پایگاه سراسری پاترا

اهالی روستای درمن

اهالی روستای درمن

شیره انگور خود را اینگونه تهیه میکند!

به قلم : ناصر جمشیدی ( عضو شورای روستا )

اهالی روستای درمن ، ابتدا انگور را له میکنند تا آب آن گرفته شود . در مرحله دوم آب انگور را به کمک یک تنظیف یا یک پارچه نخی تمیز صاف میکنند.

تفاله های جمع شده را هم از یک صافی مناسب عبور داده تا آب انگور خالص به دست آید.

در مرحله سوم ، آب انگور را در ظروف بزرگ و مناسبی ریخته و خاک سفید بدان اضافه میکنند. خاک سفید نوعی خاک دارای املاح معدنی است .

نکته مهم اینست که اهالی درمن برای شفاف شدن شیره انگور ، خاک سفید را قبل از مصرف به اندازه کافی در معرض آفتاب یا حرارت قرار میدهند. 

پس از اضافه کردن خاک سفید به شیره انگور ، این ترکیب را بین 10 تا 12 ساعت در یک نقطه میگذارند تا خاک آن کاملا ته‌ نشین شود. 

اضافه کردن خاک سفید ، باعث میشود که ترشی انگور گرفته شود و از نجس ‌شدن آن جلوگیری کند .

اهالی روستای ما در مرحله چهارم آب انگور را به آرامی با یک ملاقه به ظرف دیگری منتقل میکنند . 

سپس آن را بر روی حرارت قرار داده تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود . این مرحله حدود 2 تا 4 ساعت زمان میبرد. 

شیره ، در مرحله اول کف میکند که باید این کف ها را با دقت جدا کرد . البته کف شیره هم طعم لذیذی دارد لذا توصیه میشود که آن را دور نریزید و از آن استفاده کنید.

در مراحل آخر که شیره شما غلیظ است ، احتمال دارد سر برود . لذا تولیدکنندگان روستای درمن در این مرحله توجه و دقت بیشتری بکار میگیرند و حرارت اجاق را ملایم و کم میگیرند . 

در همین حال شیره را به آرامی هم میزنند. وقتی شیره به غلظت مناسب و استاندارد رسید آن را از روی شعله برمیدارند.

شیره انگور روستای درمن حالا دیگر آماده شده است . اهالی آن را دوباره از صافی مناسب عبور میدهند و وقتی شیره کاملاً سرد شد ، این غذای بسیار مقوی و خوشمزه را تقدیم شما هموطنان عزیز میکنند!

نوش جانتان…

نویسنده : ناصر جمشیدی

عضو شورای اسلامی روستای درمن و از فعالان پایگاه اطلاع رسانی پاترا در ایتا 

ناصر جمشیدی از اهالی روستای درمن  

مقالات ديگری در این وبسایت مطالعه کنید :

پویش ملی نجات صنعت دامپروری ایران 

برای احداث دامداری وام نگیرید

http://abadam.blogfa.com  http://saderatedam.blogfa.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *