آقای دکتر میدری، کارشناس همراه دکتر پزشکیان در نشست اقتصادی صدا و سیما، به نکته بسیار مهمی اشاره کردند. ایشان ( نقل به مضمون ) گفتند یکی از مشکلات اساسی ما در سیاست خارجی این است که یک نگاه محفلی به وزارت امور خارجه داریم.
کسی که دارد با غرب مذاکره میکند را متصل به انگلیس میخوانیم و دیگری را عامل چین میدانیم! به نظرم واقعا این یکی از آفت های فضای سیاست داخلی ماست که برای کارگزاران سیاست خارجی هزینه فراوان ایجاد میکند.
واقعیت این است که کسانی که امروز به ناحق « غربگرا » خوانده میشوند کارگزارانی هستند که صرفاً در زمان تصمیم حاکمیت به مذاکره با غرب یا در مسند قدرت قرار داشتند یا اینکه به دلیل تخصصی که در مذاکرات داشتند در این مقاطع از آنها استفاده شده است.
به عنوان مثال به دوران خاتمی نگاه کنید. یعنی زمانی که مطابق خرد جمعی و تصمیم حاکمیتی دولت وقت وارد مذاکره با کشور های غربی شد.
زمانی که در دولت خاتمی مذاکرات هسته ای شروع شد، اوج « سیاست تغییر خاورمیانه » در آمریکای سرمست از پیروزی در جنگ سرد و پیروزی و در افغانستان و عراق بود. این سیاست آمریکا که در دوران کلینتون با تلاش برای تحمیل پیمان صلح میان اسرائیل و نمایندگان فلسطین شروع شده بود در دوران بوش از طریق مداخله نظامی و تغییر رژیم پیگیری میشد.
در آن زمان، نو محافظه کارانی که در آمریکا به قدرت رسیده بودند تلاش میکردند با طرح اتهام ساخت سلاح هستهای به ایران یعنی اتهامی شبیه به اتهامی که به عراق وارد کرده بودند زمینه حمله نظامی به ایران را مهیا کنند و گامی دیگر در جهت شکل دهی به « خاورمیانه جدید » با محوریت ایمن سازی شاهراه نفت و تفوق اسرائیل در منطقه بردارند.
در این میان، هم فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا که مترصد انتقام گرفتن از مرتکبین حملات ۱۱ سپتامبر بود برای درگیری نظامی با کشور های منطقه مهیا بود، هم ایران در « محور شرارت » قرار گرفته بود، هم بودجه های کلان برای اپوزیسیون و ایجاد یک دولت انتقالی در خارج از کشور در نظر گرفته شده بود و هم پرونده هسته ای ایران پس از قطعنامه سنگین شورای حکام آژانس در یک قدمی ارجاع به شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته بود.
در آن زمان، دولت های عرب منطقه ( آنطور که بعد ها در اسناد ویکی لیکس هم منشر شد ) نیز به شدت برای حمله آمریکا به ایران رایزنی و لابیگری میکردند.
دولت آریل شارون در اسرائیل به کنگره آمریکا نماینده میفرستاد تا به نمایندگان و افکار عمومی آمریکا نسبت به « آماده شدن بمب اتم ایران در شش ماه آینده » هشدار دهند، چین و روسیه ( همانطور که بعد ها در رای گیری های شورای امنیت نشان دادند ) نسبت به برنامه هستهای ایران رویکرد منفی داشتند و ایران نیز جز چند سانتیرفوژی که در گوشه ای میچرخید و یک صنعت نظامی که تازه شکل گرفته بود اهرم خاصی در اختیار نداشت.
در این مقطع، تصمیم نظام این بود که از تشدید تنش جلوگیری کند، مانع ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت شود و تلاش کند با تعلیق موقت غنی سازی، همکاری با آژانس و مذاکره با کشور های اروپایی که خود نگران ماجراجویی جدید آمریکا در منطقه بودند مانع فضا سازی و بهانه تراشی جدید واشنگتن شود.
منتها کسانی که در آن دوران کارگزار این سیاست حاکمیتی بودند لقب « غربگرا » گرفته اند و سال ها هزینه سیاسی، حیثیتی و شخصی انجام ماموریت شان را پرداختند!
در دوران مذاکرات برجام هم همینطور! دلیل ورورد آمریکا به مذاکرات نه شیفتگی و اعتماد عده ای کارگزار سیاست خارجی نظام به آمریکا و غرب بلکه وجود شش قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت بود که بدون تایید آمریکا به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت قابل لغو نبودند و از این رو باز تصمیم حاکمیت بر این شد که با آمریکا نیز مذاکره کند.
منتها باز دولت و کارگزارانی که در مسند مسئولیت بودند با اتهام غربگرایی و غربگدایی هزینه این مذاکرات ناگزیر را شخصاً پرداخت کردند!
در مورد سیاست نزدیکی به شرق هم اتفاق مشابهی رخ داد. کارگزارانی که پیگیر این پروژه نظام سیاسی کشور بودند این بار با انگ « روسوفیل » و « کمونیست » و برچسب های مشابه مواجه شدند.
مادام که سیاست داخلی برای کارگزاران سیاست خارجی هزینه ایجاد کند، نمیشود از ظرفیت و پتانسیل دستگاه دیپلماسی کشور به بهترین شکل و در جهت تامین منافع ملی استفاده کرد. خوشحالم دکتر پزشکیان و تیم او به درستی این مسئله را درک کرده و از تریبون صدا و سیما به آن پرداخته است.
فرصت آزمون و خطا!
احمد زید آبادی
کاندیداهای منتسب به جریان اصولگرا مرتب تأکید میکنند که دیگر “فرصت آزمون و خطا نداریم.”
این حرفی است که در دوره های قبل نیز توسط بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری بیان شده اما آنچه عملاً ادامه یافته بازی آزمون و خطا و درس نگرفتن از خطاها بوده است.
اما همین جمله را هم کاندیدایی میتواند بیان کند که به بغرنج بودن شرایط کشور و ضیق وقت برای اصلاح امور معترف باشد. کاندیداهایی که انتقاد از شرایط جامعه را برنمیتابند و روند ادارۀ کشور را به سمت پیشرفت و نیل به قله های موفقیت و به عبارتی”گل و بلبل” توصیف میکنند، دیگر جملۀ هشدار آمیزشان مبنی بر “نبودن فرصت آزمون و خطا” چه وجهی دارد؟
من و تو گفتمانِ همبستگیِ اجتماعی را شکل می دهیم.
#یکی_برای_مردم
دکتر جلیلی: دولت وظیفه دارد که جلوی مرگ های زودرس قابل پیش بینی را بگیرد
نظام سلامت بخشی از آن به وزارت بهداشت مربوط می شود و بخش دیگر به سایر دستگاه ها
در جمهوری اسلامی طول عمر از 45 سال اول انقلاب به 77 سال رسیده است
در 24 ساعت گذشته 1200 نفر از هموطنان ما فوت کرده اند؛ نظام سلامت وظیفه دارد که مرگ های قابل پیشگیری را به صفر یا حداقل برساند 47 درصد این فوتی ها زیر 50 سالگی است که برخی مربوط به آلودگی هوا، تعدادی مربوط به مصرف مواد مخدر و دیگر موارد است
رئیس جمهور در این خصوص وظیفه دارد و باید کار ویژه آن را دنبال کند
حدود 2.5 درصد مردم در سال مبتلا به بیماری هایی می شوند که هزینه آنها کمر شکن است بعد اینها زیر خط فقر می روند
قرار بود اگر بیماری سراغ مردم آمد، دیگر مشکلات دیگری نداشته باشند در دنیا صنعت بیمه پوشش می دهد اما صندوق های بیمه ای ما خودشان بیمارند
وقتی روزی 1780 نفر دچار بیماری کمرشکن می شوند اینجاست که باید بیمه ها سازوکار عدالت محور داشته باشند.
دکتر جلیلی: عده ای اف ای تی اف را بهانه کرده بودند تا ناکارآمدی خود را بپوشانند/ کنایه جلیلی به جناب آقای پور محمدی: چرا زمانی که در سازمان بازرسی بودید جلوی فساد را نگرفتید؟
🔹نکته ای که مردم ما به آن توجه دارند، بحث رفاه و رفع مطلق است.
🔹یک بار آن را به یارانه نقدی و غیر نقدی منحصر می کنیم اما این کافی نیست ما برای ایجاد رفاه و رفع فقر مطلق باید نظام رفاهی در لایه های مختلف شکل بگیرد.
🔹وقتی شما در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل دارید یعنی فقر بی سوادی و بیماری یک چرخه ای درست کرده باشند که فقر موجب بیماری یا بی سوادی موجب فقر شود.
🔹تا زمانی که این لایه ها برطرف نشوند، نمی توانید رفاه ایجاد کنید.
🔹اگر شما می خواهید با فقر و فساد مبارزه کنید باید سازوکاری داشته باشید تا جلوی فساد گرفته شده و منابع حاصل از آنچه به یغما می رود به یمت رفاه ببرید.
🔹تا زمانی که چرخه اقتصادی دچار مشکل است قابل اجرا نیست اینکه می گویند اول اف ای تی اف امضا شود، اصلا نیازی نیست در سال 1400 هم آقای همتی این موضوع را گفت.
🔹زمانی که شما رئیس سازمان بازرسی یا وزیر دادگستری بودید باید این کارها را انجام می دادید.
⭕️دکتر سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دور دوم مناظره: برای مبارزه با فساد باید ساز و کار داشت/ اینکه یارانه به جای خودرو به هدر داده شود چه ارتباطی به اف ای تی اف دارد؟
نامزد چهاردهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره انتخاباتی گفت :
🔹وقتی شما در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل دارید یعنی فقر بی سوادی و بیماری یک چرخه ای درست کرده باشند که فقر موجب بیماری یا بی سوادی موجب فقر شود.
🔸تا زمانی که این لایه ها برذطرف نشوند، نمی توانید رفاه ایجاد کنید.
🔹برنامه های مفصلی برای اشتغال و فقر زدایی داریم که باید صورت بگیرد.
🔸آنچه مهم است، اجرای آنهاست چون اولین بحث برای اجرای آنها منابع است.
🔹اگر شما می خواهید با فقر و فساد مبارزه کنید باید ساز و کاری داشته باشید تا جلوی فساد گرفته شده و منابع حاصل از آنچه به یغما می رود به سمت رفاه ببرید.
🔸مبارزه با پولشویی و قاچاق برخی از این اقدامات است.
🔹اینکه می گویند اول اف ای تی اف امضا شود، تا با فساد مبارزه شود اصلا درست نیست در سال 1400 هم آقای همتی این موضوع را گفت.
🔸آقای پور محمدی زمانی که شما رئیس سازمان بازرسی یا وزیر دادگستری بودید باید این کار ها را انجام می دادید.
🔹عده ای می خواستن ناکارآمدی خود را بهانه کنند تا کارشان را انجام ندهد.
🔸اینکه یارانه به جای خودرو به هر فرد داده شود چه ارتباطی به اف ای تی اف دارد؟
فساد های بسیار بزرگی که دکتر سعید جلیلی کشف کرد و تا حصول نتیجه پیگیری نمود:
سال ١٣٩٠ سعید جلیلی کسی بود که به عنوان دبیر شورای امنیت ملی اختلاس ٣ هزار میلیاردی را کشف و همه وزرای مرتبط و دادستان رو به جلسه فراخوند و پیگیری کرد تا اینکه امیر منصور آریا و مه آفرید خسروی را دستگیر و با حکم دادگاه اعدام شد و همه ٣ هزار میلیارد تومن به خزانه کشور برگشت داده شد.
در قضیه اختلاس چای دبش هم دقیقا همین اتفاق افتاد.
سعید جلیلی وقتی این فساد بزرگ رو کشف کرد با اجازه سید شهید تمام افراد دخیل در این ماجرا رو به جلسه های متعدد دعوت کرد و وقتی تمام ابعاد این پرونده بررسی شد ، وزیر دولت شهید رئیسی رو که تخلف کرده بود به همراه دیگر متخلفین به قوه قضاییه معرفی و وزیر مربوطه دستگیر و روانه زندان شد.
در سال ٩٧ در موضوع واگذاری غیر قانونی شرکت عظیم کشت و صنعت مغان وارد شد که رد پای جهانگیری در این واگذاری به چشم میخورد و با پیگیری های او این واگذاری ابطال گردید.
در موضوع کارخانه هپکو وارد شد و با تحقیق و تحلیل و بررسی موضوع را به شهید رئیسی اعلام کرد و شهید بزرگوار با ورود به این پرونده مانع تعطیلی شرکت هپکو اراک شدن. در مورد شرکت آذرآب هم دقیقا اتفاقی که برای هپکو افتاد برای این شرکت هم واقع شد و الحمدلله جلوی این فساد و تعطیلی کارخانه گرفته شد.
سعید جلیلی شکارچی فساده و هر جا فساد باشه عین مار دورش میپیچه و تا اون فساد رو خفه نکنه دست بردار نیست.
اونوقت یه عده میگن ایشان کار اجرایی و مبارزه با فساد نداشته.
دلیل شایعه هایی هم که داره تو فضای مجازی میپیچه که سعید جلیلی میخواد انصراف بده و بورس اولویتش نیست هم برای اینه که طی این جلساتی که در تلویزیون اتفاق افتاده مردم حرفهای دکتر جلیلی رو شنیدن و طی سه روز گذشته در نظر سنجی های صدا و سیما و … سعید جلیلی فاصله زیادی با دیگر رقیبان گرفته.
اگر سعید جلیلی به دولت رئیسی کمک نمیکرده
این تیتر روزنامه اصلاح طلب در سالهای قبل چی میگه :
«امپراتوری جلیلی در دولت رئیسی»
البته یک نکته رو هم بگم خدمت عزیزان
انصاف رو هم رعایت کنیم:
بسیاری از نقد هایی که داره به عملکرد جلیلی و قالیباف میشه توسط هوادارانشون نیست. مواظب باشید گول نخورید، اطلاع دارم که این وسط عده ای آشنا دارن دو طرف رو به جان هم می اندازن. از زمانی که حسام الدین آشنا شده مشاور رسانه ای پور محمدی و پزشکیان ، میبینیم که دعوا بین طرفداران جلیلی و قالیباف بالا گرفته.
مواظب رباتهای هوش مصنوعی باشید . طرفداران دکتر جلیلی و دکتر قالیباف، لطفا به تبلیغ کاندیدای خودشون مشغول باشند تا اگر اجماعی صورت گرفت ، همه در یک جبهه واحد قرار بگیریم،
اگر هم صورت نگرفت هر کس به صلاحیت خودش به نامزد اصلح رأی بده. مواظب عمر و عاص ها باشید. حسام الدین آشنا هنوز شبکه های مجازی خودش رو داره، یادتونه با همین شبکه ها چه بلایی سر جامعه میاوردن و چطور افکار عمومی رو مهندسی میکردن؟
✅ فرزندی در خارج از کشور ندارند،
نه آقازاده ای که مشکوک به استفاده از رانت باشد و نه هیچ پرونده یا مورد مشکوک مالی و غیرمالی فساد.
✅ سادهزیستی:
جلیلی و رئیسی هر دو همیشه از زندگی لاکچری دور بوده اند. هر دو در منزلی ساده در محله ای متوسط زندگی می کنند و هیچ گاه خبری درباره عروسی لاکچری فرزندان یا ویلای لواسان و امثال آن، از آنها منتشر نشدهاست.
✅ جلیلی تیبا دارد و رئیسی خودرو نداشت اما خودش گفته بود همسرش یک خودروی ایرانی دارد. تلاش و خستگی ناپذیری:
جلیلی مانند شهید رئیسی در سال های اخیر به تمام استان ها سفر داشته. آن هم نه یک بار بلکه ۱۲۰ سفر استانی و سفر به ۶۰۰۰ روستا داشته و شناخت کاملی از نخبگان و ظرفیت ها و مسائل خاص استان ها دارد.
✅ او هم مانند رئیسی مرد پشت میز نشستن و گزارش گرفتن نیست. مبارزه با فساد: همانطور که شهید رئیسی در قوه قضائیه و دولت، با فساد مبارزه کرد، جلیلی هم طرح های متعدد در راستای اصلاح ساختارهای فسادزا ارائه کرد و به مرحله اجرا و تحقق در دولت رساند.
✅ منش انقلابی:
رهبری فرمودند شهید رئیسی نماد شعارهای انقلاب بود. جلیلی نیز بیش از هرکسی مورد هراس دشمنان است و پرتکرار ترین توصیف درباره جلیلی در رسانههای دشمنان «مرد نزدیک به رهبر ایران» است.
✅ اخلاق مداری:
همانطور که شهید رئیسی در مناظرات، اهل تخریب و تندروی و بگم بگم نبودند، دکتر جلیلی نیز کاملا کارشناسی و علمی در مناظرات ظاهر میشد. او علیرغم داده های متعددی که طی ۱۷ سال حضور در شورای عالی امنیت ملی برای تخریب طرف های مقابل داشت، بحث ها را به حاشیه نمی برد و حتی در صفحه اینستاگرامش تبلیغ رقبا را میکرد!
اخلاص و کتمان: این روز ها هی فیلم و عکس هایی منتشر می شود از کار ها و اقداماتی که شهید رئیسی انجام داده بودند و از آن بیخبر بودیم.
یکی از دلایلی که خیلی ها می گویند جلیلی کارنامه ندارد، به همین دلیل است که خوشبختانه یا متاسفانه، ایشان اهل ارائه و اشاره به «کار هایی که انجام داده» نیست و تمرکز خودش و ستادش را میگذارد روی «کار هایی که میخواهد انجام دهد».
اما خیلی از طرح ها و برنامه هایی که اجرا شدند و مشکلات بزرگی از کشور حل کردند، حاصل طرح و پیگیری و تلاش ایشان بوده که انشالله به آنها خواهیم پرداخت.
تعامل با جناحهای مختلف:
جلیلی هم مانند شهید رئیسی بین خودش و دیگران دیوار نمیکشد. کمااینکه پس از پیروزی روحانی گفت: «اگر مشکل مردم را بخاطر اینکه دولت دستمان نیست حل نکنیم، رذالت است.»
✅و دهها طرح متعدد را به دولت روحانی ارائه کرد و به تحقق و اجرا رساند و اسمی هم از خودش نیاورد تا دولت از ترس رپرتاژ رسانهای جلیلی، کار را متوقف نکند.
✅ تواضع:
فیلمهای متعددی دیدهایم که وقتی به شهید رئیسی اظهار ارادتی میشود، ایشان فورا رهبری را برجسته میکنند.
✅ یکی از مظاهر تواضع جلیلی، انتخابات سال ۹۶ بود که برای تبلیغ شهید رئیسی به بیش از ۲۷ استان سفر کرد و برنامهاش را کامل در اختیار ایشان قرار دارد.
در سال ۱۳۸۱ که آقای زنگنه وزیر نفت بود، قراردادی با شرکت کرسنت پترولیوم منعقد کرد که قرار شد گاز خام ایران از طریق این شرکت به مدت ۲۵ سال به امارات صادر بشه، اما در ادامه حکومت ایران به ۲ دلیل مانع اجرای این قرارداد شد:
دلیل اول:
تحویل گاز در جزیره بوموسی:
امضای این قرارداد با قرار تحویل گاز در جزیره بوموسی به امارات در واقع به نوعی تایید ادعای امارات بر مالکیت جزایر سه گانه تلقی میشد، چرا که طبق قاعده، تحویل باید در مرز آبی دو کشور ایران و امارات انجام می شد و بعد ها امارات میتونست همینو دستاویز خودش برای ادعای مالکیتش به این جزایر قرار بده و بگه اونجا متعلق به امارات بود که من گاز رو تحویل میگرفتم.( این نکته با اهمیت هست اما موضوع امروز من نیست)
دلیل دوم:
کشف فساد گسترده در این قرارداد:
۱_ وجود دو شرکت دلال توی این قرارداد نشان از فساد داشت در حالی که دولت، مستقیم میتونست خودش اقدام به عقد قرارداد با امارات داشته باشه!
۲_در کمال تعجب این قرارداد طوری نوشته شده بود که با افزایش قیمت نفت ضرر ایران بیشتر می شد و این در حالی بود که همه میدونستن قیمت نفت در حال افزایشه و این مسئله اتفاقی نبود و بعضی ها مدعی شدن که رد پای فساد و رشوه و تبانی افرادی مثل زنگنه و مهدی هاشمی و فردی به نام یزدان پناه در این قرارداد مشاهده شد.
( اینکه چطور یزدان پناه سر به نیست شد و مابقی مسئله هم به کنار و موضوع بحث ما نیست! )
قسمت مهم از اینجا شروع میشه!
به هر حال این قرارداد عملی نشد و امارات بدلیل انجام ندادن تعهدات از طرف ایران به دادگاه لاهه شکایت کرد. طبق قاعده اگه ثابت بشه که در قراردادی فساد و تبانی اتفاق افتاده باشه اساسا اون قرارداد باطل اعلام میشه و همینطور هم شد و قرار داد در آستانه ابطال بود که ناگهان مردم ایران به روحانی رای دادن!
بعضی نمایندگان مجلس وقت به روحانی و زنگنه تذکر دادن که اگه زنگنه وزیر نفت بشه امارات میتونه به همین موضوع استناد کنه و وجود فساد در پرونده کرسنت رو در دادگاه لاهه رد کنه ولی روحانی بدون توجه به این تذکرات، زنگنه رو به مجلس معرفی کرد و توی مجلس هم علی رغم تذکرات مجدد با حمایت علی لاریجانی رئیس مجلس وقت، زنگنه رای اعتماد گرفت و وزیر نفت شد! حالا دیگه همه چی عوض شد و به ضرر ایران ورق خورد!
همین اتفاق باعث شد امارات به دادگاه لاهه اعلام کنه که فسادی در این قرارداد وجود نداره چون زنگنه به عنوان متهم فساد نه تنها در ایران محاکمه نشد بلکه وزیر هم شد!
دادگاه هم این دلیل رو پذیرفت و ایران در نهایت یه پرونده برده رو باخت. با همین استدلال و به خاطر لجاجت یا تبانی یا خیانت روحانی ایران به مبلغ حدود ۱۴/۵ میلیارد دلار غرامت به امارات محکوم شد.
ضمن اینکه به دلیل اینکه در طول مدت پیگیری پرونده، ایران اجازه استحصال گاز رو از این میدان نداشته، برآورد شد که حدود ۳۸ میلیارد دلار هم به همین شکل خسارت دیدیم و مجموعا ۵۲/۵ میلیارد دلار ضرر ما بابت کرسنت رقم خورد که علتش اصرار روحانی به وزارت زنگنه علیرغم همه تذکرات بود!
حالا شما ماشین حساب بردارید و ۵۲/۵ میلیارد دلار رو در دلاری ۵۲۰۰۰ تومنی ضرب کن ببین ضرر ایران از این اقدام روحانی چقدر بوده!
ماشین حساب من نتونست حساب کنه!!!
جلیلی باید جواب بدهد .
دولت سایه که در بدو دولت روحانی تأسیس شده از کدام بودجه تامین اعتبار میشود. همانطور که ملت ایران آگاه هستند .
کار دولت سایه سنگ اندازی در دولتی بود که هدف خدمت به مردم بود و مردم دولتی را انتخاب کرده بودند که بتواند لجن ها و تحریم های احمدی نژاد را لغو نماید .در این بین با کمک دولت سایه و تفکرات پوپولیستی اصولگرا که گرایش احمدی نژاد را داشت . طبق اقرار صریح محمدی پور در مناظره بدون در نظر گرفتن شرایط و وضعیت اقتصادی کشور مانع تصویب fatf شدن و تصویب برجام را کاغذ پاره میدانستندو هدفشان در آخر دولت این بود که بگذارید در دولت مرحوم ریسی به تصویب برسد .فارغ از اینکه تفکر پوپولیستی نخواهد گذاشت راه دیپلماسی که دکتر ظریف می رفت را کسب بتواند با آن همه سنگ اندازی بتواند ادامه دهد.
نتیجه ۱۱ سال تفکرات دولت جلیلی ۸ سال سنگ اندازی به دولت روحانی و سه سال مشاوره و راهنمایی دولت مرحوم ریسی و کاسبان تحریم وضعیت هست که الان باهاش مواجه هستیم.
آیا کسی که با این تفکرات ملت خود رحم نکرده به خاطر قدرت و عدم توجه به وضعیت مردم مگر میتوان دوباره قدرت داد.
جالب اینکه طیفی از اصولگرا جلیلی را بخاطر همین تفکرات قبول ندارد.
فرصت آزمون و خطا!
احمد زید آبادی
کاندیداهای منتسب به جریان اصولگرا مرتب تأکید میکنند که دیگر “فرصت آزمون و خطا نداریم.”
این حرفی است که در دوره های قبل نیز توسط بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری بیان شده اما آنچه عملاً ادامه یافته بازی آزمون و خطا و درس نگرفتن از خطاها بوده است.
اما همین جمله را هم کاندیدایی میتواند بیان کند که به بغرنج بودن شرایط کشور و ضیق وقت برای اصلاح امور معترف باشد. کاندیداهایی که انتقاد از شرایط جامعه را برنمیتابند و روند ادارۀ کشور را به سمت پیشرفت و نیل به قله های موفقیت و به عبارتی”گل و بلبل” توصیف میکنند، دیگر جملۀ هشدار آمیزشان مبنی بر “نبودن فرصت آزمون و خطا” چه وجهی دارد؟
من و تو گفتمانِ همبستگیِ اجتماعی را شکل می دهیم.
#یکی_برای_مردم
دکتر جلیلی: دولت وظیفه دارد که جلوی مرگ های زودرس قابل پیش بینی را بگیرد
نظام سلامت بخشی از آن به وزارت بهداشت مربوط می شود و بخش دیگر به سایر دستگاه ها
در جمهوری اسلامی طول عمر از 45 سال اول انقلاب به 77 سال رسیده است
در 24 ساعت گذشته 1200 نفر از هموطنان ما فوت کرده اند؛ نظام سلامت وظیفه دارد که مرگ های قابل پیشگیری را به صفر یا حداقل برساند 47 درصد این فوتی ها زیر 50 سالگی است که برخی مربوط به آلودگی هوا، تعدادی مربوط به مصرف مواد مخدر و دیگر موارد است
رئیس جمهور در این خصوص وظیفه دارد و باید کار ویژه آن را دنبال کند
حدود 2.5 درصد مردم در سال مبتلا به بیماری هایی می شوند که هزینه آنها کمر شکن است بعد اینها زیر خط فقر می روند
قرار بود اگر بیماری سراغ مردم آمد، دیگر مشکلات دیگری نداشته باشند در دنیا صنعت بیمه پوشش می دهد اما صندوق های بیمه ای ما خودشان بیمارند
وقتی روزی 1780 نفر دچار بیماری کمرشکن می شوند اینجاست که باید بیمه ها سازوکار عدالت محور داشته باشند.
جلیلی: برای رفع مطلق فقر نیازمند یک نظام رفاهی جامعیم
🔹دستیابی به رفاه و رفع فقر مطلق نباید منحصر به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی شود
🔹باید نظام رفاهی با ابعاد و لایههای مختلف شکل بگیرد تا هدف متعالی تحقق یابد
🔹فقر عناصر مختلف بهم پیوسته دارد که هر یک از آنها باعث تشدید فقر میشود و با وجود این چرخه نمیتوان به رفاه رسید و معضل را حل کرد
🔹نوشتن لوایحی همچون فقر زدایی خوب است اما بحث مهمتر در مبارزه با فقر و فساد، داشتن ساز و کار های پیشگیرانه از غارت منابع است
🔹یکی از الزامات مبارزه با فساد، مبارزه با قاچاق و پولشویی است که در شورای عالی امنیت ملی برای آنها برنامه دادیم.
مناظره دوم
دکتر جلیلی: عده ای اف ای تی اف را بهانه کرده بودند تا ناکارآمدی خود را بپوشانند/ کنایه جلیلی به جناب آقای پور محمدی: چرا زمانی که در سازمان بازرسی بودید جلوی فساد را نگرفتید؟
🔹نکته ای که مردم ما به آن توجه دارند، بحث رفاه و رفع مطلق است.
🔹یک بار آن را به یارانه نقدی و غیر نقدی منحصر می کنیم اما این کافی نیست ما برای ایجاد رفاه و رفع فقر مطلق باید نظام رفاهی در لایه های مختلف شکل بگیرد.
🔹وقتی شما در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل دارید یعنی فقر بی سوادی و بیماری یک چرخه ای درست کرده باشند که فقر موجب بیماری یا بی سوادی موجب فقر شود.
🔹تا زمانی که این لایه ها برطرف نشوند، نمی توانید رفاه ایجاد کنید.
🔹اگر شما می خواهید با فقر و فساد مبارزه کنید باید سازوکاری داشته باشید تا جلوی فساد گرفته شده و منابع حاصل از آنچه به یغما می رود به یمت رفاه ببرید.
🔹تا زمانی که چرخه اقتصادی دچار مشکل است قابل اجرا نیست اینکه می گویند اول اف ای تی اف امضا شود، اصلا نیازی نیست در سال 1400 هم آقای همتی این موضوع را گفت.
🔹زمانی که شما رئیس سازمان بازرسی یا وزیر دادگستری بودید باید این کارها را انجام می دادید.
⭕️دکتر سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دور دوم مناظره: برای مبارزه با فساد باید ساز و کار داشت/ اینکه یارانه به جای خودرو به هدر داده شود چه ارتباطی به اف ای تی اف دارد؟
نامزد چهاردهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره انتخاباتی گفت :
🔹وقتی شما در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل دارید یعنی فقر بی سوادی و بیماری یک چرخه ای درست کرده باشند که فقر موجب بیماری یا بی سوادی موجب فقر شود.
🔸تا زمانی که این لایه ها برذطرف نشوند، نمی توانید رفاه ایجاد کنید.
🔹برنامه های مفصلی برای اشتغال و فقر زدایی داریم که باید صورت بگیرد.
🔸آنچه مهم است، اجرای آنهاست چون اولین بحث برای اجرای آنها منابع است.
🔹اگر شما می خواهید با فقر و فساد مبارزه کنید باید ساز و کاری داشته باشید تا جلوی فساد گرفته شده و منابع حاصل از آنچه به یغما می رود به سمت رفاه ببرید.
🔸مبارزه با پولشویی و قاچاق برخی از این اقدامات است.
🔹اینکه می گویند اول اف ای تی اف امضا شود، تا با فساد مبارزه شود اصلا درست نیست در سال 1400 هم آقای همتی این موضوع را گفت.
🔸آقای پور محمدی زمانی که شما رئیس سازمان بازرسی یا وزیر دادگستری بودید باید این کار ها را انجام می دادید.
🔹عده ای می خواستن ناکارآمدی خود را بهانه کنند تا کارشان را انجام ندهد.
🔸اینکه یارانه به جای خودرو به هر فرد داده شود چه ارتباطی به اف ای تی اف دارد؟
مناظره دوم
فساد های بسیار بزرگی که دکتر سعید جلیلی کشف کرد و تا حصول نتیجه پیگیری نمود:
سال ١٣٩٠ سعید جلیلی کسی بود که به عنوان دبیر شورای امنیت ملی اختلاس ٣ هزار میلیاردی را کشف و همه وزرای مرتبط و دادستان رو به جلسه فراخوند و پیگیری کرد تا اینکه امیر منصور آریا و مه آفرید خسروی را دستگیر و با حکم دادگاه اعدام شد و همه ٣ هزار میلیارد تومن به خزانه کشور برگشت داده شد.
در قضیه اختلاس چای دبش هم دقیقا همین اتفاق افتاد.
سعید جلیلی وقتی این فساد بزرگ رو کشف کرد با اجازه سید شهید تمام افراد دخیل در این ماجرا رو به جلسه های متعدد دعوت کرد و وقتی تمام ابعاد این پرونده بررسی شد ، وزیر دولت شهید رئیسی رو که تخلف کرده بود به همراه دیگر متخلفین به قوه قضاییه معرفی و وزیر مربوطه دستگیر و روانه زندان شد.
در سال ٩٧ در موضوع واگذاری غیر قانونی شرکت عظیم کشت و صنعت مغان وارد شد که رد پای جهانگیری در این واگذاری به چشم میخورد و با پیگیری های او این واگذاری ابطال گردید.
در موضوع کارخانه هپکو وارد شد و با تحقیق و تحلیل و بررسی موضوع را به شهید رئیسی اعلام کرد و شهید بزرگوار با ورود به این پرونده مانع تعطیلی شرکت هپکو اراک شدن. در مورد شرکت آذرآب هم دقیقا اتفاقی که برای هپکو افتاد برای این شرکت هم واقع شد و الحمدلله جلوی این فساد و تعطیلی کارخانه گرفته شد.
سعید جلیلی شکارچی فساده و هر جا فساد باشه عین مار دورش میپیچه و تا اون فساد رو خفه نکنه دست بردار نیست.
اونوقت یه عده میگن ایشان کار اجرایی و مبارزه با فساد نداشته.
دلیل شایعه هایی هم که داره تو فضای مجازی میپیچه که سعید جلیلی میخواد انصراف بده و بورس اولویتش نیست هم برای اینه که طی این جلساتی که در تلویزیون اتفاق افتاده مردم حرفهای دکتر جلیلی رو شنیدن و طی سه روز گذشته در نظر سنجی های صدا و سیما و … سعید جلیلی فاصله زیادی با دیگر رقیبان گرفته.
اگر سعید جلیلی به دولت رئیسی کمک نمیکرده
این تیتر روزنامه اصلاح طلب در سالهای قبل چی میگه :
«امپراتوری جلیلی در دولت رئیسی»
البته یک نکته رو هم بگم خدمت عزیزان
انصاف رو هم رعایت کنیم:
بسیاری از نقد هایی که داره به عملکرد جلیلی و قالیباف میشه توسط هوادارانشون نیست. مواظب باشید گول نخورید، اطلاع دارم که این وسط عده ای آشنا دارن دو طرف رو به جان هم می اندازن. از زمانی که حسام الدین آشنا شده مشاور رسانه ای پور محمدی و پزشکیان ، میبینیم که دعوا بین طرفداران جلیلی و قالیباف بالا گرفته.
مواظب رباتهای هوش مصنوعی باشید . طرفداران دکتر جلیلی و دکتر قالیباف، لطفا به تبلیغ کاندیدای خودشون مشغول باشند تا اگر اجماعی صورت گرفت ، همه در یک جبهه واحد قرار بگیریم،
اگر هم صورت نگرفت هر کس به صلاحیت خودش به نامزد اصلح رأی بده. مواظب عمر و عاص ها باشید. حسام الدین آشنا هنوز شبکه های مجازی خودش رو داره، یادتونه با همین شبکه ها چه بلایی سر جامعه میاوردن و چطور افکار عمومی رو مهندسی میکردن؟
۹ شباهت شهید رئیسی با دکتر سعید جلیلی
✅ فرزندی در خارج از کشور ندارند،
نه آقازاده ای که مشکوک به استفاده از رانت باشد و نه هیچ پرونده یا مورد مشکوک مالی و غیرمالی فساد.
✅ سادهزیستی:
جلیلی و رئیسی هر دو همیشه از زندگی لاکچری دور بوده اند. هر دو در منزلی ساده در محله ای متوسط زندگی می کنند و هیچ گاه خبری درباره عروسی لاکچری فرزندان یا ویلای لواسان و امثال آن، از آنها منتشر نشدهاست.
✅ جلیلی تیبا دارد و رئیسی خودرو نداشت اما خودش گفته بود همسرش یک خودروی ایرانی دارد. تلاش و خستگی ناپذیری:
جلیلی مانند شهید رئیسی در سال های اخیر به تمام استان ها سفر داشته. آن هم نه یک بار بلکه ۱۲۰ سفر استانی و سفر به ۶۰۰۰ روستا داشته و شناخت کاملی از نخبگان و ظرفیت ها و مسائل خاص استان ها دارد.
✅ او هم مانند رئیسی مرد پشت میز نشستن و گزارش گرفتن نیست. مبارزه با فساد: همانطور که شهید رئیسی در قوه قضائیه و دولت، با فساد مبارزه کرد، جلیلی هم طرح های متعدد در راستای اصلاح ساختارهای فسادزا ارائه کرد و به مرحله اجرا و تحقق در دولت رساند.
✅ منش انقلابی:
رهبری فرمودند شهید رئیسی نماد شعارهای انقلاب بود. جلیلی نیز بیش از هرکسی مورد هراس دشمنان است و پرتکرار ترین توصیف درباره جلیلی در رسانههای دشمنان «مرد نزدیک به رهبر ایران» است.
✅ اخلاق مداری:
همانطور که شهید رئیسی در مناظرات، اهل تخریب و تندروی و بگم بگم نبودند، دکتر جلیلی نیز کاملا کارشناسی و علمی در مناظرات ظاهر میشد. او علیرغم داده های متعددی که طی ۱۷ سال حضور در شورای عالی امنیت ملی برای تخریب طرف های مقابل داشت، بحث ها را به حاشیه نمی برد و حتی در صفحه اینستاگرامش تبلیغ رقبا را میکرد!
اخلاص و کتمان: این روز ها هی فیلم و عکس هایی منتشر می شود از کار ها و اقداماتی که شهید رئیسی انجام داده بودند و از آن بیخبر بودیم.
یکی از دلایلی که خیلی ها می گویند جلیلی کارنامه ندارد، به همین دلیل است که خوشبختانه یا متاسفانه، ایشان اهل ارائه و اشاره به «کار هایی که انجام داده» نیست و تمرکز خودش و ستادش را میگذارد روی «کار هایی که میخواهد انجام دهد».
اما خیلی از طرح ها و برنامه هایی که اجرا شدند و مشکلات بزرگی از کشور حل کردند، حاصل طرح و پیگیری و تلاش ایشان بوده که انشالله به آنها خواهیم پرداخت.
تعامل با جناحهای مختلف:
جلیلی هم مانند شهید رئیسی بین خودش و دیگران دیوار نمیکشد. کمااینکه پس از پیروزی روحانی گفت: «اگر مشکل مردم را بخاطر اینکه دولت دستمان نیست حل نکنیم، رذالت است.»
✅و دهها طرح متعدد را به دولت روحانی ارائه کرد و به تحقق و اجرا رساند و اسمی هم از خودش نیاورد تا دولت از ترس رپرتاژ رسانهای جلیلی، کار را متوقف نکند.
✅ تواضع:
فیلمهای متعددی دیدهایم که وقتی به شهید رئیسی اظهار ارادتی میشود، ایشان فورا رهبری را برجسته میکنند.
✅ یکی از مظاهر تواضع جلیلی، انتخابات سال ۹۶ بود که برای تبلیغ شهید رئیسی به بیش از ۲۷ استان سفر کرد و برنامهاش را کامل در اختیار ایشان قرار دارد.
خیانت کرسنت و خائنینی که هنوز مجازات نشدند!!!
در سال ۱۳۸۱ که آقای زنگنه وزیر نفت بود، قراردادی با شرکت کرسنت پترولیوم منعقد کرد که قرار شد گاز خام ایران از طریق این شرکت به مدت ۲۵ سال به امارات صادر بشه، اما در ادامه حکومت ایران به ۲ دلیل مانع اجرای این قرارداد شد:
دلیل اول:
تحویل گاز در جزیره بوموسی:
امضای این قرارداد با قرار تحویل گاز در جزیره بوموسی به امارات در واقع به نوعی تایید ادعای امارات بر مالکیت جزایر سه گانه تلقی میشد، چرا که طبق قاعده، تحویل باید در مرز آبی دو کشور ایران و امارات انجام می شد و بعد ها امارات میتونست همینو دستاویز خودش برای ادعای مالکیتش به این جزایر قرار بده و بگه اونجا متعلق به امارات بود که من گاز رو تحویل میگرفتم.( این نکته با اهمیت هست اما موضوع امروز من نیست)
دلیل دوم:
کشف فساد گسترده در این قرارداد:
۱_ وجود دو شرکت دلال توی این قرارداد نشان از فساد داشت در حالی که دولت، مستقیم میتونست خودش اقدام به عقد قرارداد با امارات داشته باشه!
۲_در کمال تعجب این قرارداد طوری نوشته شده بود که با افزایش قیمت نفت ضرر ایران بیشتر می شد و این در حالی بود که همه میدونستن قیمت نفت در حال افزایشه و این مسئله اتفاقی نبود و بعضی ها مدعی شدن که رد پای فساد و رشوه و تبانی افرادی مثل زنگنه و مهدی هاشمی و فردی به نام یزدان پناه در این قرارداد مشاهده شد.
( اینکه چطور یزدان پناه سر به نیست شد و مابقی مسئله هم به کنار و موضوع بحث ما نیست! )
قسمت مهم از اینجا شروع میشه!
به هر حال این قرارداد عملی نشد و امارات بدلیل انجام ندادن تعهدات از طرف ایران به دادگاه لاهه شکایت کرد. طبق قاعده اگه ثابت بشه که در قراردادی فساد و تبانی اتفاق افتاده باشه اساسا اون قرارداد باطل اعلام میشه و همینطور هم شد و قرار داد در آستانه ابطال بود که ناگهان مردم ایران به روحانی رای دادن!
بعضی نمایندگان مجلس وقت به روحانی و زنگنه تذکر دادن که اگه زنگنه وزیر نفت بشه امارات میتونه به همین موضوع استناد کنه و وجود فساد در پرونده کرسنت رو در دادگاه لاهه رد کنه ولی روحانی بدون توجه به این تذکرات، زنگنه رو به مجلس معرفی کرد و توی مجلس هم علی رغم تذکرات مجدد با حمایت علی لاریجانی رئیس مجلس وقت، زنگنه رای اعتماد گرفت و وزیر نفت شد! حالا دیگه همه چی عوض شد و به ضرر ایران ورق خورد!
همین اتفاق باعث شد امارات به دادگاه لاهه اعلام کنه که فسادی در این قرارداد وجود نداره چون زنگنه به عنوان متهم فساد نه تنها در ایران محاکمه نشد بلکه وزیر هم شد!
دادگاه هم این دلیل رو پذیرفت و ایران در نهایت یه پرونده برده رو باخت. با همین استدلال و به خاطر لجاجت یا تبانی یا خیانت روحانی ایران به مبلغ حدود ۱۴/۵ میلیارد دلار غرامت به امارات محکوم شد.
ضمن اینکه به دلیل اینکه در طول مدت پیگیری پرونده، ایران اجازه استحصال گاز رو از این میدان نداشته، برآورد شد که حدود ۳۸ میلیارد دلار هم به همین شکل خسارت دیدیم و مجموعا ۵۲/۵ میلیارد دلار ضرر ما بابت کرسنت رقم خورد که علتش اصرار روحانی به وزارت زنگنه علیرغم همه تذکرات بود!
حالا شما ماشین حساب بردارید و ۵۲/۵ میلیارد دلار رو در دلاری ۵۲۰۰۰ تومنی ضرب کن ببین ضرر ایران از این اقدام روحانی چقدر بوده!
ماشین حساب من نتونست حساب کنه!!!
جلیلی باید جواب بدهد .
دولت سایه که در بدو دولت روحانی تأسیس شده از کدام بودجه تامین اعتبار میشود. همانطور که ملت ایران آگاه هستند .
کار دولت سایه سنگ اندازی در دولتی بود که هدف خدمت به مردم بود و مردم دولتی را انتخاب کرده بودند که بتواند لجن ها و تحریم های احمدی نژاد را لغو نماید .در این بین با کمک دولت سایه و تفکرات پوپولیستی اصولگرا که گرایش احمدی نژاد را داشت . طبق اقرار صریح محمدی پور در مناظره بدون در نظر گرفتن شرایط و وضعیت اقتصادی کشور مانع تصویب fatf شدن و تصویب برجام را کاغذ پاره میدانستندو هدفشان در آخر دولت این بود که بگذارید در دولت مرحوم ریسی به تصویب برسد .فارغ از اینکه تفکر پوپولیستی نخواهد گذاشت راه دیپلماسی که دکتر ظریف می رفت را کسب بتواند با آن همه سنگ اندازی بتواند ادامه دهد.
نتیجه ۱۱ سال تفکرات دولت جلیلی ۸ سال سنگ اندازی به دولت روحانی و سه سال مشاوره و راهنمایی دولت مرحوم ریسی و کاسبان تحریم وضعیت هست که الان باهاش مواجه هستیم.
آیا کسی که با این تفکرات ملت خود رحم نکرده به خاطر قدرت و عدم توجه به وضعیت مردم مگر میتوان دوباره قدرت داد.
جالب اینکه طیفی از اصولگرا جلیلی را بخاطر همین تفکرات قبول ندارد.