اخبار حوزه دام و طیور و کشاورزی

دامپروری معیشتی را دریابید

دامپروری معیشتی را دریابید

وضعیت بحرانی معیشت دامداران کوچک

 به قلم : مهندس امید قربانی

قابل توجه مسئولان مربوطه در دولت و مجلس و وزارت جهاد کشاورزی : هرچه زودتر نسبت به تغییر رویکرد های فعلی مدیریت دامی کشور تجدید نظر کنید . دامپروری معیشتی و معیشت دامداران روستایی در حال نابود شدن است!

به طور خیلی خلاصه : وقتی ميگیم که  دامپروری معیشتی را نابود نکنید و یا وقتی که میگیم نگرش ما به دامپروری باید تغییر کنه ، به خاطر انواع و اقسام مشکلات و موانعی هست که بر سر راه دامپروری و توسعه صنعت دام قرار داره . غالب این موانع و چالش ها هم متاسفانه از سوی سیاستگذاری های کلان دولت و مجلس شکل گرفته و باید هرچه زودتر اصلاح بشه .

یکی از اون چالش های بسیار مهم و بسیار مخرب بر سر راه دامپروری کشور ما اینجاست که در حال حاضر سیاست های دولت در راستای نابودی دامپروری روستایی و به عبارتی نابودی دامپروری معیشتی قرار داره . چراکه دولتمردان ما در بیراهه ای به نام مگافارم هستن و شکلِ کار رو با ماهیت کار اشتباه گرفتن!

پنج راس گاو شیری با تولید روزانه 30 کیلو شیر ، در سال 165 میلیون تومان درآمد داره با 40 تن شیر و 5 راس گوساله و البته تقریبا 80 میلیون تومان هزینه هم داره با احتساب غذا و تلقیح و اسپرم و سایر مولفه های مرتبط با مدیریت گله!

مابه التفاوت درآمد و هزینه : تقریبا 85 میلیون تومان!

به عبارتی ساده تر : 5 راس گاو هلشتاین ، هم سودآوری مناسبی داره . هم اشتغال پایداری در روستا های ما ایجاد کرده و هم غذای جامعه رو تامین کرده . و مگه دامپروری غیر از این سه پارامتر قراره چه کارای دیگه ای انجام بده ؟

این پنج راس گاو شیری رو درحالی مطرح کردم که بر اساس تعریف FAO ، دامپروری روستایی شامل دو راس دام میشه .

اگه اصول و مبانی پرورش گاو رو یاد بگیریم و درست عمل کنیم ، راندمان یک گله ی 5 راسی از یک گله ی 5 هزار راسی به مراتب بهتر و بیشتر میشه .

این در حالیه که در یک اشتباه مهلک ، حتی دولت هم نگاهِ کاملا اشتباهی به دامپروری داره و داره ریشه ی دامداری های کوچک رو از بیخ میزنه در حالی که اتلاف منابع در گله های بزرگ به مراتب میتونه بیشتر باشه .

اگه نتونستیم و نمیتونیم از 5 راس گاو ، تولید و سود مناسبی کسب کنیم ، ایرادش از گاو نیست بلکه از خودمونه که بلد نیستم .

مهندس امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری

مهندس امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری

نویسنده : مهندس امید قربانی

کارشناس دامپروری و تحلیگر اقتصاد کشاورزی / مدیر پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران / مدیر عامل شرکت توسعه دامپروری اندیشه مهر / مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام 

زیر این پوستین چنگال خونین میبینیم

تجمع اعتراضی دامداران مقابل وزارت جهاد کشاورزی

نحوه عملکرد شیردوش ثابت میلکومتری تیدام 

استعفا بدهم متوجه میشوید که اشتباه میکنید ؟

نکات فنی شیردوش میلکومتری تیدام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *