بنیاد ملی گندمکاران موظف است برادری خودش را با کشاورزان ثابت کند
به قلم : مهندس محمد حسین قاسمی
کشاورزان ، گندمکاران و روستاییان محترم و زحمتکش سراسر کشور عرض سلام و ارادت تقدیم حضور شما
لازم میدانم بدینوسیله در خصوص نامه صادر شده از سوی بنیاد ملی گندمکاران در تاریخ هشتم اردیبهشت سال جاری برای آقای عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ، مطالب و دغدغه های مهمی را به عرض مبارک شما حضرات کشاورز برسانم به امید آنکه این دغدغه ها تبدیل به یک مطالبه عمومی شده و خانواده بزرگ کشاورزی ایران را از سالوس ها رهایی بخشد .
پاسخ بنیاد ملی گندمکاران به تردیدها
این روز ها ، گرگ های بیشماری هستند که پوستین گوسفند بر تن کرده و ادعای حمایت از تولید کنندگان بخش کشاورزی را دارند . اما وقتی آنان را در محک نقد و سنجش قرار میدهیم ، گرگ صفتی شان بر ملا میشود !
در همین خصوص اولین موضوعی را که باید مد نظر داشته باشیم این است که همین بنیاد ملی گندمکاران را در محک ارزیابی قرار دهیم . بنیاد ملی گندمکاران ادعای حمایت و دفاع از کشاورزان را دارد !
اما همگان میدانیم که در اغلب مواقع بین ادعا و حقیقت فاصله بسیار زیادی وجود دارد . لذا شایسته است که بنیاد ملی گندمکاران به طُرُق مختلف حقیقتِ ادعای خود را اثبات نماید و محرز کند که سرش در آغوش دولت نیست !
بایسته است که بنیاد ملی گندمکاران در این رابطه اساسنامه و متن صورت جلسات ملی و استانی مجامع خود را همراه با لیست دقیق اعضای این بنیاد به ضمیمه مجوز های قانونی آن منتشر نماید . چیزی که تا امروز نسبت بدان استنکاف ورزیده و درخواست های مکرر کارشناسان را بدون پاسخ گذاشته است .
بدون شک کشاورزان ایران تنها زمانی به پاک دستی ، عمله ی دولت نبودن ، نیت خیرخواهانه ی بنیاد ملی گندمکاران و مردمی بودن این نهاد باورمند میشوند که مدیران آن مجموعه پاسخ صریح و شفافی به مطالبات و درخواست های کارشناسان بخش کشاورزی بدهند و تا آن زمان صنعت کشاورزی ایران حق دارد نسبت به این نهاد که نام بنیاد بر خود نهاده است تردید داشته باشد !
نظر اغلب کارشناسان و فعالان حوزه کشاورزی بر این است که بنیاد ملی گندمکاران چیزی جز سوپاپ اطمینان برای دولت و وزارت جهاد کشاورزی نیست و اینگونه نامه نوشتن ها و فریادِ وامصیبتا سر دادن ، همان پوستین گوسفند بر تن گرگ است .
اکنون مطالبه ی ما از این تشکیلات مجهول الذات این است که سهم و نقش خود را در ارتباط با تخلف آشکار و بدعهدی دولت و کمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به قیمت گندم برای فعالان کشاورزی شفاف کند !
پرسش و مطالبه ما از بنیاد ملی گندمکاران این است که اثبات نماید در تخلفات دولت نقشی نداشته است . چرا دولت نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم را که در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ تصویب شده بود به یکباره و در عین ناباوری تولید کنندگان به ۱۷ هزار ۵۰۰ تومان تغییر داد ؟
نیرنگ و دغل کاری وزارت جهاد کشاورزی در همان زمان برای کارشناسان متعهد و دلسوز ، محرز و عیان بود . نخبگان کشاورزی میدانستند که دولت سیزدهم در حالِ سیاسی کردن سیستم های هواشناسی کشور است تا دروغِ بزرگ پاییز پر باران را در بوغ ها و شیپور ها بدمد . کدام بنیاد و کدام نهاد حوزه کشاورزی باعث منحرف شدن مطالبه کارشناسان در این رابطه شده بود ؟
دولت با رِندی و سیاهبازی ، پاییزِ خشک و تب دار را در رسانه های خود پر باران نشان داد و پس از آن به کشاورزان اطمینان داد که گندم را با نرخ تضمینی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان میخرد و هیچگونه محدودیت خرید هم ندارد .
کشاورزان ایران هم اگرچه میدانستند که مبلغ ۲۲ هزار تومانی اعلام شده از سوی دولت برای هر کیلو گرم گندم بذری ، مصداق بارز دزدی و نامردی است اما چون خوشحال از این وعده و آن باران بودند حتی حاضر شدند که گندم بذری خود را با همان مبلغ ناجوانمردانه از دولت خریداری کرده و در سطح انبوه کشت نمایند .
اما ناگهان در دی ماه دنیا پیش چشم کشاورزان تیره و تار شد چراکه دولت اقدام به صدور مصوبه غیر قانونی دوم و تعیین نرخ گندم روی مبلغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان نمود . پرسش ما از بنیاد ملی گندمکاران این است که این مصوبه غیر قانونی به پشتوانه ی کدام بنیاد صادر شد ؟
کارشناسان حوزه کشاورزی ، پرسش های جدی تر و مهمتر هم دارند از بنیاد ملی گندمکاران و اصرار به پاسخگویی شما داریم . اینکه بگویید : چرا رئیس کمسیون کشاورزی مجلس که مستمرا موضوع ترک فعل دولت در زمینه گندم را فریاد میزد و همواره ناله ی فغان و وامصیبتا سر میداد به طور ناگهانی لال شد ؟
باور و اعتقاد کارشناسان و مطالبه گران کشاورزی مبنی بر این است که لال شدن رئیس کمیسیون کشاورزی ارتباط تنگاتنگی دارد با امتیازات متعدد عمرانی که نامبرده برای حوزه انتخابیه خود گرفته است . به عبارتی ساده تر : امتیاز چند پروژه عمرانی باعث شد تا عسگری لال شود و دیگر حرفی از گندم و تخلف دولت نزند !
چالش و پرسش مطالبه گران دقیقا همینجاست که چرا بنیاد ملی گندمکاران باوجود اینکه شکایت از این تخلف آشکار وزارت جهاد و طرح دعوی قضایی نسبت به ترک فعل دولت جزو وظایف ذاتی این بنیاد است ، هیچ اقدامی در این جهت انجام نمیدهد ؟
الف – مصوبه اول وزارت جهاد ( نرخ ۱۹/۵۰۰ گندم ) منطبق با قانون بود لذا در همان فاصله زمانی که قانون مشخص کرده ، به مراجع اطلاع رسانی و رسانه های معتبر کشور اعلان شد .
ب – اما مصوبه دوم ( نرخ ۱۷/۵۰۰ تومانی ) که در دی ماه صادر گردید ، کاملاً غیر قانونی بود . لذا از آنجایی که مصوبه اول در مراجع قانونی و قضایی ابطال نشده و اینکه شورا حق صدور دو مصوبه در یک موضوع را نداشته ، این تردید و بدگمانی بوجود آمده است که بنیاد ملی گندمکاران نه تنها هیچ قصدی برای پیگیری حقوقی و قضایی ندارد بلکه با دریافت حق السهمِ لذت بخش ، حتی تمایل به حرف زدن در این زمینه را هم ندارد .
ج – قوه قضاییه چنان در امر مسکوت گذاردن مصوبات غیر قانونی و منطبق سازی تخلفات ، مستحیل رفتار های دولت است که توقع دارد یک کشاورز از اهالی روستاهای خوزستان ، خودش مستقیماً در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ، مصوبات غیر قانونی نرخ گندم را باطل نماید .
مطالبه گران کشاورزی میخواهند بدانند که چرا قوه قضاییه در حمایت ، نظارت ، حفاظت ، بازرسی و دفاع از حق ملیون ها انسان دردمند ، ناتوان ، کم سواد و نا آشنا به رموزات سیاسیون ، کاملاً منفعل سده است و هیچ تحرکی در این رابطه ندارد ؟ مگر این قوه ملجاء مظلومین نیست ؟
مطالبات ما از بنیاد ملی گندمکاران تمام نشده است لذا میخواهیم بدانیم که چرا ارسال اظهار نامه از سوی ما برای رئیس کمسیون کشاورزی مجلس و معاون وزیر ممنوعیت پیدا کرده است ؟
و باز هم سوالی دیگر از بنیاد ملی گندمکاران : آیا در این وانفسا و برزخ بیتوجهی ، امیدی به صدور دادنامه علیه اقدامات خلاف دولت میرود ؟ اگر امیدی هست ، بسم الله ! ما رئوس تخلفات و اقدامات غیر قانونی را اعلان کرذیم .
و اما کشاورزان عزیز و زحمتکش ایران زمین ، اکنون وظیفه ی خود میدانم که بر اساس عهد و پیمانی که با شما دارم برای در دفاع از حقوق شما این نکته بسیار تلخ را با شما در میان بگذارم :
شک نداشته باشید که اولین منبع دولت برای تراز کردن کسری بودجه ، از محل پول گندم های شماست . بر اساس آمار ها از اول سال جاری تا به حال ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل دولت شده است .
حالا اما در حالی که دولت موظف بود تا طی ۲۴ساعت با گندمکار تسویه حساب نماید ، الان نزدیک به یک ماه است که ریالی نداده اند . با این وجود به نظر میرسد که این نامه و استغاثه ی بنیاد ملی گندمکاران برای جایزه ، همان تشویق پنهان کشاورزان در تحویل گندم به دولت است . چون چیزی تحت عنوان پرداخت جایزه در قانون نیامده است .
آیا به نظر شما کشاورزان ، توقع پرداخت جایزه گندم از سوی دولتی که حتی حاضر به پرداخت اصل بدهی و پول کشاورزان نیست نمیتواند مصداق بارز سبک سری و سبک مغزی باشد ؟
اینگونه نهاد ها و بنیاد ها در واقع همان سربازانِ ماله کشی هستند که فضای روحی و روانی جامعه را برای فروش بذر گران قیمت دولتی و پراکندن دروغ های جهادی آماده میکنند . و حتی آنقدر وقیح هستند که هیچ اِبایی از سیاهبازی ندارند .
غروب های هر روز ، دفتر این بنیاد ها و نهادها در وزارت جهاد کشاورزی ، محل و محفل امنی ست تا در آن برای زحمت و دسترنج شما نقشه بکشند . ما مکلف هستیم که ارزش افزوده ی محصولات تولیدی خودمان را به هر طریق ممکن افزایش دهیم .
ما حق نداریم از حق قانونی خودمان کوتاه بیاییم . ما باید با برنامه ریزی و درایت هوشمندانه از این فرایند خام فروشی گندم دل بکنیم و آن را وارد چرخه ی تبدیلی نماییم تاارزش افزوده بیشتری پیدا کند .
و در پایان ، دوباره برگردیم به خط اول : آیا بنیاد ملی گندمکاران تصمیم ندارد که برادری خودش را به کشاورزان و گندمکاران ثابت کند ؟ اگر واقعاً برادر هستید و تصمیم به اثبات آن دارید ، بسم الله! در غیر اینصورت ما گندمکاران و کشاورزان به خوبی میدانیم که چگونه مزارع را از وجود کلاغ ها پاک نماییم !
مهندس محمد حسین قاسمی
رییس صنف کشاورزان استان مرکزی / عضو شورای عالی اتاق اصناف کشاورزی / مطالبه گر کشاورزی
از مهندس محمد حسین قاسمی ، مقالات و مطالب تحلیلی و مطالبه گری بیشتری بخوانید:
سلام جناب مهندس قاسمی قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی بر اساس قوانین تعریف مخصوص به خودش رو داره همینطور مگه برای این قانون چهارچوب های مشخصی قرار ندادن ؟ پس این تشکل های صنفی چطوری میان قانون رو دور مبزنن ؟
توی وبسایت ها جستجو کردم درباره همین قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی ، توی ماده یک این قانون به چیز جالبی نوشته شده:
ماده واحده – به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاورزان ، دولت موظف است همه ساله خرید محصولات اساسی کشاورزی ( گندم ، برنج ، جو ، ذرت ، چغندر ، پنبه وش ، دانه های روغنی ، چای ، سیب زمینی ، پیاز و حبوبات ) را تضمین نموده و حداقل قیمت خرید تضمینی را اعلام و نسبت به خرید آنها از طریق واحد های ذیربط اقدام نماید .
تبصره 1 ( اصلاحي 05 ˏ08 ˏ1399 ) – به منظور نيل به خودكفايي در محصولات اساسي كشاورزي موضوع اين قانون ، « شوراي قيمت گذاري و اتخاذ سياست هاي حمايتي محصولات اساسي كشاورزي » كه از اين پس در اين قانون به اختصار شورا ناميده ميشود با وظايف و تركيب زير تشكيل مي شود !
یکی از دوستان چند روز پیش میفرمودنند چرا نمیتوانید سیب زمینی را صادر کنید ؟
علت اینه سیب زمینی های وطنی در کشوری که ازمایشگاه داشته باشه بجهت ازمایش محصولات تغذیه ایی انرا قبول نمیکند نه تنها سیب زمینی ختی فلفل دلمه های پرورشی را روسیه پس فرستاد
ایشان احتمالا نمیدانستن نتیجه ازمایش محصول سیب زمینی محرمانه ست هیبت اش باشد چو فیل و در عمل باشد الاغ
سیخ را بهر الاغ، فیل را با پیل بان و یک چماق
گر شوی تسلیمِ فیل در زیر پا له می شوی
( مانند قذافی )
خدمت خر هم بود آثار ثم بر گُرده داغ
( برجام ) ای تو که هر دم زنی راه سعادت گفتگوست
فهم فیل از گفتگو بیشتر نباشد از الاغ
فیل را بهر مهار بر گرده اش تو شو سوار
خر شود با میخ طویله را مهار در کوچه باغ
گفتگو را با تعامل می کنند با باخرد
کی بود فهم الاغ را از تعامل مرد چاق؟
چماق و سیخ و میخ = 🚀
در آمریکا الاغ نماد دموکراتها 🐴
و فیل نماد جمهوری خواهان 🐘
ن.حیدری
***
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است
گذشت دوره سلطان حسین و دلشادم
که روزگار به عکس مرام جهـال است
علیاکبر آزادی ( ۱۲۸۰ ـ ۱۳۵۳ ) زاده تربت حیدریه متخلص به گلشن / روحش شاد و یادش جاودانه
سلام جناب مهندس قاسمی قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی بر اساس قوانین تعریف مخصوص به خودش رو داره همینطور مگه برای این قانون چهارچوب های مشخصی قرار ندادن ؟ پس این تشکل های صنفی چطوری میان قانون رو دور مبزنن ؟
توی وبسایت ها جستجو کردم درباره همین قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی ، توی ماده یک این قانون به چیز جالبی نوشته شده:
ماده واحده – به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاورزان ، دولت موظف است همه ساله خرید محصولات اساسی کشاورزی ( گندم ، برنج ، جو ، ذرت ، چغندر ، پنبه وش ، دانه های روغنی ، چای ، سیب زمینی ، پیاز و حبوبات ) را تضمین نموده و حداقل قیمت خرید تضمینی را اعلام و نسبت به خرید آنها از طریق واحد های ذیربط اقدام نماید .
تبصره 1 ( اصلاحي 05 ˏ08 ˏ1399 ) – به منظور نيل به خودكفايي در محصولات اساسي كشاورزي موضوع اين قانون ، « شوراي قيمت گذاري و اتخاذ سياست هاي حمايتي محصولات اساسي كشاورزي » كه از اين پس در اين قانون به اختصار شورا ناميده ميشود با وظايف و تركيب زير تشكيل مي شود !
یکی از دوستان چند روز پیش میفرمودنند چرا نمیتوانید سیب زمینی را صادر کنید ؟
علت اینه سیب زمینی های وطنی در کشوری که ازمایشگاه داشته باشه بجهت ازمایش محصولات تغذیه ایی انرا قبول نمیکند نه تنها سیب زمینی ختی فلفل دلمه های پرورشی را روسیه پس فرستاد
ایشان احتمالا نمیدانستن نتیجه ازمایش محصول سیب زمینی محرمانه ست هیبت اش باشد چو فیل و در عمل باشد الاغ
سیخ را بهر الاغ، فیل را با پیل بان و یک چماق
گر شوی تسلیمِ فیل در زیر پا له می شوی
( مانند قذافی )
خدمت خر هم بود آثار ثم بر گُرده داغ
( برجام ) ای تو که هر دم زنی راه سعادت گفتگوست
فهم فیل از گفتگو بیشتر نباشد از الاغ
فیل را بهر مهار بر گرده اش تو شو سوار
خر شود با میخ طویله را مهار در کوچه باغ
گفتگو را با تعامل می کنند با باخرد
کی بود فهم الاغ را از تعامل مرد چاق؟
چماق و سیخ و میخ = 🚀
در آمریکا الاغ نماد دموکراتها 🐴
و فیل نماد جمهوری خواهان 🐘
ن.حیدری
***
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است
گذشت دوره سلطان حسین و دلشادم
که روزگار به عکس مرام جهـال است
علیاکبر آزادی ( ۱۲۸۰ ـ ۱۳۵۳ ) زاده تربت حیدریه متخلص به گلشن / روحش شاد و یادش جاودانه