جنگ آینده نزاع بر سر آب است
دشمن از مرزها گذشته ، خشکسالی بزرگ می آید
انجمن خبرنگاران حامی محیط زیست
عربستان سعودی رقم خیره کننده ۵۰۰ میلیارد دلاری را برای إيجاد تكنولوژي هاي سبز نوين و پنل های خورشیدی در فضایی به وسعت ۲۶ هزار کیلومتر مربع سرمایه گذاری کرده است تا جایگزین سوخت های فسیلی کند .
عربستان سعودی هم اکنون بزرگترین و مدرن ترین تاسیسات آب شیرین کن منطقه را دارد و اخیرا قراردادی به ارزش ۷/۲ میلیارد دلار با BNP Paribas امضا کرده است تا ۹ مرکز بزرگ دیگر را در کرانه دریای سرخ راه اندازی کند .
امارات متحده عربی با تخصیص ۱۶۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری عظیمی انجام داده است تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۵۹ درصد نیاز انرژی اش را از منابع تجدید پذیر تامین کند .
سرمایه گذاری در منابع انرژی تجدید پذیر هم به معنای کاستن از هزینه های انرژی های گران قیمت فسیلی ست و هم به معنای کاستن از آلودگی و اثرات هولناک تغییرات اقلیمی از جمله خشکسالی که هستی کشور های خاورمیانه را نشانه گرفته است.
همچنین امارات تسهیلات ویژه ای برای استفاده از خودرو های الکتریکی و رسیدن به چشم انداز carbon-free ( شهر بدون-چ کربن ) اعمال کرده است.
در کره جنوبی تدوین و اجرای توسعه بدون کربن و سبز در سال ۲۰۰۸ هماهنگ با دغدغه های زیست محیطی و با هدف کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و مقابله با چالش تغییرات اقلیمی تصویب و در دست اجرا قرار گرفت .
براساس این طرح تا سال ۲۰۲۵ کره جنوبی جزو ۵ کشور اول دنیا در صنایع و تکنولوژی های سبز قرار می گیرد و همزمان قراراچ است مشاغل مرتبط با تکنولوژی های سبز ایجاد شود.
سنگاپور نیز طرح مبارزه با تغییرات اقلیمی را از سال ۲۰۰۵ آغاز کرده است . تقریبا همه ۱۶۵۰ برج و ساختمان های بزرگی که از سال ۲۰۰۵ تا کنون ساخته شده اند براساس انرژی های سبز ساخته شده اند .
براساس سند چشم انداز ۲۰۳۰ میلادی سنگاپور ، ۳۵ درصد منبع انرژی هاي شهري و حمل و نقل باید انرژی های نو و تجدید پذیر باشد و ۸۰ درصد ساختمان ها باید گواهینامه سبز دریافت کنند .
هلند ، الگوی توسعه کشاورزی
کشور هلند و مدیریت خیره کننده آن را می توان از عجایب دنیای مدرن نامید . کشور کوچک هلند ۴۱ هزار کیلومتر مربع که فقط یک چهلم وسعت ایران است با بهره گیری از تکنولوژی فوق پیشرفته کشاورزی و صنعتی اش دومین صادر کننده مواد غذایی دنیا بعد از آمریکاست .
راندمان تولید محصولات کشاورزی هلند فاصله خیره کننده ای با کشور های پیشرفته حتی آلمان و آمریکا دارد ! هلندی ها در سال ۲۰۰۰ میلادی با شعار ( تولید محصول دو برابر با استفاده از نصف منابع انرژی و آب ) جنبشی را آغاز کردند که با بهره گیری از شرکت های دانش بنیان و start-up های کشاورزی ، صنایع غذایی پیشرفته خود را بسیار پیشرفته تر از قبل کردند.
هلند سالانه ۷۹ میلیارد دلار ، تقریبا ۲ برابر صادرات نفتی ایران ، محصولات غذایی و کشاورزی صادر می کند و علی رغم وسعت بسیار کوچکش از آلمان و فرانسه و چین و ژاپن بسیار جلوتر است.
کافی ست راندمان تولید گوجه فرنکی در هلند را با چین مقایسه کنیم . هلند در هر مایل مربع ۱۴۴ هزار تن گوجه فرنکی تولید میکند درحالیکه این رقم برای چین ۳ هزار و ۸۶۰ تن در هر مایل مربع است که ۳۸ برابر بیشتر است .
دانشگاه WUR هلند که مغز متفکر و در واقع پشتیبان و مرکز لجستیکی نوآوری های کشاورزی است به ده ها کشور مشاوره ویژه ارایه می کند که البته کشور ما جزو آنها نیست !
بنابراین برای نجات ایران از خشکسالی حتی نیاز به توقف کشاورزی نیست و فقط کافی است از الگوی توسعه کشور هایی مثل هلند پیروی کرد .
ایران امروز باید شعار ( Big drought is coming ) یعنی ” خشکسالی بزرگ می آید ” را بر همه شعارهای خود اولویت دهد و همه امکانات کشور را با نگاهی آینده نگر معطوف دشمن بزرگ خود یعنی خشکسالی کند که سوگمندانه همین حالا نیز از مرزهایش گذشته و شهرهایش را یکی پس از دیگری با بی رحمی در می نوردد .
یک دلنوشته شاعرانه علیه نفاق و ریای دولتمردان در وزارت جهاد کشاورزی / اقای سید جواد ساداتی نژاد یار حسین علیه السلام که نیستی حداقل بیا و سگ اصحاب کهف باش / مکن آلوده این سجاده ها را / نگردد گرگ با یک آیه انسان / مکن بی اعتبار این چفیه ها را / که دارد خاوری بسیار از آن / مهندس امید قربانی کارشناس دامپروری با انتقاد به رفتار دوگانه و منافقانهذی وزیر جهاد کشاورزی نوشت : جناب اقای سید جواد ساداتی نژاد آنچه را که شما در پیاده روی اربعین به نمایش گذاشتی در تضاد کامل قرار دارد با آنچه را که در پیاده روی مدیریت یک سال گذشته از شما دیده ایم لذا این رفتار پارادوکسیکال و منافقانه شما را در همین دو بیت بالا به تصویر کشیده ام! / جناب آقای ساداتی نژاد مخلص کلام را به شما اینگونه میگویم ؛«: حقیقت و صداقت و راستی را با لجن مالامال کرده ای و گلوی دامداران ایران زمین را فشرده ای و خنجر بر شاهرگ آرزو ها و امید فرزندانشان گذاشته ای و سر از تن معیشت پنج میلیون نفر تولید کننده در صنعت دامپروری بریده ای و حالا برای امام حسین علیه السلام هم گریه میکنی و به پیاده روی اربعین هم میروی ؟ این تئاتر شما خیلی مضحک تر از آن است که به تصویر کشیده شود ! شرم کن حیا کن ✅ بدون شک از حقیقت عاشورا و فریاد ( هل من ناصر ینصرنی ) امام حسین علیه السلام چیزی نفهمیده ای! بیا و حداقل این آیه قرآن را بفهم و مصداق آن باش : « و کلبهم باسط زراعیه بالوصید » ! / بیا و مصداق کلبهم در این آیه باش ، حداقل از سگ اصحاب کهف کمتر نباش که برای دفاع از حقیقت و مظلومیت یاران خدا ، لحظه ای در انجام وظایف حیوانی خویش کوتاهی نکرد! / مهندس امید قربانی کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی ، مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر / فعال صنعت دام ایران و مدیر گروه تخصصی صنعت دامپروری ایران در تلگرام / مدیر مسئول پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری دامپروری و کشاورزی ایران
تلف شدن هفت صد هزار راس دام زنده در سیل اخیر کشور پاکستان ⛔ کشور و مردم پاکستان با فاجعه سنگین قحطی مواد غذایی روبرو شده است / پایگاه خبری تحلیلی خبردام ✅ بر اساس خبر های دریافتی از گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبردام از پاکستان به دلیل باران های ویرانگر در هفته های اخیر در همسایه شرقی ایران که بسیاری از محصولات کشاورزی را از بین برد و توزیع مواد غذایی را در این کشور مختل کرد ، قیمت سبزیجات و میوه ها در بازار های سراسر پاکستان افزایش یافته است . ✅ شهباز شریف رئیس جمهور پاکستان پس از بازدید از شمال کشور پاکستان به خبرنگاران حاضر در منطقه گفت: محصول برنج این مناطق از بین رفته است . مزارع میوه و سبزیجات نابود شده اند .” وی گفت سیل 700 هزار رأس دام زنده را با خود برده است. / خبردام ، پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری صنعتدامپروری و کشاورزی ایران