قیمت شیرخام را پای منقل تعیین میکنید؟
مافیا وقیح تر از همیشه خون دامداران را میمکد
به قلم : امید قربانی
متاسفانه طی چند روز گذشته ، خبری در شبکه های مجازی و گروه های حوزه صنعت دامپروری منتشر شد که نشان میدهد مافیای صنعت دامپروری همچون گذشته در حال مکیدن خون دامداران و تولید کنندگان شیر کشور هستند!
صد البته سرعت بالای وایرال شدن این خبر کوتاه در کانال ها و گروه های مجازی صنعت دام ، این نکته را نیز روشن میکند که باند های اهریمنی مافیایی چه دست قدرتمندی در رسانه ها نیز دارند !
اگرچه میدانم هیچ گوشی در جغرافیای ایران حاضر به شنیدن فریاد استغاثه ی دامداران و خانواده های آنان نیست و هیچ کس کوچکترین تمایلی برای مقابله با این باند های شیطانی فساد و مافیایی ندارد ، اما با این حال چاره ای نداریم جز اینکه اقدام به جهاد تبیین و افشاگری و روشنگری در این زمینه نماییم!
در ابتدا لازم میدانم از تمام شما مخاطبان ، مخصوصا دامداران و تولید کنندگان شیر و گوشت کشور تقاضا کنم که این مقاله ی خبری تحلیلی را به صورت کامل تا انتها بخوانید و برای دیگران نیز منتشر نمایید ، بلکه بتوانیم با یک افشاگری سراسری از تکرار ظلم و جور های گذشته پیشگیری نماییم !
به نظر شما یک تشکل صنفی و نماینده دامداران وقتی به تولید کنندگان خیانت کند ، مستحق چیست ؟ شما به او چه خواهی گفت ؟
متن کامل آنچه به عنوان تعیین قیمت شیر خام منتشر شده به شرح زیر میباشد :
شمارش معکوس برای تعیین نرخ جدید شیر خام / قیمت پیشنهادی انجمن صنفی گاوداران به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد
پس از گذشت نزدیک به یک سال و در راستای تعیین نرخ جدید شیر خام و ارائه قیمت پیشنهادی به وزارت جهاد کشاورزی ، شمارش معکوس آن آغاز شده است .
این اقدام به منظور تعیین قیمت عادلانه برای شیر خام و حفظ حقوق دامداران و تولید کنندگان این محصول اهمیت دارد . با تجدید نظر در قیمت پیشنهادی ، امکان افزایش سود آوری برای تولید کنندگان و افزایش کیفیت محصول وارداتی نیز وجود دارد .
همچنین این اقدام بهبود در زمینه تولید شیر خام میتواند دستاویزی برای توسعه صنعت دامپروری و کشاورزی کشور باشد . امید است با تعیین نرخ مناسب بتوانیم تولید شیر خام را تشویق کرده و باعث ارتقاء اقتصاد کشور شویم .
سید احمد مقدسی رئیس هیات مدیره کانون صنفی گاوداران کشور در گفتگو با خبرگزاری ها ، احتمال افزایش ۲۵ درصدی قیمت شیر خام خبر داد و اعلام کرد : هزینه های تولید شیر خام نسبت به نرخ مصوب سال گذشته ( ۱۵ هزار تومان ) ۲۵ درصد رشد داشته است .
رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور همچنین افزود : بر اساس همین افزایش بیست و پنج درصدی هزینه های تولید ، ما نیز مبلغ ۱۸ هزار و ۸۶۰ تومان را برای هر کیلو گرم شیر خام به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده ایم .
سید احمد مقدسی علاوه بر این اظهار داشت : قرار بر این شده است که وزارت جهاد کشاورزی هفته آینده این قیمت پیشنهادی را مورد بررسی قرار دهد و نظر کارشناسی خود را نیز درباره مبلغ مورد نظر ما اعلام کند .
بر اساس اظهارات و مصاحبه های این فعال بخش خصوصی که یکی از اصلی ترین چهره های تعیین نرخ شیر خام کشور محسوب میگردد ، بعد از بررسی قیمت پیشنهادی و در صورتی که وزارت جهاد کشاورزی این مبلغ را تایید کند ، نرخ فوق به ستاد تنظیم بازار کشور اعلام شده و در آنجا نیز مجدداً مورد بررسی نهایی قرار می گیرد .
سید احمد مقدسی ضمن اظهار خرسندی از این اتفاق و قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار ، اعلام کرد : بعد از تعیین و ابلاغ نرخ جدید شیر خام ، قیمت لبنیات به تناسب این نرخ افزایش خواهد یافت چرا که بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام شده تولید لبنیات مربوط به شیر خام است .
مظلوم تر از دامداران پیدا نکرده اید برای غارتِ سرمایه و زندگیشان ؟
مافیا جاده صاف کن وزارت جهاد
امید قربانی : اظهارات غیر قانونی سید احمد مقدسی به وضوح نشان میدهد که وزارت جهاد کشاورزی برای استثمار و مکیدن خون دامداران کشور و انحراف افکار عمومی ، حساب ویژه ای روی برخی افرادِ معلوم الحال باز کرده است .
وزارت جهاد کشاورزی به خوبی میداند و اطلاع دارد که در شرایط کنونی ایران از حیث اجتماعی و سیاسی و اقتصادی ، مستقیماً نمیتواند دست به اینگونه اقدامات غیر قانونی و بیشرمانه بزند لذا این کار را بر عهده ی کسانی گذاشته است که عاری از شرم و شرف هستند.
تا پیش از این ، مخصوصا دو سه سال گذشته بار ها و بار ها شاهد این بودیم که وزارت جهاد کشاورزی برای استثمار دامداران و کشاورزان اقدام به صدور انواع بخشنامه های غیر قانونی کرده است . حتی شاهد تصمیم گیری های نابخردانه هم در این وزارتخانه بودیم . اما این اولین بار است که یک نفر در قالب یک تشکل صنفی چنین اقدامی انجام میدهد !
اکنون و در مسئله تعیین نرخ شیر خام شاهد فرایندی هستیم که علاوه بر غیر قانونی و غیر عقلانی و غیر کارشناسی بودن که نه تنها هیچگونه ارزش قانونی ندارد و نباید اجرایی شود بلکه حتی کاملاً غیر انسانی و بیشرفانه است .
انجمن صنفی گاوداران و اتحادیه مرکزی دامداران ایران به عنوان دو تشکل صنفی صنعت دام ملکف هستند هرچه زودتر با موضع گیری شفاف و صریح علیه این اظهارات و روشنگری دقیق ، وزارت جهاد و آقای مقدسی را وادار کنند به تمکین از قوانین .
موارد غیر قانونی اظهارات احمد مقدسی
الف : تصمیم گیری درباره قیمت شیر خام حسب نص صریح قانون ، فقط و فقط در حیطه وظایف شورای قیمت گذاری کالا های اساسی کشاورزی میباشد و هیچ مرجع دیگری حق دخالت و اظهار نظر درباره آن را ندارد . این مسئله صراحتا بیانگر آنست که سپردن قیمت شیر خام به ستاد تنظیم بازار اساسا غیر قانونی و مجرمانه میباشد !
ب : قانون خرید تضمینی کالاهای اساسی کشاورزی تصریح میدارد که نرخ شیر خام میبایست در شورای قیمت گذاری ، با حضور افراد حقیقی و نهاد های مشخص و مرتبط با موضوع و نیز بر اساس رای گیری صورت پذیرد .
ج : قانون مذکور همچنین وزارت جهاد و سایر نهادهای مربوطه را موظف کرده است که نرخ شیر خام به هیچوجه نباید کمتر از قیمت تمام شده ی آن باشد .
د: در تعیین قیمت شیر خام هیچکس اجازه ندارد که نرخ مذکور را کمتر از شاخص تورم اعلام شده از سوی مرکز ملی آمار ایران اعلام نماید .
ه : عدد ۱۸ هزار و ۸۶۰ تومان اعلام شده از سوی سید احمد مقدسی نیز کاملا بی پایه و اساس بوده و به نظر میرسد که در یک جمع دوستانه و در اتاقی پر از دود تریاک صورت گرفته است .
با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق به راحتی میتوان فهمید که وزارت جهاد کشاورزی تصمیم دارد تا باز هم به نقض آشکار قانون ، نادیده گرفتن منافع حداقلی دامداران و تهدید امنیت شغلی تولید کنندگان بپردازد .
جای تعجب نیست اگر ببینیم برخی افراد و تشکل های صنفی دامپروری جاده صاف کن وزارت جهاد شده اند . اما حقیقتا برای بنده باور پذیر نبود که یک نفر بتواند با اینگونه وقیحانه و ابلهانه و احمقانه ، به شعور و فهمِ هزاران کارشناس و متخصص و دامدار فرهیخته صنعت دام توهین کند .
البته هنوز هم باور نمیکنم که حرف های احمد مقدسی در حالت طبیعی و عادی گفته شده باشد و فکر میکنم تحت تاثیر همان اتاق پر از دود باشد .
نویسنده: امید قربانی
کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر / مدیر گروه تخصصی صنعت دام ایران در تلگرام
مقالات و مطالب بیشتری در اینجا بخوانید :
آرامش و اطمینان خاطر دامداران استان یزد از تامین و توزیع به موقع نهاده دامی در میان دامداران این استان
مدیر کل پشتیبانی امور دام استان یزد در مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری آوای فاخته های یزد از تامین و توزیع نهاده های دامی با بیش از هشتاد و نه هزار تن در سال هزار و چهار صد و سه بین تولید کنندگان و پرورش دهندگان و دامپرورانی خبر داد که واجد شرایط دریافت نهاده از طریق عرضه این اقلام در سامانه هوشمند بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
بر اساس گزارش های دریافت شده از سوی روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری آوای فاخته یزد ، نادر سلیم در این رابطه اعلام کرده است که : سال گذشته از نظر تامین و توزیع نهاده های دامی ، مشکلات متعددی داشتیم و نتوانستیم آن گونه که شایسته بود نهاده ها را به دست تولید کنندگان برسانیم . نهاده های دامی توزیع شده در سال گذشته شامل چهل و یک هزار و دویست و سی و یک تن ذرت دامی ، بیست و هشت هزار و سیصد و شصت و شش تن کنجاله سویا و بیست هزار و پنجاه و هفت تن جو بود که تمام این بخش از نهاده ها میان گاوداران و دامداران واجد شرایط استان یزد توزیع شد.
نادر سلیم همچنین در این رابطه افزود: برنامه ریزی های اداره کل جهاد کشاورزی استان یزد در سال جدید تغییرات چشمگیری داشته است . در همین راستا و برای حفظ و پایدار کردن فرایند تولیدات دامی مقدار هفده هزار و ششصد و هفتاد و دو تن انواع نهاده های دامی شامل ( ۶ هزار و ۲۹۱ تن ذرت، ۱۱ هزار و ۳۰۰ تن جو و ۸۱ تن کنجاله سویا ) به صورت مدت دار توزیع شده است .
مدیر کل پشتیبانی امور دام استان یزد هم در خصوص تامین و توزیع نهاده های دامی اینچنین اظهار کرد: این اداره کل به عنوان عضو اصلی و دائمی کار گروه تنظیم بازار استان و نیز عضو فعال در تصمیمات خرد و کلان استانی و اجرای درست و دقیق تمام مصوبات این کارگروه فعالیت میکند در راستای تامین، توزیع، نظارت و تنظیم بازار فعالیت میکند.
♦️به گفته این مقام مسئول؛ با توجه به اینکه استان یزد پایانه گمرکی محموله های پروتئینی وارداتی است، در همین راستا سال ۱۴۰۲ مقدار ۶ هزار و ۲۵۵ تن مرغ و هزار و ۱۳۴ تن گوشت منجمد به استان وارد که مقدار ۲ هزار و ۵۰۰ تن آن از طریق گمرک ترخیص و به سایر استانها ارسال شده است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی
استان یزد
کشاورزان هم پاداش میگیرند هم برق رایگان
مدیرعامل شرکت توانیر:
🔹براساس مصوبه هیات وزیران، برق مشترکان کشاورزی که ۵ ساعت در طرحهای مدیریت مصرف مشارکت کنند، رایگان خواهد بود.
🔹علاوه بر این در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست، از نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامههای مدیریت مصرف معاف خواهند شد.
🔹علاوه بر این اگر کشاورزان بیش از ۵ ساعت نیز در طرحهای مدیریت بار مشارکت داشته باشند، تا ۴ برابر هزینههای تامین برق از پاداشهای صنعت برق برخوردار خواهند شد.
باید محصولات کشاورزی که مصرف آب کمتری دارند را صادر کنیم / استفاده بیش از حد سم در میان کشاورزان باعث مرجوع شدن محصولات کشاورزی از سایز کشور ها میشود
آقای علی رضا عباسی ، نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت :
گاهی کشاورز برای جلوگیری از آفت ، سم را به عنوان تنها روش مقابله با آنها در نظر می گیرد. سمی هم که استفاده میشود ممکن است اصل نباشد ؛ از این رو کالا های کشاورزی ما مرجوع میشود.
موردی که همه باید به آن توجه کنیم و در ارتباط با آن خیلی حساس باشیم ، این است که ما محدودیت منابع آبی داریم. اگر میخواهیم صادراتی انجام شود، صادرات محصولات پر آب بر کشاورزی نباید جزء لیست باشد.
.
چند خبر کوتاه از وزارت جهاد کشاورزی :
۱. مهندس عبد الرحمن برزگر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری گفت: با توجه به جوجه ریزی انجام شده انتظار میرود برای ماه های پیش رو مشکلی در خصوص تامین گوشت مرغ وجود نداشته باشد.
۲. بیک بکان معاون جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری گفت: در دولت سیزدهم رشد گلخانه ها ۲۳۳ درصد بوده است و سطح گلخانه ها از ۳۰ هکتار به ۱۰۰ هکتار رسیده است.
۳. کیهان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوشهر از بازدید سه طرح پرورش میگو در اراضی واگذاری ملی خبر داد.
۴. آبشناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند درباره کاشت محصولات کم آب بر اظهار داشت : ترغیب کشاورزان برای کاشت محصولات کم آب بر از سیاست های اصولی و بنیادین وزارت جهاد کشاورزی است.
۵. توکلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خبر از کشت درخت آناناس در این استان داد.
۶. حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر و کارزین از آغاز برداشت ۸۰۰ تن سیب ترش از سطح باغات این شهرستان خبر داد.
۷. صفری سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات گفت: کشت الگویی بادام زمینی برای اولین بار امسال به صورت آزمایشی در منطقه بجدانه شهرستان بوانات در حال انجام است.
۸. پرویزی جانشین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از آغاز برداشت گوجه فرنگی در سطح بالغ بر ۲ هزار هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.
۹. محلوجی مدیر جهاد کشاورزی کاشان از آغاز برداشت گندم خبر داد و گفت: پیش بینی ما این است که در سال زراعی جاری بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ تن محصول از مزارع گندم کاشان برداشت شود.
۱۰. شکاری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از خرید تضمینی پیله های ابریشم از امروز خبر داد.
۱۱. بختیاری مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از افزایش ۷۵۰۰ تنی آبزیان شامل ماهی های گرمابی، سردابی، زالو طبی و ماهی زینتی در این استان خبرداد.
۱۲. رحیمی مدیر جهاد کشاورزی جویبار از اجرای طرح تولید برنج سالم به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در ۲۰۰ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان خبر داد.
۱۳. یار محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم از آغاز عملیات برداشت حدود ۳۵ هزار و ۲۰۰ تن محصول سیب زمینی در این شهرستان خبر داد.
۱۴. منیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بستان آباد گفت: پایش مزارع جهت مبارزه با زنگ زرد گندم در مزارع گندم توسط کارشناسان پهنه ادامه دارد.
۱۵. شیرازی نژاد رئیس شعبه شیراز موسسه رازی گفت: ازبکستان متقاضی واکسن های دامی موسسه رازی شد.
۱۶. یادگار زایی معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طرح های خانگی کشاورزی برای چهار هزار نفر در سیستان و بلوچستان شغل ایجاد کرده است.
۱۷. احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت : مبارزه با علف های هرز در ۳۶۰ هزار هکتار از مزارع کردستان انجام شد.
۱۸. سلیمانی مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: بیش از 260 طرح پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی و تعاونی صیادی در سطح این استان فعال است.
۱۹. برزعلی رییس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان بر کاهش حداکثری ضایعات عملیات برداشت تاکید کرد.
۲۰. طهماسپور مدیر کل امور عشایر استان اردبیل گفت: اولویت اصلی بازگشایی راههای ییلاقی جهت تسهیل و سهولت در عبور عشایر عزیز می باشد.
هیچ مکری عامل ساختن نیست، هر که و هر چه با این خدعه تن به اقدامی بزند، یقینا محدود و مردود است و باعث بقای ماندگاری به عنوان جاودانگی در تاریخ نخواهد بود و روش پسندیده ای نیست شاید جنبه معکوس که با عناوین ترد بودن در عرصه ها و جوامع باشد، چهره غیر قابل قبولی در ادوار به یادگار بگذارد و غیر از لعن و نفرین ثمره ای نخواهد داشت، پس نیکو آنست که هر اقدام برگرفته از حس انسان دوستی و سرشار از عواطف خالص برگرفته از وجدان را در راس وظایف در خور پسند جامعه و تاریخ از خود به یادگار بگذاریم نه آنکه بخاطر حفظ جایگاه مطرود ،حرف از اقدام ساختن باتوجه به محدودیت هایی که خود مسبب آنیم از خویش بروز دهیم،با هیچ مرام و مکتبی سازگار نیست، پس چرا؟!! یا حق التماس دعا