وبلاگ آموزشی دامپروری

جدال با مصرف شیر

جدال با مصرف شیر

خودستیزی وگان ها با اصالت گیاهخواری

به قلم : امید قربانی

ما انسان ها از همان ابتدای آفرینش سه فقره ویژگی منفی با خود داشتیم :

۱: گوشتخواری همه ی نیازهای غذایی ما را برای ادامه ی زندگی رفع نمیکرد . 

۲: به دلیل ساختار فیزیولوژیکی و محدودیت های گوارشی قادر به خوردن همه ی گیاهان طبیعت نبودیم . 

۳: و بالاخره اینکه همه ی آن چیزایی را که به عنوان غذا می‌خوردیم ، به صورت کامل هضم و مواد آنها به شکل دقیق جذب نمیشد . 

این سه ویژگی منفی در حالی بود که برای بقای نسل ، شدیدا به ریز مغذی های متعددِ دیگری هم نیاز داشتیم که در صورت عدم تامین ، یک ضعف غذایی بزرگ ایجاد میشد . 

فداکاری دام ها برای انسان ها از همین نقطه آغاز شد . نشخوار کنندگان بر اساس تعلیف ( گیاهخواری ) و امکان تعذیه از منابعِ بسیار متنوع گیاهی ، ماده ی فوق العاده ارزشمندی برای آدمیان تولید کردند که کاملا قابل هضم و جذب بود . 

گیاهانِ ارزشمند زیادی روی زمین وجود دارند که خیلی از آنها را ما نمیتوانیم در رژیم غذایی خود قرار دهیم . با همین مقدارِ بسیار اندکی هم که قادر به خوردن آنها هستیم تمام ریز مغذی های ضروری بدن تامین نمیشود . 

حالا همین معضل را برای اجداد خودمان در آن دوره های زندگی نوسنگی و رژیم خامخواری تصور کنید . اجداد ما چه فقر غذایی وحشتناکی داشتند .

تا اینکه نشخوار کنندگان به عنوان اولین کارخانه های غذا سازی با خوردن انواع گیاهان و تولید یک غذای کاملِ ، فراسودمند ، خوشمزه و قابل دسترس در تمام نقاط زمین ، به کمک بشر آمدند . 

دام ها ، برگ درختان و علف ها و بوته ها و هزاران گیاه دیگه را خورده و آنها را درون شکمبه خود ، تخمیر و تجزیه میکنند تا سرانجام شیر تولید گردد . 

و شیر یعنی ارزشمندترین غذای خلق شده توسط خداوند . شیر تنها غذایی ست که پروتئین های ضروری انسان را میتواند تامین کند . یعنی شیر ماده ای ست که هم غذای خوشمزه و گوارا و ارزشمندی ست و هم یک داروی کاملآ طبیعی با خواص درمانی ارزشمند .

و شیر در یک تفسیر و توضیح ساده و کوتاه یعنی : اگر ما انسان ها قرار بود طبق توصیه ی کارشناسان بهداشتی و مهندسین غذایی آن سه لیوان شیر روزانه را به صورت منبع گیاهی مصرف کنیم ، شِکَمِ هر کدام از ما انسان ها میبایست به اندازه ی سه تا گالن 20 لیتری میشد . تصور کنید که در این صورت چقدر زشت میشدیم . تازه باید خوردن برگ درخت و یونجه و چمن و… را هم تحمل میکردیم . زشتی شکم گنده بودن کم بود ، چِندش آور بودن علف خواری هم به آنخ اضافه میشد . 

بنابراین اگر شیر را جزو معجزات جاری و ساری خداوند در همه ی ادوار زندگی بشر بدانیم ، بیراه نیست . و شاید برهمن ها و بودا هم همین نگاه را داشتند که برای گاو ، تقدس بالایی قائل شدند . 

و کلامِ آخر : با توجه به مطالب فوق ، دشمنیِ وگان ها و گیاهخواران با حضرتِ شیر در واقع دشمنی با اصل و اساسِ گیاهخواری و طبیعت محسوب میشود . یعنی وگان ها با خودشان دشمنی و ستیز میکنند . یعنی خوددرگیری جاهلانه وگان ها !

نویسنده : مهندس امید قربانی 

کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی/ مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر/ مدیر گروه تخصصی صنعت دامپروری ایران در تلگرام

شرکت تیدام: تولید و تامین کننده انواع دستگاه ها و ماشین آلات صنعت دامپروری ایران با بهترین کیفیت همراه با گارانتی یکساله 

بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز مطالعات غذایی آمریکا : نوشیدن شیر با تاثیر بر پروتئین های سروتونین و سایر پروتئین های سیگنالینگ عصبی و نیز با تاثیر بر بافت ماهیچه های لب ، چهره ای جذاب تر به شما میبخشد / گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر

مقالات و مطالب آموزشی بیشتری در اینجا بخوانید:

طعم های غیر طبیعی شیر را بشناسید

قحطی شیر در الجزایر اینگونه بوجود آمد 

دامپروری روستایی تولید کننده غذای سالم 

آبجو شیر ژاپنی عجیب ترین نوشیدنی جهان 

لینک مستقیم گروه صنعت دام ایران در تلگرام

لینک مستقیم پایگاه خبری تحلیلی خبردام در اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *