دبــش تــرین اختــلاس
نیش این فساد بر تن ما نشست آقای اژه ای نه شما
به قلم : امید قربانی
هنوز هم دارم تاوانِ فریادهایی رو میدم که اون روز ( بیست و هشتم تیر ماه ۱۴۰۱ ) ، ذر خیابان طالقانی جلوی ساختمان وزارت جهاد بر سر دولتمردان و سرهنگ ها زده بودم . وعده ی ما برگزاری یک تجمع اعتراضی در تهران و مقابل ساختمان مرکزی وزارت جهاد کشاورزی بود !
اعتراض به فساد گسترده در واردات و توزیع نهاده های دامی ، اعتراض به واردات گوشت های آلوده ، اعتراض به توزیع میلیون ها تُن نهاده آلوده به آفلاتوکسین ، اعتراض به کشتار دام های مولد در سراسر کشور که متاثر از مصوبات غیرقانونی سید جواد ساداتی نژاد وزیر وقت جهاد ، اعتراض به ورشکسته سازیِ عامدانه هزاران دامدار ، اعتراض به ملتهب و بغرنج کردن امنیت غذایی کشور و… !
و یکی از اصلی ترین دلایل اعتراض اون روز ما مربوط میشد به شرکت تازه تاسیس آوا تجارت سهیل و دریافت میلیارد ها تومان از دامداران بابت نهاده در صورتی که مشخص شد این وعده چیزی جز یک کلاهبرداری رسمی نبود که با همدستی مدیران ارشد وزارت جهاد انجام شده بود!
حسین پورعلی از دامداران تجمع کننده مقابل وزارت جهاد : این وزیر و وزارتخانه ای که باید در خدمت دامداران باشد اصلا ما را آدم حساب نمیکند . شرکت آریو تجارت سهیل با همکاری برخی مدیران فاسد این وزارتخانه از مردم پول گرفتند و الان حتی جواب ما را هم نمیدهند
بعد از گذشت دو سال از اون ماجراها ، پرونده ی سترگ و دهشتناکی از فساد سید جواد ساداتی نژاد و مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی برملا شده که بسیاری از مردم حتی در هضمِ اعداد این فساد و اختلاس مالی هم ناتوان هستن !
محسنی اژه ای ، رئیس قوه قضائیه گفته : ابعاد دقیق فساد هنوز مشخص نیست و بررسی بیشتری لازم است تا بفهمیم میزان تخلف به چه مقدار بوده است . فرآیندِ فساد آفرین و بستر جُرم را اصلاح کردیم . پرونده نهاده های دامی باعث استعفای ساداتی نژاد و برکناری معاونش شده است. سایر افراد هم تحت پیگرد هستند !
و یک سوال بسیار بسیار ساده از جانب میلیون ها دامدار و مرغدار ایرانی از آقای محسنی اژه ای : آیا واقعا نمیشد همون موقع جلوی این خیانت عُظمی و جنایت کُبری رو گرفت ؟ آیا حتما میبایست آتش این جهنم خیانت زبانه میکشید تا قوه ی قضاییه و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کاری بکنن ؟
ضرب و شتم دامداران توسط عوامل نیروی انتظامی / تجمع مسالمت آمیز دامداران مقابل وزارت جهاد کشاورزی منجر به بازداشت چند تن از شرکت کنندگان شد / آقای اژه ای هرگز آن روز را فراموش نمیکنیم
و خب پاسخ ما فعالان صنعت دامپروری ایران که مشخصه : قطعاً خیلی راحت میشد همون موقع جلوی این فساد رو گرفت . آقای اژه ای ، فرآیند شکل گیری این فساد برای کارشناسان و تحلیلگران و مطالبه گران صنعت دام و طیور ایران اونقدر عیان و آشکار بود که برای افشا کردنش چاره ای جز تجمع خیابانی نداشتن . یعنی هیچ راه دیگه ای وجود نداشت تا شاید یکنفر از قوه قضائیه پیدا بشه برای شنیدن و دیدن مستندات و جلوگیری از این فساد !
آقای محسنی اژه ای و سایر آقایان که جزو مدیران ارشد نظام هستید ، کافی بود یک نفر از اون سی چهل نفر مامورین دستگاه های امنیتی ( پایگاه سوم پلیس امنیت تهران بزرگ ) که ما مطالبه گران و معترضان رو با خشونت محض و گزارش نویسی جعلی و پرونده سازی سیاسی به اوین فرستادن ، چند دقیقه به حرف ها و استدلال های ما گوش میکردن !
آقای اژه ای ، قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را / ساداتی نژاد در ارتباط اختلال بوجود آمده در بخش های مختلف تولیدات کشاورزی و دامپروری کشور ، مقصر این موانع و مشکلات را « طرح حاکمیتی » معرفی کرد و افزود وزارت جهاد نقشی ندارد
بله آقای اژه ای ، خیلی راحت میشد جلوی این فساد تاریخی رو گرفت و پدر اختلاس گران رو همون موقع دراورد . اما هیهات و هزار افسوس که شما و دستگاه عریض و طویل قضایی شما و دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور ، مایل به جلوگیری از این فساد نبودند .
جناب آقای محسنی اژه ای ، ترک فعل و عدم اقدام بموقع و نیز نشنیدن صدای اعتراض خیابانی مردم باعث شده تا بخش مهم و موثری از این تراژدی دهشتناک مستقیما متوجه دستگاه شما بشه . آبِ ریخته به جوی برنمیگرده . ساداتی نژاد و مافیای جهاد کشاورزی اگه صدها بار هم به صلیب کشیده بشن ، برای اون میلیون ها دامدار و مرغدار و کشاورزی که از هستی و زندگی ساقط شدن ، هیچ توفیری نداره ! وضعیت بغرنج غذایی کشور هم تغییری نمیکنه . چیز خاصی هم به خزانه و بیت المال برنمیگرده .
آقای اژه ای ، حتی خواجه حافظ شیرازی هم فهمیده بود که یک فساد عُظمی در حال شکل گیری است ، شما چطور نفهمیدید ؟
جناب آقای اژه ای ، اگرچه زدند و بردند و بازداشت کردند ما مطالبه گران رو در اون روز که کاملا بر خلاف اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی بود ، اما با اینحال کافی بود دستگاه قضایی شما فقط یک اطاق هشت متری هم داشت برای شنیدن صدا و دلایلِ معترضینی که جز خیابان چاره دیگری نداشتند .
جناب آقای اژه ای ، دستگاهِ تحت امر شما در کشفِ این فساد هراس انگیز نه تنها بَرَنده نیست بلکه به باور ما مردم ، شما هم جزو بازندگان این پرونده هستین . چراکه قوه قضاییه این روز ها مصداق بارزِ « نوشدارو بعد از مرگ سهراب » شده .
اشکبار و اندوهبار مینویسم برای ثبت در تاریخ : آقای محسنی اژه ای ، همه ی ما را به تاریک ترین نقطه ی فساد رسانده اید ! قرار بود سیستم سوت زنی شما ریشه فساد را بخشکاند اما جناب اژه ای ماموران شما نه تنها سوت ما را شکستند بلکه حتی استخوان باور و اعتماد ما نیز شکستند و درهم کوبیدند!
نویسنده : امید قربانی ۱۷ آذر ۱۴۰۲
کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی/ مدیر گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر
تصویر فوق ، کارت تبریک سازمان چای کشور است که در زمستان سال ۱۳۲۹ ، ازدواج محمد رضا پهلوی با ثریا اسفندیاری را با نوشیدن چای و کشیدن سیگار به شاه تبریک گفته بود
مقالات و مطالب بیشتری در اینجا بخوانید :
حد اقل یک لیوان چای رو برای مردم بگذارید باقی بماند!
امروز قیمت هر قوطی چای ۵۰۰ گرمی با افزایش چشمگیری که پیدا کرده دو برابر پارسال شد . ای کاش فساد چای دبش رو نمی شد و مردم ازش مطلع نمیشدن تا حد اقل قیمت چای به یکباره ۱۰۰ % افزایش پیدا نمی کرد . بگذارید یک فنجان چای برای مردم باقی بماند . در سال جدید شاهد افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت اجناس هستیم . ای کاش ای کاش و باز هم ای کاش قیمت اقلام و کالاها و محصولات هم مثل حقوق کارمندان و پرسنل سازمان ها و ادارات دست دولت و سازمان برنامه بودجه بود تا مقدار درصد افزایش اونا رو هم را کنترل میکردن اما حیف که این زبان بسته ها افسار شون دست هیچ کس نیست و به صورت خود خواسته قیمت خودشون رو بالا میبرن .
هزار بار افسوس از اینکه متاسفانه هیچگونه نظارتی هم در کار نیست و هر کس هر قیمتی که دلش میخواهد روی اقلام و کالاها میگذارد . وقتی یک شرکت بزرگ مثل ایران خودروی لعنتی اینقدر راحت به خودش اجازه میده که یهویی ۱۵۰ میلیون تومان ناقابل روی قیمت یک ماشین بذاره خوب معلومه که بقیه هم از این شرکت الگو میگیرن و بی رحمانه افزایش قیمت میدن
متأسفانه الان بی کفایت ترین دولت در تمام طی سی سال گذشته و شاید هم بعداز انقلاب در رابطه با معیشت و اقتصاد خانوار ها به نام همین دولت فعلی رقم خورده .
شاید به جرأت بشه گفت که اولین دولت تک دوره ای بعد از انقلاب همین دولت سیزدهم آقای ابراهیم رئیسی خواهد بود
حتی شو آف هم بلد نیستن انجام بدهن
تقریباً یک سال به پایان دوره فعلی باقی مونده و دولت سیزدهم در بحث نظام مالی و تولید و اقتصاد و معیشت خانوار ها هیچ دستاوردی نداشته و بی کفایت ترین دولت بوده با بیشترین درآمد و فروش بالای نفت و برگشت تمام طلب های ارزی طی ۴۵ سال از کشور های دیگر و فروش اموال مازاد دولت ( بیت المال مسلمین که امانت بود دست دولت )
سختی و مشقتی که مردم در این سه سال تحمل کردن به اندازه سی سال گذشته بود . دولت تا جایی که تونسته دست خودش را در جیب مردم کرده و داره با دارایی اندک مردم خودش رو سرپا نگه میداره . مالیات های چند گانه از مردم میگیرن
طی همین چند روز گذشته اگه برای خرید محصولات و کالاها به بازار رفته باشین حتما از قیمت هایی که میچشنوید شوکه شدین باورش برای همه ما مردم سخت و دشوار شده
همه مردم میگن مگه چند درصد به حقوقرها افزوده شده که این تورم سنگین را باید تحمل کنیم ؟
اما متأسفانه مسئولین در خواب سنگینی انگار گیر کردن و اصلأ صدای مردم رو نمیشنون یا عمداً خودشون رو بهخواب زده اند .
به اسم محرومان اومدن روی کار اما به کام اغنیا کار کردن
امتداد انتخاب