پزشکیان چه فرقی با دیگران دارد ؟
به قلم: جواد لطف الله پور
دکتر مسعود پزشکیان کیست ؟ چرا باید به دکتر مسعود پزشکیان رای داد ؟ دکتر مسعود پزشکیان چه فرقی با کاندید های حاضر در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و دوره های قبل دارد؟
پزشکیان ، این رزمنده دوران دفاع مقدس و برادر شهید و فوق تخصص جراحی قلب با سابقه وزارت و بیست سال حضور فعال و پیگیر در مجلس شورای اسلامی ، چه کارهایی انجام خواهد داد ؟
پزشکیان یعنی تعامل با دنیا بر اساس عزت حکمت و مصلحت. پزشکیان یعنی پاسداری از جمهوریت و آزادی و عدالت و استقلال کشور . مسعود پزشکیان یعنی تعامل و صلح و دوستی با دنیا!
مسعود ما یعنی ترمز خشونت و بی قانونی را کشیدن، یعنی تضمین آرامش و رفاه و معیشت برای ملت . دکتر پزشکیان یعنی اگر کشوری با یک در صد جمعیت دنیا و منابعی معادل هفت در صد منابع دنیا هستیم اگر ثروتمندیم همه با عدالت استفاده کنند . اگر فقیریم همه با هم فقیر باشیم.
پزشکیان یعنی سفره مردم با سفره مسئولین تراز باشد. مسعود پزشکیان یعنی ناترازی سفره ها تعطیل. یعنی شنیده شدن صدای ملت، یعنی اجازه بلند شدن صدای جوانان ، یعنی ارج و ارزش و جایگاه نخبگان را دانستن و دیدن وتحویل گرفتن .
یعنی با ملت شفاف و صادق بودن بودن. پزشکیان یعنی خصوصی سازی اقتصاد و بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی دولت متصدی بیست در صد اقتصاد باشد. پزشکیان یعنی توجه به کشاورزی یعنی اشتغال برای همه مردم نه صرفا آقازاده ها، یعنی از ظرفیت تمام اقوام و ادیان در مدیریت کشور، بهره بردن ، یعنی توجه و استفاده از پتانسیل بانوان وطن
دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یعنی مبارزه بدون قید و شرط با فساد حتی با فساد آقازاده ها .پزشکیان در قید و بند دیده شدن یا نشدن چند تار موی سر دختران و بانوان وطن نیست بلکه تاکید و پافشاری بر اجرای قانون و عدالت شفافیت برای همه می کند.
پزشکیان یعنی تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصد. نه در شعار بلکه با تلاش واقعی در راستای جذب پنج هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی . پزشکیان یعنی برای ایران با تمام وجود و گوشت و پوست و استخوان . پزشکیان یعنی باز کردن دریچه های قلب وطن برای خون رسانی به تمام اندام های ایران !ایران به پا خیز و قد بر افراز که سعد و سعادت و مسعود تو را می خواند!
نویسنده: جواد لطف الله پور
تبریز / ۲۴ خرداد ماه / ۱۴۰۳
دکتر مسعود پزشکیان کاندید چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری
خود زنی نباشد رقیب توان زدن ندارد
به قلم: جواد قاسمی
با مروری گذرا بر رویدادهای چند روز گذشته در مورد انتخابات ریاست جمهوری و کارنامه ۶ کاندیدای تائید صلاحیت شده که گروهی از ترکیب آن با عنوان ۵ + ۱ یاد کردند، تا حدود زیادی میتوان پیش بینی کرد – در صورت توانایی افزایش مشارکت و جذب آرای خاکستری که سابقه نشان داده بیشترشان همواره متمایل به جناحی بوده اند که پزشکیان نماینده آنست – نتیجه انتخابات و در بدبینانه ترین حالت دور دوم ، به نفع او خواهد بود.
آنچه در این مسیر باید با وسواس مورد توجه پزشکیان و حامیانش ، مخصوصا گروه ها و افراد حلقه مرکزی، قرار گیرد اینکه؛ نزدیک به ۳ دهه از دوم خرداد ۱۳۷۶ سپری شده !
مردمی که قرار است آرای آنها پزشکیان را راهی پاستور نماید، با سلایق ، نگرشها و سطح توقعاتی بسیار متفاوت از سال ۷۶، در حال رصد تمام تحولات پیرامون کاندیداها هستند و جدای از قرار گرفتن بخش بزرگی از آنها بین دو راهی مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات، از نسل متحول شده ای هستند که به راحتی و با هر گفتمانی همراه نخواهند بود !
در چنین شرایطی پزشکیان برای پیروزی، نیاز به یک تغییر اساسی در تیم همراه حلقه مرکزی و حتی زیر مجموعه ها دارد تا در کنار مقبولیت عمومی، مسلط به تعاریف به روز شده ای در امور مختلف اجرایی کشور باشند !
حالا که خود پزشکیاناعلام کرده به حرف زدن با مردم و شنیدن نظرات آنان نیاز دارد ، باید در نظر داشته باشد در کنار توانمندی های شخصی خود، خواست عمومی استفاده از گرایشها، شیوه ها و افرادی است که امروز را اسیر دیروز نمیکنند ! پزشکیان اگر بتواند این مورد مهم را مدیریت کند، کار سختی در مقابل رقبا نخواهد داشت!
نویسنده: جواد قاسمی
حوصله حاشیه ندارم . ربطی به انتخابات هم نداره.
ولی امروز که حرف دانشگاه تبریز و اون روز وحشتناک شد دلم نیومد چیزی که به چشم دیدم رو گواهی ندم: من اون روز دانشگاه تبریز بودم. دکتر مسعود پزشکیان رییس علوم پزشکی بود و وقتی دانشجو ها رو میگرفتن و میزدن اومد کمک و در های بیمارستان مدنی رو باز کرد که دانشجو ها قایم بشن و حتی تا اتاق های عمل بیمارستان هم راه دادن دانشجو ها رو و آخرش هم خودش رو هم کتک زدن. شاید برای خیلی ها صرفا یه روایت باشه ولی من اون روز رو زندگی کردم و هنوز هم استرسش رو دارم. هر کسی که دانشجوی دانشگاه تبریز نبود و از خارج دانشگاه اومده بود یا دانشجوی آزاد یا سهند بود رو اگه میگرفتن میبردن . یه رفیق داشتیم که پسر خیلی آرومی بود دامپزشکی می خوند، بردن و ۴۰ روز نگه داشتن و بعد ها خودکشی کرد (اسم اون دانشجو رضاییان بود ) دلم نیومد شهادت ندم که اون روز پزشکیان کنار دانشجو ها ایستاد و خیلیا رو نذاشت ببرن، یه جوری ادای دین بود به کسی که میتونست بی تفاوت باشه ولی طرف دانشجوهاش ایستاد.
انتخابات ریاست جمهوری و چهاردهمین دوره رقابت های انتخاباتی. دکتر مسعود پزشکیان یکی از چهره های برجسته سیاسی و پزشکی در ایران، از جمله افرادی است که نامش برای ریاست جمهوری مطرح شده است. برخی از ویژگی های برجسته او که می تواند او را به عنوان یک گزینه مناسب برای ریاست جمهوری معرفی کند عبارتند از: تجربه سیاسی: دکتر پزشکیان سابقه طولانی در مجلس شورای اسلامی دارد و به عنوان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو چندین دوره در مجلس فعالیت کرده است. همچنین، وی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز بوده است.
تخصص پزشکی: او به عنوان پزشک متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز شناخته میشود. این تخصص می تواند به او در فهم بهتر مسائل بهداشتی و درمانی کشور کمک کند. مدیریت و اجرایی: دکتر پزشکیان سابقه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت اصلاحات را دارد. این تجربه نشان دهنده توانایی های اجرایی و مدیریتی او در سطح کلان است.
شفافیت و صداقت: دکتر پزشکیان به دلیل شفافیت و صداقت در بیان نظرات و مواضعش، مورد احترام بسیاری از مردم و همکاران سیاسی اش قرار دارد.
نگرش اصلاح طلبانه: او به عنوان یک چهره اصلاح طلب شناخته می شود و برای بسیاری از مردم که خواهان تغییرات مثبت و اصلاحات در کشور هستند، گزینه مناسبی به شمار میرود.
توجه به مسائل اجتماعی: دکتر پزشکیان همواره به مسائل اجتماعی و مشکلات مردم توجه داشته و در بسیاری از موارد از حقوق و منافع عمومی دفاع کرده است.
این ویژگی ها نشان می دهد که دکتر پزشکیان میتواند یک گزینه جدی و توانمند برای ریاست جمهوری ایران باشد.
تبلیغات تلویزیونی آقای جلیلی رو هم دیدیم . خیلی صادقانه گفت که بازار سرمایه اصلا توی برنامه های ایشون جایی ندارد
✅ خب تکلیف مردم چی میشه اونوقت ؟ تکلیف ۵۰ میلیون سهامداران سهام عدالت ، صندوق های بازنشستگی و سهامدران عادی بازار سرمایه اینگونه مشخص شد.
✅ لطفا بازنشستگان و کسانی که سهام عدالت دارند بدانند درآمد و عایدی آن ها از طریق شرکت های حاضر در بورس بالا و پایین میشود .
✅ کسی به بورس که بیش از ۷۰۰ شرکت بزرگ و کوچک داخل آن حضور دارد اعتقادی ندارد یعنی به صنعت و کارخانجات اعتقادی ندارد.
✅ واقعا اگر جلیلی رییس جمهور شود شرایط اقتصادی کارخانجات و کارگران شرکت ها و بازنشستگان و میلیون ها نفر به خطر می افتد، شوخی بردار نیست.
✅ قصد تخریب ایشان را ندارم ولی واقعا شرایط اقتصادی کشور به هم میریزد٬ ربطی هم به سهم و سود و ضرر ندارد صحبت کلان ایشان بسیار خطرناک است.
✅ اگر کسانی که با صندوق ها دوره های قبل قهر کردند یا کسانی که با ساختار کشور به نوعی مشکل دارند پای کار بیابند جلیلی رای نخواهد آورد. هشت سال آینده خودم و زن و بچه ام واقعا به این انتخابات بستگی دارد. یکم واقع بین باشیم
✅ این انتخابات زمان قهر کردن نیست قراره تو همین کشور زندگی کنیم شرایط زندگیمون را سخت تر نکنیم.
✅ لطفا نشر حداکثری کنید اگر نگران شرایط و آینده هستید قرار گرفتن جبرائیلی و جلیلی کنار هم و تصمیم گیری برای من و شما یک فاجعه بزرگ خواهد بود./ محمدرضا موسوی
به امید پیروزی دکتر پزشکیان
و ایجاد تغییرات بنیادی و اصلاحات اساسی
پزشکیان، انتخاب امروز
شرح دیداری با وزیر وقت
۸۲ بود بم زلزله آمده بود. جوان بودم و دانشجوی سال های پایانی دانشگاه کرمان برای کار امدادگری رفته بودیم.
اولین شنبه بعد از زلزله بود و هوای دی ماه بم به شدت سرد. اکیپ های امدادگر از همه جا رسیده بودند و داشتند فعالیت میکردند ما کارمان پوشش دادن نیاز های اولیه بازماندگان داغدار بود یک نیسان آبی داشتیم و گاهی جنازه میبردیم و گاهی آب می آوردیم و زمانی مردم یا امدادگران را جابه جا میکردیم.
یادم هست عصر گفتیم دیشب داخل چادر زلزله زدگان خیلی سرد شده بود و نیاز به بخاری داشتیم هر جا رفتیم در دسترس نبود در اداره راه که نزدیک جاده اصلی بود چادر بار زدیم و سراغ بخاری نفتی گرفتیم گفتند چراغ والور آمده و در ارگ جدید تخلیه شده و باید بروید و از اداره هوا شناسی حواله بگیرید و از سوله های ارگ جدید بارگیری کنید.
به اداره هوا شناسی که رسیدیم فهمیدم اداره هوا شناسی به محل تجمع اعضای هیات دولت تبدیل شده است. چادری در محوطه برپا بود و ساختمان هم سالم مانده بود گفتند باید منتظر بمانید تا رییس هلال احمر بم به مقر اداره هوا شناسی برگردد و حواله چراغ نفتی بدهد.
در محوطه روی ماکادومها و کف زمین با راننده نیسان منتظر نشستیم از مغرب رد شده بود و یک نفر با عبا و عمامه از یکی از چادر ها بیرون آمد به راننده نیسان گفتم:« میشناسی اینو؟» گفت: « نه کی هست؟ » گفتم: « موسوی لاری یه دیگه وزیر کشور » گفت: « الان که اینجا قیامت سرماست و کسی به کسی نیست همه دنبال یک جای گرم برای امشب هستن .»
رفتیم داخل چادر و دیدیم گروه بزرگی از مدیران جمع هستند. تا داخل شدیم یک بنده خدایی چای جلوما گذاشت. یک نفر که کاپشن سفید پوشیده بود، پرسید: « امدادگری؟» گفتم: «نه، دانشجوی کرمانم.» گفت «از کی اینجایی؟» گفتم از ظهر روز زلزله.» توجه جمع به سمت من جلب شد. گفتند به نظرتان چقدر آدم کشته شده ؟ راننده به من نگاهی کرد و شانه
بالا انداخت و من گفتم حدود ۴۰ هزار نفر بحث بالا گرفت یکی گفت «همین شماهایید که این عدد های بی پایه و اساس را در دهان ها انداختید!» خلاصه چای را زهر مارمان کردند و از چادر بیرون آمدیم. در محوطه قدم میزدیم که حسین خدایاری، یکی از دوستان دانشجوی آذری ام را دیدم که دستهایش پر از گچ و گل و… بود. گفتم: «حسین، رییس هلال احمر رو ندیدی؟» گفت «تازه رفتن بیرون….» چاره ای جز صبر نداشتیم؛ گفت: «می توانی بروی جای من کمک کنی؟ داریم چند تا دستشویی صحرایی می سازیم.» گفتم «کجا؟» گفت «آن گوشه و به تاریکی اشاره کرد.» رفتم آنجا و دیدم یک نفر میانسال نشسته و با دست و لباس خاکی با آجر مشغول ساختن تیغه دیوار است شروع کردم به مالیدن ملات گچ و خاک به آجر ها و تحویل دادن آجر های ملات مالی شده به استاد بنا حسین به ترکی چند تا جمله گفت و رفت. یک دستشویی بدون در ساختیم و من آخرش هم نفهمیدم که آب و فاضلاب این دستشویی ماجرایش چطور شد و حسابی در فکر این موضوع بودم. در خلال ساخت این بنا در تاریک و روشن چهره استاد بنا را می دیدم و حس می کردم برایم آشناست.
به او گفتم: « استاد دانشگاه کرمان هستید؟ » گفت: «نه چطور؟» گفتم «چهره تان خیلی آشناست!» خندید. گفتم: «اهل فسا فارس نیستید؟» به فکر رفت و گفت:« نه، من مسعود پزشکیان و تبریزی هستم .»
باز متوجه نشده بودم او کیست واقعا هم نشناخته بودمش. اواخر کار حسین برگشت و کمی دورتر نزدیک شیر آب، به او گفتم » این بنده خدا، استاد بنا کی هست ؟ چقدر چهره اش آشناست؟» گفت «نمیشناسی؟» گفتم «نه ؛ یادم نمیاد!» گفت: «مسعود پزشکیان وزیر بهداشته دیگه !»
گفتم: “عجب! پس چرا اینجا داره بنایی میکنه؟”
حسین گفت : “این بنده خدا نماینده تبریز و پزشک قلبه و اعضای خانواده اش رو هم تو تصادف از دست داده…”
دوباره رفتم و این بار دقیق تر نگاهش کردم. آن شب چراغ نفتی به همه چادر های حافظ آباد بم رسید و با همه خستگی و اندوهی که از حمل چند ده جنازه داشتیم باز دلم برای کسی که همسر و یک فرزندش را در سانحه ای از دست داده بود سوخت .
امروز که از فاصله ۶ هزار کیلو متری ایران خبر کاندیدا شدنش را شنیدم، ناخود آگاه در سرزمین غریب غرب این را سرودم که :
مراز آشیان بگو
ز چرخش زمان بگو
دوباره یار میرسد؟
فصل بهار می رسد؟
دوباره از سفر بگو
زراه پر خطر بگو
دوباره یار میرسد؟
فصل بهار می رسد؟
زغم دگر سخن مگو
ز قهر هم به من مگو
دوباره یار میرسد؟
فصل بهار می رسد؟
خرداد ۱۴۰۳- ادینبورگ
احسان شناور
تقدیم به شش کاندیدای محترم در انتخابات ریاست جمهوری
حکومت امانت است نه شکار
در نهج البلاغه از حقوق واقعی توده مردم و موقع شایسته و ممتاز آنها در برابر حکمران و این که مقام واقعی حکمران امانتداری و نگهبانی حقوق مردم است غفلت نشده، بلکه سخت بدان توجه شده است.
در منطق این کتاب شریف، امام و حکمران، امین و پاسبان حقوق مردم و مسئول در برابر آنهاست. از این دو (حکمران و مردم) اگر بناست یکی برای دیگری باشد، این حکمران است که برای توده محکوم است نه توده محکوم برای حکمران.
به مردم از آن جهت کلمه «رعیت» اطلاق شده است که حکمران عهده دار حفظ و نگهبانی جان و مال و حقوق و آزادیهای آنهاست. حضرت علی(ع) در نامه ای که به عامل آذربایجان می نویسد، چنین می فرماید: «مبادا بپنداری که حکومتی که به تو سپرده شده است یک شکار است که به چنگت افتاده است. خیر، امانتی بر گردنت گذاشته شده است و مافوق تو از تو رعایت و نگهبانی و حفظ حقوق مردم را می خواهد. تو را نرسد که به استبداد و دلخواه در میان مردم رفتار کنی».
حکومت امام علی(ع)،حکومت موفق تاریخ
تحلیل امروز/ تکرار عملیات فریب ۷۶
چرا روحانی را گردن نمی گیرند؟
صداقت، شرط اول تعامل با مردم در انتخابات است. نامزد ها و حامیان آنها باید خود را همان گونه که هستند، نشان بدهند
انصاف نیست که گندم نمایی و جو فروشی کنند؛ راهنمای چپ بزنند، اما به راست بپیچنند. یا این که به تعبیر قاآنی: “تا نشان سُمّ اسبت گم کنند- ترکمانا نعل را وارونه زن”!
آقای پزشکیان وقتی با اعتراض مواجه می شود، می گوید دولت سوم روحانی یا ادامه او نیست. امروز دو روزنامه حامی وی، ( سازندگی و هم میهن ) از هشت سال دولت روحانی پرش کرده و در کنار تصویر او تیتر زده اند: “امتداد خاتمی” و “در راه خاتمی”.
چرا دولت روحانی را گردن نمی گیرند و حال آن که اولا، شاکله ستاد انتخاباتی پزشکیان، دولتمردان روحانی ( آخوندی، نوبخت، واعظی، ربیعی، آذری جهرمی، علی جنتی، ظریف، صالحی امیری و…) هستند؛
🔸ثانیا خاتمی و اصلاح طلبان، جدا از دولت روحانی نیستند، بلکه شریک اصلی در تقسیم غنائم بوده اند، همچنان که در انتخابات ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ گفته بودند “ما تضمین روحانی هستیم” و خاتمی، خواستار “تَکرار رای به روحانی” شده بود.
دولت روحانی را گردن نمی گیرند، چون می دانند که عملکرد خسارت بار آنها چقدر مورد انزجار و اعتراض مردم است. اما در عین حال، با همان ها ستاد انتخاباتی مشترک تشکیل داده اند.
گونه می شود با بانی وضع موجود بود و یا با بانیان وضع موجود اقتصادی ائتلاف کرد و در عین حال، ادعای تغییر هم داشت؟! این، توهین به شعور مردم نیست؟!
شبیه این عملیات فریب را دو طیف موسوم به چپ و راست در انتخابات خرداد ۱۳۷۶ و در حمایت از خاتمی مرتکب شدند. آن زمان دولت هاشمی (حزب کارگزاران) به مدت هشت سال سر کار بود و مردم از شرایط اقتصادی و تورمی که تا ۴۹/۶ درصد هم افزایش یافت، ناراضی بودند.
🔸چپ ها شامل مجمع روحانیون (موسوی خوئینی ها، کروبی و خاتمی)، دفتر تحکیم وحدت، سازمان مجاهدین انقلاب و…، در آن دوره با ژست خط امام، منتقد سیاست های اقتصادی، فرهنگی و خارجی دولت هاشمی بودند.
🔸رقیب انتخاباتی خاتمی، ناطق نوری بود. شعبده بازان انتخاباتی برای مردم این گونه جا انداختند که ناطق ادامه دولت هاشمی ( وضع موجود ) و خاتمی منادی تغییر است و بدین ترتیب، پیروز انتخابات شدند.
این در حالی بود که با پیروزی خاتمی، در واقع دولت هاشمی برای هشت سال دیگر تمدید شد؛ و این مهندسی خود کارگزاران و چپ های تغییر هویت داده بود. طنز بیشتر ماجرا این است که دو دهه بعد، همان ائتلاف اشرافی، ناطق نوری را هم به بازی گرفت!
کتمان پیوند عمیق ستاد پزشکیان با دولت روحانی و بالا آوردن تابلوی خاتمی، مشکل ائتلاف را حل نمی کند. آنها در حالی می خواهند دولت خاتمی را موفق جا بزنند که مردم در ۲۷ خرداد و سوم تیر ماه ۱۳۸۴، دست رد به نامزد های مدعی اصلاحات و اعتدال (هاشمی، کروبی، معین و مهر علیزاده) زدند و حال آن که اگر عملکرد دولت خاتمی مقبولیت داشت، مردم رویگردان نمی شدند.
محمد ایمانی