پایگاه سراسری پاترا

اثر موجی ، مخرب تر از جنگ

اثر موجی ، مخرب تر از جنگ

به قلم : امید قربانی 

مشکلات و معضلات ( اقتصادی / اجتماعی /فرهنگی ) برخلاف ظاهرِ آرام و ساکتی که از خودشون نشون میدن ، ساکن و آرام نیستن بلکه مثل یک موجود زنده ، قابلیت رشد و حرکت و بزرگتر شدن دارن . 

مخصوصا مشکلات اقتصادی و معیشتی که به راحتی و در حداقل زمان میتونن از حالت یک نطفه کوچک ، طی حرکت های تهاجمی با بلعیدنِ انرژی و منابع اطراف خودش ، لحظه به لحظه بزرگتر و بزرگتر بشه تا اینکه به مرحله ی هیولایی و اژدهایی منتهی بشه . درست مثل انواع عفونت ها در کالبد و جسم یک موجود زنده که اگه به موقع درمان نشه ، در نهایت منجر به مرگ و مردن اون جاندار میشه !

مشکلات و معضلات جامعه هم همین ویژگی هیولا شدن رو دارن . که اگه به موقع و در زمان درستش و در نطفه درمان و برطرف نشن ، احتمال اینکه به یک تومور بدخیم تبدیل شده و باعث مرگ جامعه بشن بسیار بالاست .

 نتیجه ی تمامِ آنچه که از مشکلاتِ امروز جامعه ی ایران میبینم ، بوجود اومدن یک پدیده ی بسیار پلشت و اهریمنی و نامبارک هست که تحت عنوان ( اثر موجی ) تعریف شده .  

نمیتونیم و اصلأ اجازه نداریم که وقتی از جامعه و مردم و هنجارها و ناهنجاری های عمومی حرف میزنیم ، بخوایم اونقدر خوشبینانه و مستانه به موضوع نگاه و تحلیل کنیم که نهایتاً باعث انکار چنین هیولا هایی بشیم . خیر ، شوربختانه ، این پدیده دامنگیر جامعه ایران شده و ما همین الان در کانون اثر موجی داریم زندگی میکنیم . 

اثر موجی صرفاً یک اصطلاح علمی و جامعه شناختی نیست بلکه این پدیده ی اهریمنی به دلیل تبعات بسیار وحشتناک ِ کوتاه یا بلند مدتی که داره حتی از جنگ هم فاجعه بار تر محسوب میشه .

فردای پس از جنگ ، میشه ویرانه ها و خرابی ها رو با همدلی و همیاری مردم و حکمرانی ، یواش یواش نوسازی و آباد کرد . اگرچه سخت و دشواره اما به هر حال طی چند سال میشه به نقطه مطلوب رسید . 

اما در این سندرومِ و پدیده منحوس اجتماعی ، خودِ مردم جامعه تبدیل به بمب های مخرب و ویرانگری میشن که متاسفانه به دلیل ویژگی های خاصی که داره هر روز هم ویرانگر تر میشن . به عبارتی ساده تر : پدیده اثر موجی ، حتی کوچکترین فرصت هم برای بازسازی خرابی ها نمیده !

بیایم چشمای خودمون رو به واقعیت باز کنیم . هرچند میدونیم که این واقعیت ها ، چقدر تلخ و زهر آگین هستن اما چاره ای جز این نداریم . اختلال اقتصادی و به ویژه اقتصاد تولیدی و اقتصاد معیشتی ، تبعاتِ وحشتناکِ اجتماعی و فرهنگی بسیار زیادِ خودش رو داره نشون میده .

 اولین علائم این تبعات دهشتناک هم اینه که سازمان ها و ارگان های دولتی برای نرمالیزه کردن و کنترل جوانب مختلف بازار ، هر روز به تعداد بیشتری بازرس و مأمور دارن نیاز پیدا میکنند . و متاسفانه این مسئله یک معنی بیشتر نداره : اینکه حجم ناهنجاری و انواع فساد های فردی و جمعی اقتصادی هر روز داره بزرگ تر و اژدهاتر میشه !

 اختلاس ، رشوه ، کلاهبرداری ، سرقت ، بی انصافی ، بی وجدانی ، بد سازی ، کم فروشی ، احتکار و… ، اینا فقط بخش اول از اون تبعات دهشتناک اثر موجی هستن که داره هیکل پلشت و زشت خودش رو به مردم نشون میده .

موج دوم یا بخش دوم این پدیده پلشت اینه که سایر مردم ، انجامِ این ناهنجاری های اقتصادی رو حق طبیعی خودشون قلمداد میکنن ! این موضع ، یعنی عادی شدن فساد و انواع ناهنجاری در ساختار جامعه ، شروع یک سونامی بزرگ تخریبی در جامعه هست . همون بمبِ ویرانگرِ خطرناکی که بهش اثر موجی میگیم !

وقتی این بمب منفجر میشه ، دیگه جامعه به دانشمند و مهندس و معلم و شاعر و موسیقیدان و… نیاز نداره بلکه ضروری ترین نیازش ، افزایش نیروی بازرسی و مامور انتظامی و توسعه دادگاه ها و بیشتر شدن زندان ها و… میشه !

به عبارتی خیلی ساده تر : بوجود اومدن اثر موجی باعث میشه تا بودجه ای که قراره در سازندگی ، آبادانی ، تولید و رفاه جامعه خرج بشه ،تغییر وضعیت میده و در بگیر و ببند ها و انسداد ها و انواع خشونت ها خرج میشه .

سوگمندانه این موجِ مهلک توسط هیچ متخصص و دانشمندی قابل مهار شدن و کنترل نیست و تا مرحله مرگ کالبد ( جامعه / کشور ) ادامه پیدا میکنه . عصر عصا و شکافتن رودخانه ها هم که قرن هاست تموم شده پس هیچ معجزه ای هم به دادمون نخواهد رسید .

و آخرین نکته برای گوش های دردمند و متعهد و وطن پرست ایرانی : نباید کشور و مدیریت جامعه رو به دستِ پخمگان بسپاریم . خیلی از اینا فکر میکنن که دارن به نفع کشور و مردم اقدام میکنن در صورتی که اساسا دارن تیشه به ریشه کشور میزنن و با قلبی پاک ایران رو به دره های فروپاشی و سقوط هدایت میکنن !

نویسنده : مهندس امید قربانی

دانش آموخته جامعه شناسی سیاسی / کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی/ مدیر گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر

وقوع سیل در بخش هایی از استان سیستان و بلوچستان ، برای بسیاری از مردم این استان مشکل آفرین شده است ، به یاری هموطنان سیستان و بلوچستانی خودمان بشتابیم

مقالات و مطالب بیشتری در اینجا بخوانید:

تصمیم رئیس جمهور : تعویض صفر با صفر 

بودجه نویسی ناکارآمد بلای جان صنعت دامپروری

پیامبران انگلیسی در ایران ، کاپیتان نوئل

صفحه شخصی امید قربانی در اینستاگرام

پایگاه اطلاع رسانی خبردام در اینستاگرام

1 دیدگاه در “اثر موجی ، مخرب تر از جنگ

  1. خبردام گفت:

    آنچه در وزارت جهاد کشاورزی و بین مدیران ارشد این وزارتخانه میگذرد بدین صورت است : تصمیم گیری بر اساس حدس و گمان و برنامه ریزی بر اساس شیر یا خط / بر اساس سرویس داخلی پایگاه خبری تحلیلی خبردام ، رییس شورای تامین دام کشور ، با انتقاد صریح و دقیق از چگونگی فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی ، تصمیم گیری مدیران این وزارتخانه را بر اساس شیر یا خط اعلام کرد / مهندس منصور پوریان رییس شورای تامین دام کشور و از فعالان اقتصادی حوزه صنعت دامپروری گفت : بسیار بعید میدانم که از این وزارتخانه و از این مدیران ، حتی یک لیوان آب برای دامداران گرم شود ‌ طرح های حمایتی که قرار بود فشار های مضاعف را از روی دوش دامداران کشور بردارد و راه تنفسی برای فعالان صنعت دامپروری ایجاد کند برای صنعتی که به واسطه سیاست های ناکارآمد وزارت جهاد کشاورزی ، مچاله شده است ، یا اساسا اجرایی نشدند و یا ناقص اجرا شدند که مجموع آن همزمان با شرایط حاد اقلیمی کشور به دلیل وقوع خشکسالی ، خسارت بسیار سنگینی هم به صنعت دام و منابع ملی کشور و هم به تولید کنندگان دامی وارد کرده است . / پوریان در ارتباط با واگذاری برنامه صادرات دام زنده به معاونت های استانی گفت : مدیران جهاد کشاورزی خوزستان برای استان خوزستان تنها مجوز هفت هزار راس صادر شده است در حالی که هیچ منطقی برای این عدد وجود ندارد . وزارت جهاد برای ادعای عدم دام مازاد در کشور نیز هیچ منطق درستی ندارد . وضعیت آمار و اطلاعات در این صنعت و وزارتخانه بسیار بد است و تصمیمات بر اساس حدس و گمان اتخاد می شوند و احتمالا شیر یا خط می اندازند در برنامه ریزی ها که در نهایت این دامداران و تولید کنندگان صنعت دامپروری کشور هستند که همچنان در حال سقوط و فروپاشی هستند و آسیب میبینند و عصبانی تر و عصبانی تر می شوند . / Khabardam / خبردام ، پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری صنعت دامپروری و کشاورزی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *