مقاله
ورجیس کورین ، پدر شیر در هندوستان
ورجیس کورین ، پدر انقلاب سفید
پاسداشت نام بزرگانی که جهان ما را سفید کردند
به قلم : امید قربانی
بیست و ششم نوامبر هر سال در هند به عنوان روز ملی شیر نام گذاری گردیده که این نام گذاری بر اساس روزِ تولد دکتر ورجیس کورین صورت گرفته است .
کارشناسان و فعالان بین المللی حوزه دامپروری و لبنیات ، دکتر ورجیس کورین ( verghese kurien ) را به عنوان نابغه صنعت لبنیات و معمارِ انقلاب سفید هندوستان در دنیا میشناسند .
دکتر کورین هندوستان را که تا آغاز دهه هفتاد میلادی از نظر تولید شیر خام کشوری فقیر محسوب میشد با برنامه ریزی های دقیق ، پیگیری های مستمر و بدون توقف و نیز اجرای هدفمند طرح های خود تبدیل به امپراطور لبنیات دنیا کرد .
امروز اگر هندوستان بزرگترین تولید کننده شیرِ خام دردنیاست ، آنهم با همین گاو های بومی و فارم های روستایی ، بدون شک نتیجه سی سال زحمتِ بدون وقفه و تلاش متعهدانه ی دکتر کورین است و علاوه بر مردم هند ، سایر مجامع مربوط به لبنیات نیز بدان اذعان دارند .
دکتر ورجیس کورین کسی ست که در ابتدا با در دست گرفتن مدیریت مجموعه تعاونی های آمول ، ساختارِ دامپروری روستایی هند را متحول کرد .
پس از آن و زمانی که رئیس هيئت ملی توسعه لبنیات هند شد ، متحوّرانه ترین و جسورانه ترین برنامه لبنی جهان یعنی انقلاب سفید هند را طراحی و اجرا کرد .
دکتر کورین برای رسیدن به آرمان خودش و توسعه ی دامپروری و ارتقای تولید شیر ، طولانیترین کمپین ترویج شیر را با نام ( دختران آمول ) به مدت ۱۰ سال رهبری کرد .
دکتر ورجیس کورین در زمان حیات خود با شایستگی هرچه تمام تر برنده ی چندین جایزه ارزشمند و بین المللی در حوزه دامپروری و لبنیات شد . به گونه ای که در زمان مرگ دکتر کورین سهمِ هندی ها از مصرف شیر دو برابر و سهمشان از تولید شیر چهار برابر شده بود .
دکتر ورجیس کورین همچنین پدید آورنده ی بزرگترین طرح اشتغال روستایی با محوریتِ اشتغال پایدار و دامپروری پایدار در جهان شناخته شده است .
بیست وششم نوامبر امسال( 2020 ) مردم کشور هند نود و نهمین ( 99 ) سالروز تولد دکتر ورجیس کورین را به پاس زحمات و تلاش های دلسوزانه ی او گرامی میدارند .
ورجیس کورین ، دامپروری و لبنیات هندوستان یک الگو و مدل تمام عیار و کاملا موفق در حوزه توسعه دامپروری جهان است . به ویژه آنکه یک الگوی شرقی و نزدیک به شرایط ایران نیز میباشد .
اینگونه الگوریتم های موفق دنیا به ما و دامپروری کمک میکند تا صنعت دام و لبنیات ایران از این گیجی و توهم سیاست های کلان دامپروری نجات پیدا کند .
نویسنده : مهندس امید قربانی
کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری
مدیر گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر
راشیتیسم یا سندروم ریکتز در گوساله های شیری
بودجه نویسی ناکارآمد بلای جان صنعت دام ایران
دمت گرم مرد هندی درود به شرفت کاش الان زنده بودی و میومدی ایران یه سر و گوشی هم به دامداران ایران میکشیدی. خدا رحمتت کنه و حلالت باشه اون شیری که از مادر خوردی. یعنی کسی که توی هندوستان که گاو پرست هستن و گوشت گاو رو حرام میدونن وقتی کسی اینجوری مایع میذاره و این همه کار برای دامدار های هندی میکنه اگه تو توی اروپا بودی وی کار میکردی ورجیس کورین ؟ دولت ایران به جای توصیه مردم به اینکه بیشتر شیر مصرف کنن و تشویق مردم به خوردن این طلای سفید با ارزش داره کاری میکنه که مردم اصلا شیر تهران و نخورن. جل الخالق دولت داره کاری میکنه که مراکز و سکو های جمع آوری شیر یکی یکی تعطیل بشن و داره پدر دامدار رو در میاره نمیدونم این چجوری دولتی هست که مردم رو گرفتار این بدبختی کرده . والا روی قیمت شیر که اونجوری پدر دامدار رو دراوردن. یه قیمت گذاشتن روی شیر که به درد عمه شون میخوره تازه همین رو هم بعد از چند ماه و با کلی التماس تصویب کردن. پدر دامدار در میاد به چه امید تولید کنیم شیر از آب ارزونتر شیر از نوشابه ارزون تر هزینه ها همه بالا رفته از کارگر بگیر تا آخرش برو دارو درمان افتضاح قانون برا همه تولید کنندگان هست بجز شیر