سیاست ایرانی ، اسلامی نیست بلکه ماکیاولیستی است
به قلم : امید قربانی
واقعیات ملموس و محسوسی که در فضای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی ایران وجود دارد موید این مسئله است که اغلب مردم ایران نه تنها هیچ گونه اعتمادی به سیاستمداران و دست اندر کاران حکمرانی کشور ندارند بلکه حتی کوچکترین اعتباری هم برای سیاست ها و برنامه های کلان سیاستمداران قائل نیستند !
صد البته اینطور نیست که گمان کنیم این بی اعتمادی و بی اعتباری جزو ویژگی های فرهنگی و اجتماعی ایرانیان میباشد . خیر ، این گونه نبوده و نیست . چراکه در همین سی چهل سال گذشته ، توده مردم ایران بارها و بارها صحنه های تحسین برانگیزِ فرمانبرداری ، همدلی و همراهی با مسئولان حکمرانی کشور را به نمایش گذاشته بودند .
سوالی که مطرح میشود این است که، دلیل این بی اعتمادی عمومی چیست ؟ چه شد که پس از انقلاب بزرگ بهمن هزار و سیصد و پنجاه و هفت ، سپهر اجتماعی و فرهنگی ایرانیان به این نقطه رسیده است ؟ تقریباً این گونه دگردیسی با چنین سرعتی در هیچ کجای دنیا سابقه نداشته !
علائم بالینی جامعه ایران به وضوح بیانگر این است که پاسخ سوال فوق را فقط باید در سیاست های عمومی و رفتار های عمومی سیاستمداران جستجو کرد !
بینِ تعریفی که یونانیان باستان از مقوله سیاست داشتند با آنچه در دوره های جدید ( دورانِ پسا رنسانس ) ارائه شده ، تضاد بسیاری وجود دارد . ارسطو و افلاطون ، سیاست را ابزاری اخلاقی جهت گذار از وضعیتِ سیاه و نامطلوب به وضعیتِ مطلوب و روشن میدانستند . ابزاری که بهزیستیِ ملت را در سایه عدالت فراهم می آورد .
اما سیاست در نگرشِ اندیشمندانِ نوین ( ماکیاولیست ها ) اصلأ شباهتی با تعریف ارسطو و افلاطون ندارد . سیاست در نگرش ماکیاولیست ها ، جوازِ مطلق حکمرانان برای زمامداری ملت ولو با قوه قهریه ، اعمال حداکثر خشونت و یا دروغ و دورنگی میباشد .
خب ، ما مسلمان هستیم و باورمند به مبانی دین اسلام . اگر بخواهیم نگرشِ اسلامی را بین این دو نگرش و دیدگاه داورِ قرار دهیم ، بدونِ شک با نظر و دیدگاه اندیشمندان یونانی موافق خواهد بود و عدالتِ سیاسی را همین نگرش معرفی خواهد کرد و نظرِ ماکیاولیست ها را ظلم به خلق و ملت ها میداند .
با این تفصیل ، اکنون از سیاستمدارانِ کنونی ایران اسلامی باید بپرسیم : آیا مُدِلِ سیاسی و سیاستی امروزینِ شما از نوعِ اسلامی و یونانی ست یا از جنسِ ماکیاولیستی ؟
بدون شک منش سیاستمداران ما در طول این سالها ماکیاولیستی و ضد اسلامی بوده و هست چراکه شالوده و بنیان سیاست اسلامی بر مبنای مردم و مشارکت با مردم استوار است که سوگمندانه از نظر سیاستمداران ما ، مردم ( ملت ) هیچ محلی از اعراب ندارند و هیچ برنامه و تصمیمی بر اساس حال و وضعیت مردم اتخاذ نمیشود . و چنین است که اغلب برنامه ریزی های کلان ، ضد مردمی و ضد ملت از آب درآمده اند .
تفرعن و فرعون گری هم دقیقا به همین معناست . سپهر سیاست عمومی ایران برخلاف آنچه بدان نوید داده شده بود در بهار آزادی ، همچنان در زمستان_استثماری و زیر خروارها بهمن مدفون شده است و ما همچنان در مدار تفرعن زندگی میکنیم !
نویسنده : امید قربانی
دانش آموخته جامعه شناسی سیاسی / کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر
چرا در انتخابات شرکت میکنم ؟
شیردوش ثابت رکوردری گروه مهندسی تیدام
معیشتی که وجود ندارد/ حسین اقبال
چند سطر از یک کتاب ارزشمند اجتماعی : خود آموز دیکتاتور ها ( نوشته شده توسط آندره دگیلوم ) : آگاه باشید و بدانید که مردم نباید وقتی که بیدار هستند بیکار بمانند ، اینکه کاری که انجام میدهند مفید باشد یا مفید نباشد اهمیتی ندارد اما فقط باید کار کنند و مشغول باشند چرا که توده ی مردم در بیکاری و بی شغلی بسیار خطرناک و خطر ساز خواهند شد برای حکمرانی پس به گونه ای برنامه ریزی کنید و نقشه بکشید تا مردم کمترین و کوچکترین فرصتی برای بیکاری و اندیشیدن نداشته باشند . همچنین فراموش نکنید که در ظاهر ، همیشه با فقر و فلاکت و تورم و ناداری مردم مخالف باشید اما در پنهان بر ضد خوب شدن وضعیت مردم مبارزه کنید چون این وضعیت نامطلوب و فلاکت بار آنها باعث احساس امنیت و آرامش دائمی شما میشود . من بر این باورم که تمام کار های بیهوده و بیفاید ی جهان به این خاطر ادامه دارند که حکمرانان توتالیتر و خودکامه از عصیان و طغیان و شورش مردم می ترسند پس شما هم هیچ گاه اجازه ندهید که مردم جامعه در روز حتی یک ساعت را آزاد و راحت باشند ! ابو الحسن کریم زاده
سلام و روز شما بخیر ، از شما مخاطبان بزرگوار ممنونیم از اینکه پایگاه خبری تحلیلی خبردام رو مورد تفقد خودتون قرار دادین و گزارشات خبردام رو مطالعه فرمودین . جناب و برادر ارجمندم ما از خدامون هست که اخبار و گزارش های خوشحال کننده منتشر کنیم و اصلا کاش روزی برسه که هیچ خبر منفی نداشته باشیم برای انتشار . در همین چند روز گذشته ما چند خبر رو منتشر نکردیم. همچنین چند خبر و گزارش رو با فاصله و لابه لای سایر خبر ها منتشر کردیم دقیقا به خاطر همین موضوع که روح و روان مخاطبان بیشتر از این آسیب نبینه .
به عنوان نمونه ی حی و حاضر عرض میکنم: جناب آقای مهندس قربانی اجازه ی انتشار مصاحبه و تحلیل شون درباره جنگ گندم رو به ما ندادن. در صورتی که یکی از بهترین و ناب ترین تحلیل های خبری چند ماه گذشته بود . دلیل ایشون هم پیامد های منفی اون گزارش بود ✅ تقاضامندیم به ما در این مسیر کمک کنید . اگر اخبار، گزارش، تحلیل و هر محتوایی که به نظر شما خوشحال کننده ست و باعث ایجاد امیدواری میشه به بنده اطلاع بدین تا بدون فوت وقت منتشر کنم
. ارادتمند شما سارا هاشمی هستم مسئول بررسی محتوا های خبری تحلیلی پایگاه اطلاع رسانی و مطالبه گری خبردام / khabardam /
اینجا شهرستان کرمانشاه در همین کشور ایران است و این کسی هم که رندانه و تردستانه در حال تبلیغ محصولات خود از تریبون نماز جمعه است جناب آقای « حکیم ، دکتر و استاد روا زاده » هستند که به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه ، مشغول تبلیغ زیر پوستی و ملو و آرام روغن کنجد و نمک دریا است !! یعنی در مقدمه ی اول و در یک دروغ شاخدار مدعی می شود که بدن از آب و نمک و روغن تشکیل شده !! در مقدمه ی دوم و در دروغ دم دار دیگری مدعی می شود که آب و نمک و روغن ما را فاسد کرده اند !! نتیجه هم که نیاز به بیان ندارد !!! با زبان بی زبانی به نماز گزاران و شرکت کنندگان در نماز جمعه کرمانشاه می گوید که اگر نمک و روغن سالم و اسلامی می خواهید یک تک پا ، به نمایندگی های بنده در سراسر کشور تشریف بیاورید تا نمکی که از ارومیه ، کیلویی ۵۰ ریال خریده و با بیل بار زده ام را با همان گل و ماسه و سرب و هزار کوفت و زهر مار دیگر ، به نام نمک ضد فشار خون مورد تأیید رسول خدا ، از قرار هر کیلو ۱۵۰۰ تومان تقدیم حضور تک تک شما مشتریان کنم !! در کنار این همه دروغ فاقد مستندات علمی هم ، از یک شخصیت تخیلی به نام Mr.Hempher مایه می گذارد که هرگز از مادر زاده نشده است !! این حجم از دروغ ، در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه سخنرانی ، یک رکورد است که باید در کتاب رکورد های « گینس !!» ثبت شود !
این تردستی و شعبده بازی در جهان نظیر ندارد . روا زاده را باید جزو نخبگان سیاهبازی تاریخ قلمداد کنیم .
به نقل از کانال پزشک سلامت در تلگرام