بالاخره عصر روز پنجشنبه جلسه عمومی شرکت تعاونی نیلوفر آبی دهنه سر سفیدرود بر اساس اطلاع رسانی قبلی برگزار گردید. انتظار این بود که حضور مردم و سهامداران پرشور باشد چراکه این اولین جلسه رسمی شرکت بعد از گذشت شش ماه از تاسیس بود و طی این مدت از گوشه و کنار زمزمه های فراوانی از اعتراض و انتقاد به گوش میرسید.
انتقاد هایی که عمدتاً در ارتباط با ابهامات مربوط به دلایل عدم ثبت رسمی شرکت تعاونی، عدم گزارش قابل توجه درباره عملکرد هیئت مدیره و چالش برخی از سهامداران نسبت به مسائل مالی و پولی بود. علاوه بر آن قرار بود در این جلسه اعضای شورای اسلامی و دهیاری روستا هم حضور پیدا کرده و با پاسخگویی به سوالات اهالی شفاف سازی کنند.
اما برخلاف انتظار مشارکت و حضور مردم نه تنها پرشور نبود بلکه بسیار منفعلانه و در کمترین حد ممکن صورت گرفت. هرچند در بیشتر روستاهای ایران غالباً زنان اجازه مشارکت در اینگونه جلسات را ندارند و حالا حضور دو نفر از بانوان دهنه سر سفیدرود در این جلسه نوعی پرستیژ برای روستا محسوب میشد اما به هر حال در گرم شدن تنورِ جلسه هیچ تاثیری نداشت.
جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط آقای ولی الله صنایع شروع شد و در ادامه ضمن دعوت از شرکا و سهامداران برای همکاری و حمایت بیشتر اعلام داشتند چنانچه افراد نسبت به هر بخش از شرکت تعاونی نظر و پیشنهادی دارند، رونوشتی از آن را به دفتر دکتر حسین سلیمانی ارائه نمایند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
پس از ایشان آقای فریبرز سلیمانی مدیر کارخانه برنجکوبی گیلان و رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی روستای دهنه سر سخنان خود را با تقدیر و تشکر از اعضایی که در جلسه حضور پیدا کردند آغاز نمود.
سپس به صورت مشروح درباره دلایل متعدد ثبت نشدن شرکت تعاونی توضیح داد و اظهار داشت: بزرگ بودن تعاونی ( با ۱۱۰۰ نفر سهامدار رسمی تا این لحظه ) اصلی ترین دلیل برای ثبت نشدن شرکت طی این شش ماه بود. همچنین تعدد و تنوع فعالیت های تجاری مندرج در اساسنامه که هرکدام نیاز به اخذ مجوز جداگانه ای دارد از دیگر دلایل طولانی شدن فرایند ثبت بود. با همه این تفاصیل احتمالا تا ۱۰ روز آینده شرکت تعاونی به ثبت رسمی کامل خواهد رسید.
فریبرز سلیمانی این نکته را نیز اعلام کرد که: در حال حاضر به دلیل عدم ثبت رسمی، شرکت تعاونی همچنان تحت مسئولیت هیئت موسس بوده و عنوانِ هیئت مدیره هیچگونه وجاهت قانونی ندارد. به همین دلیل در متن دعوتنامه از واژه هیئت موسس استفاده کرده بودیم.
سلیمانی سپس با اشاره به وضعیت مالی شرکت و پول های دریافت شده از اعضا اظهار داشت: عدم ثبت رسمی شرکت تعاونی باعث شده است که مطلقا هیچگونه دسترسی به حساب بانکی نداشته باشیم و نتوانیم از آن یازده میلیارد ریال حتی یک ریال برداشت کنیم.
با همه این تفاصیل از آنجایی که معلوم نبود مشکل ثبتی چه زمانی رفع میشود ما نیز تصمیم گرفتیم که زمان را از دست ندهیم و تا آنجا که امکان پذیر است کارها را سر و سامان دهیم که خب این کار مستلزم هزینه های زیادی بود که از جیب خودمان پرداختیم.
جالب ترین بخشِ گزارش آقای سلیمانی هم آنجا بود که ایشان اعلام کرد: اسم شرکت تعاونی تغییر پیدا کرده و دیگر از نام « نیلوفر آبی » استفاده نمیکنیم. « مروارید آبی » گزینه ی پیشنهادی دوم ما بود که مورد قبول اداره ثبت شرکتها واقع شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مروارید آبی در پایان مطالب، گریزی هم به برخی حواشی پیش آمده زد و گفت: در این مدت حرف هایی زده شد و به گوش ما رسید که شایسته و سزاوار نبود. ما به انتقاد، اعتقاد داریم و استقبال میکنیم که مورد نقد واقع بشیم. اما انتقاد هم بالاخره شرایطی داره که اگه اون شاخص ها و شرایط رعایت نشه ممکنه تبدیل به تخریب بشه. انتقاد بکنید اما تخریب نکنید.
همه ما میدونیم که باتوجه به امکانات و ظرفیت های دهنه سر سفیدرود، این شرکت تعاونی آخرین تیری هست که در چله داریم و ناچاریم هرکاری بکنیم تا این تیر دقیقا به هدف بخوره. واقعا از همه اعضا و سهامداران میخوایم که هرکس یک گوشه کار رو بگیره و کمک کنه. حمایت کنید، پیشنهاد و نقشه و طرح بدین تا بتونیم با ظرفیت کامل فعالیت کنیم.
برنامه پایانی جلسه امروز اختصاص داشت به دکتر حسین سلیمانی که مانند همیشه پس از استماع تمام حرف ها و پرسش ها و پاسخ ها با نگاه نافذی که دارند به بررسی چالش ها و مشکلات عمومی شرکت تعاونی و روستا پرداختند!
دکتر سلیمانی در ابتدا توصیه اکید داشت بر همکاری تمام اعضا و سهامداران و بکارگیری از تمام پتانسیل های موجود. ایشان از هیئت مدیره درخواست کردند که ارتباط موثری با تمامی اعضا داشته باشند و مکانیسمی برای شناسایی پتانسیل ها و ظرفیت های موجود ارائه نمایند.
دکتر سلیمانی همچنین فرمودند: به عنوان کسی که یک عمر تجربه مدریت در سطوح مختلف داشته از ریاست دانشگاه تا معاونت وزارت بهداشت، یکی از اصلی ترین و مهمترین رموز موفقیت را در نوشتنِ برنامه ها و ایده ها روی کاغذ میدانم. پیاده سازی برنامه ها روی کاغذ به ما کمک میکند تا چشم انداز بهتری نسبت به موضوع داشته باشیم و بتوانیم پروتکل های دقیق تری طراحی نماییم.
ایشان با اشاره به فعالیت کنونی شرکت تعاونی مبنی بر پرورش ماهی و اردک و کاشت درخت، نوشتن طرح توجیهی، ارزیابی علمی و توان سنجی فنی را جزو موارد ضروری برای ادامه فعالیت ها عنوان کرد.
آخرین توصیه دکتر سلیمانی که حاکی از دغدغه های اجتماعی ایشان نسبت به اهالی دهنه سر سفیدرود است اینگونه ابراز شد : باید فرهنگ گفتگو را نهادینه کنیم. ما نیاز داریم تا دغدغه ها و چالش ها را با همدیگر در میان بگذاریم تا طی همین گفت و شنود ها شفاف سازی کامل انجام شود. باید به صورت عریان حرف بزنیم و گفتگوی صریح داشته باشیم.
با سلام و عرض ادب خدمت شما جناب قربانی بابت اطلاع رسانی که انجام میدید همچنین تشکر و قدردانی دارم از جناب آقای فریبرز اصل سلیمانی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مروارید دهنه سر و سایر اعضای هیئت مدیره به جهت زحمات و پیگیری هایی که در این چند وقت انجام دادن. انشالله که این شرکت تعاونی باعث خیر و برکت در دهنه سر سفیدرود بشه
با سلام و عرض ادب خدمت شما جناب قربانی بابت اطلاع رسانی که انجام میدید همچنین تشکر و قدردانی دارم از جناب آقای فریبرز اصل سلیمانی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مروارید دهنه سر و سایر اعضای هیئت مدیره به جهت زحمات و پیگیری هایی که در این چند وقت انجام دادن. انشالله که این شرکت تعاونی باعث خیر و برکت در دهنه سر سفیدرود بشه