشور هستند توسط چه نهادی تأمین می شود ؟
حکمرانان موظف هستند به نگرانی های ملت پاسخ دهند . بدون شک این یکی از نگرانی ها و چالش های بنیادین امروز جامعه ایران است و به هیچ وجه قابل انکار نیست .
هزینه آب و نان و تأمین انرژی میلیون ها افغان را ملت ایران باید بدهند درحالیکه که طالبان با هزار منت سر ریز سیلاب را به عنوان حقابه هامون داده است . غم انگیز تر از این نبود که بنویسم : طالبان سر ریز سیلاب را به عنوان حقابه به ایران داده است !
نویسنده : دکتر مهتا بذرافکن
دکترای جامعه شناسی تغییرات اجتماعی / فعال اجتماعی و نویسنده کتاب « جامعه شناسی شاهنامه فردوسی » که در سال ۱۳۹۶ منتشر شده است .
علاقمندان به موضوعات آب ، زنان ، توسعه پایدار روستایی و مقالات و مطالبه گری های دکتر مهتا بذرافکن میتوانند از طریق لینک زیر مستقیماً عضو کانال تلگرامی ایشان شده و به مطالعه محتوا های منتشر شده از سوی ایشان بپردازند :
لینک کانال تلگرامی آب و جامعه
برخی از مقالات ، تحلیل ها و سِمتهای علمی دکتر مهتا بذرافکن در کنفرانس ها و نشست های معتبر ایران :
۱: کنفرانس نقش اجتماعی زنان در بحران های آبی ایران ( ارائه شده در سال ۱۴۰۲ )
۲: کار آفرینی اجتماعی و مسئولیت اجتماعی شرکت ها ( مطالعه منطقه انرژی پارس جنوبی/ عسلویه ) ارائه شده در اولین همایش ملی ارتباط علوم انسانی
۳: خشکسالی و تهدید سلامت زنان روستایی ( مطالعه مردم نگارانه انتقادی در منطقه کهنوج ) ارائه شده در هفتمین سمینار بین المللی سلامت زنان
۴: کارکرد آموزشی گردشگری کشاورزی ( مروری بر تجربیات برخی از کشور ها در تلفیق گردشگری کشاورزی و آموزش ) ارائه شده در کنفرانس بین المللی توسعه پایدار ، راهکار ها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
مدیریت یا کُشتن منابع آبی ؟ / مهتا بذرافکن
من برای ریاست جمهوری نیامده ام
سراب صندوق رای/ رضا رضایی