قتل بر اثر یک پیامک ده کلمه ای
نزاع خونین دو دوست و کشته شدن یکی از آنان
به قلم : امید قربانی
یک پیامک کوتاه ۱۰ کلمه ای تلفنی منجر به نزاع خونین دو رفیق شد که در این ماجرا یکی از آنان به علت جراحات شدید ناشی از چاقو فوت کرد !
نزاع های اینچنینی در جامعه ما کم نیست و بسیاری از ما بارها و بارها شاهد بودیم که یک کامنت کوتاه در یک گروه مجازی یا یک پیامک از طریق تلفن همراه باعث بروز اختلافات و تخاصمات شدید شده !
واقعاً چرا این اتفاقات رخ میده ؟
لطفاً به این موضوع مهم توجه داشته باشید : طبق آموزه های علم روانشناسی و مبانی علم ارتباطات، وقتی دو نفر عاقل و بالغ روبروی همدیگه میشینن و گفتگو میکنن ، از تمام اون چیزایی که در ذهن و فکر خودشون دارن فقط میتونن پنج درصد پیام اصلی رو به مخاطب منتقل کننن .
اما وقتی همین دو نفر میخوان از طریق متن ( کامنت ، چت ، پیامک و… ) با همدیگه گفتگو داشته باشن ، فقط میتونن نیم درصد از افکار و اندیشه های ذهنی خودشون رو به دیگری منتقل کنن ! تازه همین هم مشروط به اینه که هر دو طرف توانایی نوشتن و خوندن درست و درک اصولی از نوشته ها رو داشته باشن !
قتل بر اثر یک پیامک کوتاه
یک پیامک کوتاه بین دو نفر که سالها با هم دوستی و رفاقت داشتن ، تبادل شد . یکی از این رفیق ها توانایی درست نویسی و انتقال دقیق منظور خودش رو نداشت و اون رفیق مقابل هم توانایی درست خوانی و تامل روی پیام دریافت شده رو نداشت . لذا این پیام کوتاه به راحتی باعث سوئ تفاهم ، برداشت نادرست و واکنش منفی رفیقش شد .
تبادل پیامک ها با همین ویژگی های اشتباه ادامه پیدا کرد تا بالاخره به مرحله فحش دادن و خط و نشون کشیدن رسید . و در نهایت هم قرارِ دعوا گذاشتن که این نزاع منجر به کشته شدن یکی از دو رفیق شد !
خیلی از ماها چنین سوئ برداشت هایی رو در گروه های مجازی بارها دیدیم و تجربه کردیم که گفتگو بر سرِ یه مسئله ی بسیار ساده ، به دلیل عدم توانایی افراد در خوانش و نگارش درستِ کامنت ها و چَت ها باعث ساعت ها مشاجره ، مجادله و درگیری کلامی شده .
صبر و شکیبایی در گفتگو از نشانه های بارز بلوغ و تشخص است. اگر در بسیاری از گفتگوها به جای سرعت در پاسخ دادن ، صبر بیشتری پیشه کنیم ، هم آرامش بیشتری سهم ما میشود و هم فرصتی برای شایسته تر پاسخ دادن پیدا میکنیم . هیچگاه در جواب دادن عجله نکنید
و کلام آخر اینکه : برادر یا خواهر هموطن و گرامی ، چنانچه گوشی هوشمند دارید و توی گروه های کوچک و بزرگ مجازی هم عضو هستین ، حتی اگه قراره فقط سالی یکبار توی یک گروه کوچکیک خانوادگی ، دو سه خط مطلب بنویسی ، حتما و لزوما قبلش زحمت بکشید اسلوب و متد های درست نویسی و درست خوانی رو آموزش ببینید !
اگرچه شاید اختلاف های شما با مخاطب خودتون منجر به قتل و کشته شدن کسی نشه اما بدون شک آثار تخریبی و منفی بر روان شما یا مخاطبان شما میذاره . آثار منفی روانی نسبتاً ماندگاری بر روی ذهن خودتون و دیگران که میتونه مثل موریانه آروم آروم ثبات ذهنی و روانی و حتی عاطفی رو در وجود شما نابود کنه !
نویسنده : مهندس امید قربانی
کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی/ مدیر گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر/ دانش آموخته رشته جامعه شناسی
امید قربانی کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری / دانش آموخته جامعه شناسی
مقالات و مطالب بیشتری در اینجا بخوانید:
خب حالا که پزشکیان تایید صلاحیت شده برم یه کم باهاش آشنا بشم!
پزشکیان:
(شهریور ۹۵) در دفاع ازFATF: چرخش مالی در کشور ما شفاف نیست؛ اساس FATF شفافسازی است.
(شهریور ۹۵): کسی خائن است که از شفافیت میترسد.
(آبان ۹۸): هنوز لیست اموالم را در سامانه قوه قضائیه ثبت نکردم.
(آبان ۹۹): گرانی دلار و اختلاس ها به خاطر عدم تصویب لوایح FATF است!
(آبان ۹۹): از FATF سر درنمیآورم!
(فروردین ۱۴۰۰): شفافیت یعنی FATF.
(فروردین ۱۴۰۰): چون شفافیت نداریم یک عده راحت میتوانند بخورند و ببرند.
(فروردین۱۴۰۰): با شفافیت مجلس مخالفم.
(خرداد۱۴۰۰): از شورای نگهبان انتظار شفافیت دارم.
(آبان ۱۴۰۰):اموال و دارایی مسئولان شخصی است و نباید رسانهای شود.
(دی ۱۴۰۲): باید FATF داخلی را راهاندازی کنیم.
کسی فهمید فازش چیه؟!