وبلاگ آموزشی دامپروری

خواص ضد ویروسی شیر

خواص ضد ویروسی شیر

شیر معجزه غذایی خداوند و موثر ترین ماده ی غذایی برای مقابله با ویروس هاست

به قلم : امید قربانی

شیر رو به عنوان پروتئین کامل میشناسیم اما ارزشمندی دارویی و درمانی لبنیات بسیار بیشتر از این چیز هاست . شیر و تخم مرغ تنها ماده ی غذایی هستند که ۹ اسید آمینه ی ضروری از ۱۰ اسید های ضروری و حیاتی بدن را دارند .

بدن انسان میتواند بسیاری از اسید آمینه های مورد نیاز خود را بسازد اما ۱۰ فقره از این آمینو اسید ها را نمیتواند سنتز کند . لذا باید از طریق غذا تامین بشود . 

فهرست زیر برخی از ویژگی ها و خواص منحصر به فرد شیر برای تولید این آمینو اسیدها و مقابله آنها با پاتوژن ها و ویروس هاست :

۱: مقادیر بسیار بالای تریپتوفان موجود در شیر ، باعث تولید سروتونین در بدن میگردد که وظیفه آن ارسال و انتقال سیگنال های مغز به سلول های عفونی در بدن ماست . 

۲: خوردن شیر و لبنیات باعث میشود که سطح ملاتونین در بدن افزایش پیدا کند . ملاتونین همان هورمون تحریک کننده ی سلول های دفاعی بدن میباشد . 

۳: شیر و مخصوصاً برخی از لبنیات دارای مقادیر ارزشمندی از لاکتوباسیل ها هستند . لاکتوباسیل ها باعث ترشح و افزایش سطح سایتوکین ها در بدن انسان میشود . خودِ سایتوکین ها به چند گروه تقسیم میشوند که از میان همه ی آنها ، اینترفرون ها منهدم کننده ی ویروس ها هستند . همچنین اینترکولین های موجود در سایتوکین ها هم منهدم کننده ی سلول های عفونتی هستند .

۴: پروبیوتیک ها جزو ارزشمند ترین ترکیبات موجود در شیر میباشند . موجود در لبنیات ، فعال ساز سیستم دفاعی و تنظیم گر فلور گوارشی هستند .

۵: ویتامین D موجود در شیر ، سلول های سفید دستگاه تنفسی را تحریک کرده و ریه ها را از آلودگی محافظت میکند .

۶: قند ها و لاکتوز موجود در شیر ، تنها قندی هست که بیشترین باندشدگی را با پاتوژن های ویروسی دارند و اصطلاحاً پاتوژن ها را دستگیر میکنند تا مانع فعال سازی اونا بشوند .

۷: پروتئین شیر ، موثر ترین کاهش دهنده ی فاکتور سیگما در بدن ما انسان هاست . سیگما پروتئینی هست که ویروس با اتصال به آن ، تلاش میکند تا به سلول های هدف ، حمله کند . 

۸: آنتی اکسیدان بالای شیر و لبنیات به ویتامین E کمک میکند جهت پیشگیری از انواع سرطان ها و عفونت ها .

۹: شیر و لبنیات همچنین دارای مقادیر ارزشمندی از لاکتوفرین میباشند . لاکتوفرین های شیر یک ضد ویروس و ضد باکتری قدرتمند طبیعی هست .

۱۰: در شیر و لبنیات ، سطوح مختلفی از ریبوفلاوین نیز وجود دارد که وظیفه آن ترمیم دادن به سلول های ایمنی بدن است .

۱۱: بتاکاروتن هم یکی دیگر از ترکیبات بسیار ارزشمند موجود در شیر است که نقشی اساسی در کاهش التهاب و استرس های اکسیداتیو دارد .

۱۲: اگر بتوانیم تمام یازده مورد فوق را نادیده بگیریم اما لیزین را هرگز نمیتوانیم کم اهمیت قلمداد کنیم . لایزین شیر حیاتی ترین پروتئین برای سیستم دفاعی بدن میباشد جهت مبارزه با پاتوژن ها و ویروس ها .

۱۳: کازئین شیر بهترین و مناسب ترین گزینه برای تولید ایمنوگلوبولین هاست . ایمونوگلوبولین همان آنتی بادی های ضروری سیستم دفاعی بدن است که بدون آنها خطر مرگ ما انسان ها بالاست .

۱۴: از دیگر ترکیبات ارزشمند موجود در شیر ، هیستیدین میباشد . هیستیدین موثر ترین و قدرتمند ترین اسید آمینه جهت تکثیر و تولید لنفوسیت ها هستند که وظیفه ی از بین بردن سلول های آلوده به ویروس را دارند .

۱۵: شیر و تخم مرغ ، هر دو دارای آرژنین میباشند با این تفاوت که آرژنین شیر بر خلاف تخم مرغ در سطح بسیار پایینی قرار دارد . آرژنین ، اصلی ترین و مهمترین پروتئین برای تکثیر شدن ویروس ها درون سلول هستند . 

بی جهت نیست که شیر را طلای سفید نام گذاری کرده اند . شیر ، معجزه ی غذایی خداوند است که آن را به ما انسان ها مرحمت فرموده است . 

نویسنده : مهندس امید قربانی

کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر

مطالب و مقالات بیشتری در اینجا بخوانید :

راهکار های مقابله با مگس در دامداری ها 

مدیریت تولید مثل در گاو های شیری 

کود گاو یکی از عوامل استرس گرمایی در گله

پوش آپ تکنیکی ساده برای افزایش درآمد شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *