وبلاگ آموزشی دامپروری

آزمون ورم پستان کالیفرنیایی یا تست CMT

آزمون ورم پستان کالیفرنیایی یا تست CMT

به قلم: امید قربانی 

متاسفانه ورم پستان یکی از معضلات همیشگی و دائم الحضور در اغلب فارم های پرورش گاو شیری ست و هر سال خسارات و ضرر های زیادی به دامداران وارد میکند . این خسارت ها هم به دلیل انواعِ روش های درمانی و هم به دلیل دور ریختن منابع زیادی از شیر خام صورت میگیرد ‌.

به همین دلیل است که توصیه همیشگی کارشناسان و متخصصان علوم دامی به شناسایی گاو های شیری درگیر با ورم پستان در همان مراحل اولیه بیماری است چراکه میتواند جلوی بسیاری از ضرر ها را بگیرد . 

یکی از آسان ترین و راحت ترین راه های تشخیص ورم پستان در مراحل اولیه ، تست CMT هست . این تست یا آزمون نه تنها پیچیده و سخت نیست بلکه بسیار هم راحت است . 

تست CMT برابر است با عبارت : آزمون کالیفرنیایی ورم پستان در گاو های شیری .

C = california 

M = mastitis 

T = test

با استفاده از چهار عدد لیوانِ یکبار مصرف یا فنجانک مخصوص همراه با محلول تست میتوانیم آزمایش را انجام بدهیم . 

روش آزمون کالیفرنیایی ورم پستان بدین صورت است که : چهار تا کارتیه ( سر پستان ) داریم که برای هر کدام از کارتیه ها یک لیوان یکبار مصرف جداگانه در نظر میگیرم .

 اندکی از شیرِ خام هر کارتیه را داخلِ یکی از این فنجانک ها ( یا لیوان یکبار مصرف ) میریزیم و بعد ، آن محلول را به فنجانک ها اضافه میکنیم .

فنجانک یا لیوان ها را خوب تکان میدهیم تا محلول با تمامِ شیر به خوبی مخلوط گردد .

حدودا ۱۰ ثانیه بعد واکنش ها شروع میشود . کارتیه ای که دارای سلول های سوماتیک بالایی باشد به محلول پاسخِ مثبت میدهد و اصطلاحا دچار ورم پستان شده . به همین سادگی !

مدتِ نشان دهندگی این آزمون بیشتر از ۱۰ ثانیه نیست . پس در همین زمان ده ثانیه ای باید بتوانید نتایج آزمونِ انجام شده را به صورت دقیق و درست مورد خوانشِ قرار دهید . به این نکته هم توجه داشته باشید که مقدارِ شیر و محلول هم باید در هر چهار تا لیوان یا فنجانک ، برابر باشد .

به این روش بسیار ساده و راحت اصطلاحا آزمون کالیفرنیایی ورم پستان گاوهای شیری یا همان تست CMT گفته میشود !

برای دیدن کلیپ انجام دادن آزمون کالیفرنیایی ورم پستان روی لینک زیر کلیک نمایید .

نویسنده : مهندس امید قربانی

کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر/ مدیر گروه تخصصی صنعت دامپروری ایران در تلگرام

اسکور درد ، موضوعی جدید در رشته علوم دامی جهان است که کارآمدی بسیار بالایی برای مدیریت گله و افزایش درآمد دارد ‌. مهندس امید قربانی با بیش از سه سال تحقیق گسترده و کار میدانی در بیش از ۱۵۰ گله ، توانسته است این موضوع را برای اولین بار وارد صنعت دامپروری کشور نماید .

مقالات و مطالب آموزشی بیشتری در اینجا بخوانید:

افزایش سودآوری گله با تکنیک اسکور درد

مدیریت پساب سیلوی ذرت علوفه ای

سندروم ریکتز یا راشیتیسم در گوساله های شیرخوار

لینک مستقیم گروه صنعت دام ایران در تلگرام

پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران در ایتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *