آیا واقعاً قالیباف تکنوکرات است ؟
به قلم: محمد رضا علی نسب
یکی از تخریب ها علیه محمد باقر قالیباف، تهمت تکنوکرات بودن اوست. البته که رهبری پاسخ این موضوع را در سال 92 و دادن لقب « مدیریت جهادی » داده اند اما بیایید یکی از تجارب او را مرور کنیم.
در دوره شهرداری او موضوع ورزش خانم ها در پارک ها و مناطق اطراف آن داغ بود. بانوانی که بعضا حجاب خود را رعایت نمیکردند. قالیباف به جای استفاده از روش های سلبی و منع حضور چنین بانوانی در فضا های شهرداری ، اقدامی ایجابی را انجام داد.
او برای زنان، اولین پارک اختصاصی بانوان در کشور را ایجاد کرد. او پارکی را ساخت که تمام کارمندان، باغبان ها، نیرو های فنی و… آن زنان بودند. فضایی که هر خانمی بتواند به راحتی و با لباس های ورزشی مختص خود بدون حضور مردان حضور پیدا کرده و نیازی به رعایت حجاب شرعی نداشته باشند.
همین اقدام باعث شد تا مسئله حضور همان خانم های کم حجاب و بی حجاب در فضا های عمومی هم خود به خود حل شود. جالب است که طبق این تجربه، همان خانم ها که قبلا رعایت نمی کردند، در وضعیت جدید با خروج از پارک اختصاصی، خودشان حجاب به سر کرده و رعایت شرع و قانون را در فضای عمومی اجرا میکردند.
در همان زمان بیبیسی به مدت یک هفته علیه این پارک برنامه ساخت و برخی از زنان اپوزیسیون نیز از خارج کشور سخنان تندی را اظهار داشتند. اما عامه مردم حتی افرادی که چندان قید مذهبی نداشتند از این اقدام اعلام رضایت کردند.
نتایج نظرسنجی از اهالی همان منطقه شهری نشان از این رضایت عمومی دارد چراکه اقدامی در جهت تسهیل رفت و آمد و ورزش خانم ها بود. قالیباف در دوره شهرداری خود پنج پارک اختصاصی دیگر نیز برای بانوان در نقاط مختلف شمال و جنوب شهر ساخت.
حال باید بپرسیم که آیا این اقدامات او که هم جنبه فنی و زیر ساختی داشته و هم یک مسئله فرهنگی را به بهترین شکل و با رضایت جامعه هدف تامین کرده، مصداق تکنوکرات بودن است؟
نویسنده: محمد رضا علی نسب
آیا جریان شاسی بلند زمان قالیباف بود ؟
از روزی که ماجرای دریافت خودرو های شاسی بلند از سوی نمایندگان و کارمندان مجلس شورای اسلامی مطرح شد، آقای قالیباف رییس مجلس علیرغم اطمینان از کذب بودن این موضوع بلافاصله دستور دادند تا صحت و سقم آن بررسی شود چراکه به عقیده ایشان همانگونه که در اظهارات خود در صحن علنی مجلس عنوان کردند، این موضوع ذهن و روان مردم را آزرده بود
در این راستا به کمیسیون اصل ۹۰ ، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و حراست مجلس مأموریت داده شد که موضوع واگذاری خودرو به دستگاه های مختلف از جمله مجلس را با دقت مورد رسیدگی قرار دهند و در صورتی که هرگونه واگذاری به صورت غیر قانونی و خلاف مقررات وجود داشت مطابق با اختیارات مجلس اقدام قانونی صورت گیرد.
حراست مجلس و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مسأله را بررسی کردند و مشخص شد که ادعای مطرح شده مبنی بر واگذاری خودرو برای پس گرفتن استیضاح کذب بود، بنابراین علیرغم اینکه دریافت خودرو برای کارمندان نهاد ها و سازمان ها از خودرو سازی ها امری معمول بوده اما نهاد مجلس شورای اسلامی در 4 سال گذشته هیچ قراردادی با خودرو سازان دولتی و غیر دولتی منعقد نکرده و نمایندگان و کارمندان مجلس شورای اسلامی نیز هیچ خودرویی از این طریق دریافت نکردهاند .
رییس مجلس علیرغم اینکه این اقدام خلاف قانون نبوده، به دلیل اینکه این کار از نظر عرف کار صحیحی نیست، اجازه این کار از سمت ساختار مجلس را نداده و جلوی اجرایی شدن آن را در مجلس گرفت، با اینکه در دیگر دستگاه ها این موضوع اتفاق افتاد. یک به یک کارمندان و نمایندگان مجلس نیز گواهی بر صحت این موضوع هستند.َ
نویسنده: افسانه میربلوک
آقای لاریجانی نوبت شماست پاسخ دهید
روایت سانحه سقوط بالگرد رئیس جمهور
چرا قالیباف رئیسجمهور خوبی نخواهد بود؟
محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا:
◀️ به حلقه اطراف آقای قالیباف نگاه کنید. ۵ نفر که بتوانند مثلا وزیرخارجه یا اقتصاد یا صنعت یا آموزش و پرورش یا ارتباطات بشوند و طبقه متخصص جامعه قبولشان داشته باشد، میبینید؟
◀️ آقای قالیباف خیلی روی شفافیت مانور میدهد و تلاش می کند تلاشهایی را که در این زمینه انجام گرفته به نام خود سند بزند، اما آیا کتمان گری در زمینه خودرو های شاسی بلند، املاک نجومی شهردای، داستان قائم مقامش در شهرداری و..کافی نیست برای اینکه او را رئیس جمهور خوبی ندانیم؟
◀️ او در زمینه سیاست خارجی چه می داند؟ آیا جز جو گیر شدن در زمستان 1399 برای به تصویب رساندن مصوبه ای که امید اکثر مردم را با هوا کردن برجام به یاس تبدیل کرد، هنر دیگری هم دارد؟
◀️ قالیباف بعد از دوران دفاع مقدس، هیچ سابقه شگرف و افتخار آفرینی ندارد، هر چند که در دوران فرماندهی نیروی انتظامی موفق تر از اخلاف و اسلاف خود عمل کرده. با این حال او در شهرداری تهران آثاری از خود به جا نگذاشته که در افکار عمومی برجسته نمايد
دعوت رییس ستاد های خاتمی، کروبی، موسوی، روحانی و همتی در پارس آباد از مردم ایران جهت حضور پرشور در انتخابات
جبراییل طلیعه؛ انتخابات آخرین امید ماست.
با توجه به تجربیات اینجانب از انتخابات ریاست جمهوری از سال ۷۶ که ستاد خاتمی آغاز گر آن بود در ادامه در انتخابات ۸۴ ستاد کروبی و ۸۸ ستاد میرحسین و ۹۲ ستاد روحانی و ۱۴۰۰ ستاد همتی تنها یک چیز موجب موفقیت یا عدم موفقیت جریان اصلاح طلبی شده آن هم مشارکت در انتخابات بوده هر جا مشارکت بوده جریان مردمی و اصلاح طلبی پیروز بوده، بنابراين امروز رقیب ما عدم مشارکت هست در این راستا همه مردم عزیزم را از همه قشرها اعم از اصلاح طلبان، اعتدال گراها و اصول گرایان سنتی دعوت به پویش ۶=۵+۱ می نمایم. از همه مردم عزیزمان می خواهم چه در فضای مجازی و چه در بطن جامعه این زنجیره را ادامه داده و با متقاعد سازی ۵ نفر جهت مشارکت برای ایران قدم بردارند تا انشالله دکتر پزشکیان بعنوان چهاردهمین رئیس جمهور کشور عزیزمان انتخاب گردد.
اکنون که این فرصت برای ما پیش آمده است بیاییم بی هیچ تردیدی به اما و اگرها پایان دهیم.
من جبرائیل طلیعه از شمالی ترین نقطه مرزی ایران پهناور (دشت مغان) پویش ۵+۱ را آغاز و امید دارم این زنجیره به همت عزیزانمان به پهنای کشور عزیزمان گسترش یابد.
اینجانب رضا قبادی نیز دعوت آقای جبرائیل طلیعه را پذیرا بوده و با دعوت پنج دوست عزیزم این پویش را ادامه می دهم. آیت قبادی احد ندایی بهزاد آذرین محمد ابراهیمی بابک اسدی
امید هست این پنج عزیز هم به این پویش پیوسته و این زنجیره را ادامه دهند.
پویش ۵+۱
علیرضا زندیان : توسعه کشور نیازمند رئیس جمهوری عملگرا و پرتلاش است
علیرضا زندیان نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی:
دکتر قالیباف با حضورش در نیروی انتظامی تحول زیادی در حوزه امنیت و انتظامی کشور ایجاد کرد؛ بحث راه اندازی سامانه ۱۱۰ و به روز کردن حوزه انتظامی به لحاظ آموزش و پشتیبانی، رفع اختلاف خدماتی و شهری در شمال و جنوب تهران از توفیقات مهم دکتر قالیباف است.
آقای قالیباف یکی از مدیران و مسئولینی بود که طی سال های گذشته در پست های مختلفی مثل فرمانده سپاه در ایام دفاع مقدس و همچنین فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیاء که یکی از قرارگاه های عمده در حوزه های عمرانی و زیر ساختی کشور است تحربیات بسیار موفقی دارد.
برای مدت زیادی که بنده کارمند شهرداری تهران بودم از نزدیک شاهد بودم که ایشان در حوزه عمران شهری، سیستم حمل و نقل شهر تهران و فضا های تفریحی تحولات زیادی را ایجاد کردند و به اذعان بسیاری از مردم، اختلافات جنوب و شمال شهر در حوزه های رفاهی و تفریحی در دوران مدیریت ایشان کاهش یافت که نقطه قوت دکتر قالیباف محسوب می شود. قالیباف
خدمت و پیشرفت
تخریب | ماجرای تائید اعتبار نامه تاجگردون چه بود؟
۱_ چند نفر دیگر از نمایندگان به اعتبار نامه غلامرضا تاجگردون اعتراض کرده و خواهان بررسی آن شده و در مقابل نیز آقاي تاجگردون به اعتبار نامه مالک شریعتی و روح الله نجابت اعتراض داده و خواهان بررسی موضوع شد
۲_ بر اساس ماده 29 آئین نامه داخلی مجلس اعتبار نامه ها در شعبی که انتخاب اعضاي آن با قرعه کشی تحت نظر هیئت رئیسه سنی معین و رئیس آن نیز توسط نمایندگان عضو انتخاب می شود بررسی می شوند و رییس مجلس هیچ نقشی در آن ندارد.
۳_ بر همین اساس نیک بین و نوری قزلجه دو رئیس شعبی که اعتبار نامه شریعتی و تاجگردون در آن شعب بررسی شده در نامه ای رسما اعلام می کنند تمام مستندات مورد ارائه برای رد اعتبار نامه ها توسط شورای نگهبان رد شده است بنابراین هر دو اعتبار نامه به تائید شعبه رسیده و گزارش تصویب آن نیز در صحن قرائت می شود.
۴_ تنش ایجاد شده در صحن ۱۰ خرداد نیز از این جهت بود که یک نماینده مدعی بود که استعلام مستندات ارائه شده برای اعتبار نامه تاجگردون از شورای نگهبان به صورت تلفنی بوده و باید نامه مکتوب شورای نگهبان ارائه شود و هچنین خواهان این بود بر خلاف قانون اساسی و آئین نامه داخلی مجلس، اعتبار نامه تاجگردون در صحن نیز مجزا بررسی شود!
۵_ این موارد در حالی بود که طبق نامه آقای نوری قزلجه به عنوان رئیس شعبه تمامی استعلامات از شورای نگهبان اخذ شده است. رییس شعبه منتخب نمایندگان عضو شعبه است و نامه او به معنی نظر نمایندگان عضو شعبه محسوب می شود. منطق حقوقی و عقلانی حکم می کند که ملاک عمل، نظر مکتوب رییس شعبه است و رییس مجلس نمی تواند مبتنی بر ادعای هر نماینده ای نظر نمایندگان عضو شعبه را کنار بگذارد. اگر در شیوه عمل رییس شعبه ایرادی وارد باشد طبیعتا اعضای آن شعبه باید مانع تخلف رئیس منتخب خود باشند اما وقتی نامه رسمی شعبه بدون هیچ اعتراضی از سوی اعضای شعبه قرائت می شود باید ملاک عمل نیز همان نامه که نظر اعضاي شعب است باشد. پس اگر نماینده ای مدعی تخلف رئیس شعبه بود باید بجای ایجاد تنش در صحن آن را از طریق کمیسیون اصل نود مجلس یا هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری کند.
همچنین قانونا امکان رای گیری و بررسی مجدد در صحن نیز وجود ندارد چرا که تنها در صورتی اعتبار نامه در صحن بررسی می شود شعبه و کمیسیون تحقیق آن را رد کرده باشد! در حالی که اینبار اعتبار نامه در همان مرحله اول یعنی شعبه به تصویب رسیده است. همانطور که در قانون، انتخاب اعضای شعبه را با قرعه کشی و رییس شعبه را نیز با انتخابات تعیین کرده که شائبه طراحی سیاسی وجود نداشته باشد و نیاز نباشد که بررسی اعتبارنامه ۲۹۰ نماینده در صحن انجام شود.
توقع تغییر روال تعیین شده در قانون آیین نامه داخلی با جمع کردن امضا ، خلاف قانون است. تغییر آیین نامه داخلی نیاز به روندی دارد که در نهایت دوسوم نمایندگان باید به آن رای دهند و رییس مجلس قسم خورده است ، قانون آیین نامه داخلی را ملاک عمل خود قرار دهد حتی اگر سلیقه خودش چیز دیگری باشد.
قالیباف
خدمت و پیشرفت