پایگاه سراسری پاترا

تولید نمیتواند بهانه ای برای تخلف باشد

تولید نمیتواند بهانه ای برای تخلف باشد

مطالبه گران با چشمانی باز مراقب آب هستند 

به قلم : محمد حسین قاسمی 

دشت‌ های آبی پهنه ی استان مرکزی ، منطقه ای حساس ، ممنوعه و بحرانی است و دشت خمین نیز در قلب این پهنه ، مستثنی نیست . هر گونه بارگذاری جدید و تخصیص آب از منابع آب های سطحی و زیر زمینی در آن خلاف قانون است . مخصوصا اگر خارج از چهارچوب های قانونی شکل گرفته باشد . 

مضافاً اینکه به علت کاهش ظرفیت سفره های آب و کسری شدید مخزن ، پروانه های قانونی بهره برداران و کشاورزان بدون پرداخت خسارات محدود می شود . تعامل و تئاثرِ منابع آبی و دشت خمین آنچنان است که حتی ظهور یک حلقه چاه غیر مجاز نیز میتواند در آن اختلال ایجاد نماید .

مرغداری مذکور در سال‌ های قبل و در مالکیت وقت ، با استفاده سوء از رانت سیاسی ‌و بصورت تخلفی و در همکاری اداره ذی ربط ، چاهی با عمق ۳۴۰ متر حفر نمود که با شکایت کشاورزان و احکام قضایی مسدود گردید .

 خبر ها ، گزارش های واصل شده و برخی شواهد و قرائن گویای این موضوع است که ظاهراً مالکان این واحد مرغداری در صدد راه اندازی مجدد آن چاه هستند . صد البته هر اقدامی در این رابطه جُرمِ آشکار بوده و باعث برانگیخته شدن خشم مردم خواهد شد !

از طرفی تعداد مرغداری های شهرستان خمین تا حدی ست که بطور دایم و دوره ای ، ۴۰ ٪ درصد از این واحد ها همواره تعطیل بوده و خارج از مدار تولید هستند . 

تولید ، نمیتواند برای برخی از افراد دست مایه و بهانه ای برای تعرض به قانون ، نادیده گرفتن حقوق سایر بهره برداران و جفا به پهنه ی آب های زیر زمینی باشد که در حال حاضر به شدت دچار نقصان است . این ، موضوعی نیست که کشاورزان و بهره برداران به راحتی از آن بگذرند !

مشابه این موارد از سوی اداره منابع آب شهرستان خمین در صدور مجوز کف شکنی و صدور مجوز برای برداشت‌ های کنترل نشده آب و عدم علاقه موردی در نصب کنتور هوشمند آب و برق و عدم رعایت دستور العمل های سازمانی برای بعضی چاه های خاص به بهانه های فاقد ارزش مشاهده می شود . 

تا جایی که این چاه ها در شرایط بارش های مناسب این ایام و عدم نیاز به هر گونه آبیاری و با این چشم پوشی ، بطور شبانه روز مشغول تخلیه آب های زیر زمینی در نقاط مختلف با حجم بسیار بالا می باشند ( فهرستی از اینگونه تعرض ها تهیه شده و با معرفی آنان ، به مسئول مربوطه نیز تذکر داده شده است )

مراجع ، ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی که اجازه ی اظهار نظر کارشناسی ، تصمیم گیری و برنامه ریزی در رابطه با آب را دارند در بطن و متن قوانین مربوطه به طور صریح و شفاف مشخص شده اند . دخالت دفاتر نمایندگان در موضوع آب به نحوی که در تصمیم گیری ها و مدیریت منابع آب موثر باشد نه تنها فاقد ارزش حقوقی و اعتبار قانونی ست بلکه حتی رفتاری غیر قانونی و قابل پیگرد میباشد .

به ویژه اینکه در همین مورد خاص ، نماینده سابق شهرستان خمین نیز اقدامات متخلفانه ای را انجام داده است که منجر به صدور دستورات قضایی در محکومیت و رفع تخلف شده است . بنابراین مانند همیشه این هشدار و تذکر صریح را اعلام میداریم که مطالبه گران با چشمانی باز و هوشیار مراقب آب هستند و به هیچ دفتر و دستکی اجازه دست درازی نمیدهند !

نویسنده : مهندس محمد حسین قاسمی

مقالات و مطالب آموزشی بیشتری در اینجا بخوانید :

تخلفات شورای قیمت گذاری پیگرد قانونی دارد

حس تعلق به آب ابزار صلح یا منازعه ؟

پیامبران انگلیسی در ایران ، کاپیتان نوئل 

2 دیدگاه در “تولید نمیتواند بهانه ای برای تخلف باشد

  1. Reza abidi گفت:

    ﻣﺮﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺮﻡ ﻗﺘﻞ ﻧﺰﺩ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺰﺭﮒ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ . ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺧﻮﺍﻫﺎﻥ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﻗﺼﺎﺹ ﺑﻮﺩﻧﺪ .
    ﻗاﺗﻞ ﺍﺯ ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺘﯽ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﻗﺒﺎﻝ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﻣﻬﻠﺖ ﺗﻘﺎﺿﺎ ﮐﺮﺩ…
    کوروش ﺷﺎﻩ از آن مرد ﭘﺮﺳﯿﺪ : ﭼﻪ ﮐﺴﯽ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ ؟
    ﻗﺎﺗﻞ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﮕﺎﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻧﻤﻮﺩ : ﺍﯾﻦ ﻓﺮﻣﺎﻧﺪﻩ !
    ﺷﺎﻩ ﮔﻔﺖ: ﺍﯼ ﺳﭙﻬﺴﺎﻻﺭ ﺁﺭﺍﺩ ﺁﯾﺎ ﺍﯾﻦ ﻣﺮﺩ ﺭﺍ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﻣﯿﮑﻨﯽ ؟
    سپهسالار ﺁﺭﺍﺩ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩ : ﺑﻠﻪ ﺳﺮﻭﺭﻡ !
    ﮔﻔﺖ ﺗﻮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﻤﯿﺸﻨﺎﺳﯽ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻨﺪ ﺣﮑﻢ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺗﻮ ﺍﺟﺮﺍ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ  !!!
    ﺁﺭﺍﺩ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩ : ﺿﻤﺎﻧﺘﺶ می کنم شاهنشاه !
    ﻗﺎﺗﻞ ﺭﻓﺖ ، ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﻣﻬﻠﺖ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﺁﺭﺍﺩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ نکند مرد قاتل نیاید و ﺣﮑﻢ ﺑﺮ سپهسالار ﺍﺟﺮﺍ ﺸﻮﺩ .
    ﺍﻧﺪﮐﯽ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻏﺮﻭﺏ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﻗﺎﺗﻞ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻭ ﺩﺭ حالی که ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﺑﯿﻦ ﺩﺳﺘﺎﻥ ﺟﻼﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ …
    کوروش ﺷﺎﻩ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺑﺮﮔﺸﺘﯽ ﺩﺭ حالی که می توﺍﻧﺴﺘﯽ ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻨﯽ ؟
    ﻗﺎﺗﻞ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ : ﺗﺮﺳﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﻭﻓﺎﯼ ﺑﻪ ﻋﻬﺪ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ !!!
    ﮐﻮﺭﻭﺵ ﺍﺯ ﺁﺭﺍﺩ ﭘﺮﺳﯿﺪ : ﭼﺮﺍ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺿﻤﺎﻧﺖ ﮐﺮﺩﯼ ؟
    سپهسالار ﭘﺎﺳﺦ ﺩﺍﺩ : ﺗﺮﺳﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﺧﯿﺮ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻭ ﻧﯿﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ !!!
    ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﻧﯿﺰ ﻣﺘﺄﺛﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﻭ ﮔﻔﺘﻨﺪ :
    ﻣﺎ نیز ﺍﺯ ﺍﻭ ﮔﺬﺷﺘﯿﻢ ﺯﯾﺮﺍ می ترسیم ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﻨﺪ ﺑﺨﺸﺶ ﻭ ﮔﺬﺷﺖ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻓﺖ .

  2. سخنی با استاندار جدید
    ضمن خیر مقدم به جناب دکتر شفقت استاندار جدید لرستان
    امیدوارم استاندار جدید با برنامه توسعه ای وجبران عقب ماندگیهای استان در طی سنوات گذشته قدم به استان گذاشته باشند ،
    استاندار بعنوان بالاترین مقام اجرایی استان  باید در درجه نخست استاندار همه اقشار  مردم و همه گروه ها و تشکل ها و قومیت ها  استان و همه شهرستان ها  باشد  ،
    اگر استاندار خود را گرفتار  گروهی خاص یا افراد خاصی یا شهرستانی خاص   نماید یقینا دیگر نمی تواند تغییری دراستان ایجاد نماید .
    استاندار باید یک برنامه توسعه ای و تغییر بر اساس شاخص های توسعه داشته باشد نه فقط خود را محدود به وضعیت جاری و اعتبارات قطره چکانی ادرات و شهرستان ها نماید .
    ادارات استان طبق روال طبیعی ازیک بودجه سنواتی و یک برنامه معمول کاری برخوردارند وتوان مدیران درهمان چهار چوب وزارت خانه متبوع و تعهدات کاری روزمره و معمول است و افزایش سالانه بودجه انها فقط صرف امور جاری میگردد و تحولی ایجاد نخواهد کرد مدیری که نتواند بودجه سالانه خودرا بگیرد یقینا مدیر توانایی نیست پس استاندار نباید وقت خودرا صرف گرفتن بودجه ادارات  کند .
    استاندار باید چند طرح کلان اقتصادی تحول گرا را در برنامه کاری خود دنبال کند تا اثری ماندگار از خود بجای گذارد

    هزاران صفحه طرح آمایش سرزمین در سازمان برنامه توسط مشاوران از قبل از انقلاب تا کنون در سازمان برنامه وبودجه استان خاک می خورد وتاکنون هیچ یک از آن طرح های آمایش سرزمین اجرایی نشده است .
    استان لرستان علیرغم داشتن نعمت های خدادادی وپتانسیل بالقوه فراوان  از نظر شاخص های توسعه ای جزءمحرومترین استانها وحتی از استانهای کویری هم کمتر توسعه یافته است ،
    نمونه بارز محرومیت آن همین شهرستان چگنی است  که علیرغم اینکه  در بین النهرین در بین دورود خرمرود وکشکان واقع شده است ولی  نه از صنایع آببر مثل پتروشیمی وفولاد برخوردار است نه از کشاورزی مکانیزه ونه در جذب توریسم واقامتگاه و،از جنگل های انبوه آن مردم هیچ بهره ای ندارند .
    بهره مردم چگنی از اب فراوان وجنگل انبوه ومعادن سنگ  هراز گاهی  فقط سیل بنیان کن .وتخریب جنگل وفرسایش خاک توسط معدنکارانی است که ارزش افزوده آن نصیب کارخانجات سنگ اصفهان می شود.
    از اب سرزمینی لرستان خوزستان آباد واب گورای مردم قم است ،
    کلیه وزارتخانه ها  مثل نیرو ،نفت ،صمت ،راه مسکن وشهرسازی ،
    گردشگری ومیراث فرهنگی ،بهداشت ودرمان وآموزش پزشکی ،اموزش عالی و…..به استان لرستان بدهکار ند وفقط بایک طرح جامع نگر وفراگیر که همه وزارتخانه ها درگیر کند شاید بتوان بخشی از بدهی خودرا جبران کنند ،
    لرستان در زمینه جذب سرمایه گذار در زمینه نفت وگاز ،نیرو ،صنایع آب بر ،کشاورزی ومنابع طبیعی ،گردشگری وجذب توریسم  از پتانسیل فراوان در هرشهرستان برخوردار است ،
    متاسفانه استاندار های قبلی بیشتر وقت خودرا صرف گرفتن تسهیلات بانکی برای واحدهای ورشکسته وبودجه جاری ادارات
    ودادن وامهای کوچک کرده اند که حتی یک شغل مستمر هم ایجاد نکرده اند امیدوارم استاندار جدید در این دام وام گرفتار نشود ،البته وظیفه بانک ها دادن وام به مردم وسرمایه گذاری در بخش اشتغال میباشند ولی بعضی از واحدهای ورشکسته کارشان فقط گرفتن وام کلان از استانداران جدید است وبدون پس دادن وامهای قبلی وام جدید به بهانه اشتغال زایی دریافت می کنند.
    استاندار جدید  در صورتی موفق خواهد شد که چند طرح بزرگ را مثل احداث شهر جدید در استان وتکمیل زیر ساخت ها مثل سدها وراه آهن و…..را باید در برنامه کاری خود بگنجاند استاند ار باید یک شعار برای ابادانی ومحرومیت زدایی لرستان سرلوحه  کار خود قرار دهد وتمام ادارات استان موظف به تحقق ان شعار علاوه بر وظایف جاری خود کند  .
    اگر استاندار برنامه داشته باشد تمام نمایندگان ومسئولین ومردم وگروههارا به تحقق شعار توسعه ای خود بکار می گیرد  .
    استاندار  برای برنامه توسعه ای خودباید  از مشاوران ودلسوزان توانا وبا تخصص مدد بجوید ،انشاا …
    رضا شرفی کارشناس ارشد مدیریت وکارشناس کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *