شیر معجزه غذایی خداوند و موثر ترین ماده ی غذایی برای مقابله با ویروس هاست
به قلم : امید قربانی
شیر رو به عنوان پروتئین کامل میشناسیم اما ارزشمندی دارویی و درمانی لبنیات بسیار بیشتر از این چیز هاست . شیر و تخم مرغ تنها ماده ی غذایی هستند که ۹ اسید آمینه ی ضروری از ۱۰ اسید های ضروری و حیاتی بدن را دارند .
بدن انسان میتواند بسیاری از اسید آمینه های مورد نیاز خود را بسازد اما ۱۰ فقره از این آمینو اسید ها را نمیتواند سنتز کند . لذا باید از طریق غذا تامین بشود .
فهرست زیر برخی از ویژگی ها و خواص منحصر به فرد شیر برای تولید این آمینو اسیدها و مقابله آنها با پاتوژن ها و ویروس هاست :
۱: مقادیر بسیار بالای تریپتوفان موجود در شیر ، باعث تولید سروتونین در بدن میگردد که وظیفه آن ارسال و انتقال سیگنال های مغز به سلول های عفونی در بدن ماست .
۲: خوردن شیر و لبنیات باعث میشود که سطح ملاتونین در بدن افزایش پیدا کند . ملاتونین همان هورمون تحریک کننده ی سلول های دفاعی بدن میباشد .
۳: شیر و مخصوصاً برخی از لبنیات دارای مقادیر ارزشمندی از لاکتوباسیل ها هستند . لاکتوباسیل ها باعث ترشح و افزایش سطح سایتوکین ها در بدن انسان میشود . خودِ سایتوکین ها به چند گروه تقسیم میشوند که از میان همه ی آنها ، اینترفرون ها منهدم کننده ی ویروس ها هستند . همچنین اینترکولین های موجود در سایتوکین ها هم منهدم کننده ی سلول های عفونتی هستند .
۴: پروبیوتیک ها جزو ارزشمند ترین ترکیبات موجود در شیر میباشند . موجود در لبنیات ، فعال ساز سیستم دفاعی و تنظیم گر فلور گوارشی هستند .
۵: ویتامین D موجود در شیر ، سلول های سفید دستگاه تنفسی را تحریک کرده و ریه ها را از آلودگی محافظت میکند .
۶: قند ها و لاکتوز موجود در شیر ، تنها قندی هست که بیشترین باندشدگی را با پاتوژن های ویروسی دارند و اصطلاحاً پاتوژن ها را دستگیر میکنند تا مانع فعال سازی اونا بشوند .
۷: پروتئین شیر ، موثر ترین کاهش دهنده ی فاکتور سیگما در بدن ما انسان هاست . سیگما پروتئینی هست که ویروس با اتصال به آن ، تلاش میکند تا به سلول های هدف ، حمله کند .
۸: آنتی اکسیدان بالای شیر و لبنیات به ویتامین E کمک میکند جهت پیشگیری از انواع سرطان ها و عفونت ها .
۹: شیر و لبنیات همچنین دارای مقادیر ارزشمندی از لاکتوفرین میباشند . لاکتوفرین های شیر یک ضد ویروس و ضد باکتری قدرتمند طبیعی هست .
۱۰: در شیر و لبنیات ، سطوح مختلفی از ریبوفلاوین نیز وجود دارد که وظیفه آن ترمیم دادن به سلول های ایمنی بدن است .
۱۱: بتاکاروتن هم یکی دیگر از ترکیبات بسیار ارزشمند موجود در شیر است که نقشی اساسی در کاهش التهاب و استرس های اکسیداتیو دارد .
۱۲: اگر بتوانیم تمام یازده مورد فوق را نادیده بگیریم اما لیزین را هرگز نمیتوانیم کم اهمیت قلمداد کنیم . لایزین شیر حیاتی ترین پروتئین برای سیستم دفاعی بدن میباشد جهت مبارزه با پاتوژن ها و ویروس ها .
۱۳: کازئین شیر بهترین و مناسب ترین گزینه برای تولید ایمنوگلوبولین هاست . ایمونوگلوبولین همان آنتی بادی های ضروری سیستم دفاعی بدن است که بدون آنها خطر مرگ ما انسان ها بالاست .
۱۴: از دیگر ترکیبات ارزشمند موجود در شیر ، هیستیدین میباشد . هیستیدین موثر ترین و قدرتمند ترین اسید آمینه جهت تکثیر و تولید لنفوسیت ها هستند که وظیفه ی از بین بردن سلول های آلوده به ویروس را دارند .
۱۵: شیر و تخم مرغ ، هر دو دارای آرژنین میباشند با این تفاوت که آرژنین شیر بر خلاف تخم مرغ در سطح بسیار پایینی قرار دارد . آرژنین ، اصلی ترین و مهمترین پروتئین برای تکثیر شدن ویروس ها درون سلول هستند .
بی جهت نیست که شیر را طلای سفید نام گذاری کرده اند . شیر ، معجزه ی غذایی خداوند است که آن را به ما انسان ها مرحمت فرموده است .
نویسنده : مهندس امید قربانی
کارشناس دامپروری و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی / مدیر عامل گروه مهندسی توسعه دامپروری اندیشه مهر