پایگاه سراسری پاترا

گندم ها را در خیابان طالقانی بکارید

گندم ها را در خیابان طالقانی بکارید

خیابان تنها راه کشاورزان برای دریافت حق است، به مجلس بعدی دل نبندید

به قلم : امید قربانی

پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی بسته شد که مطالبات و درخواست های قانونی و منطقی و بدیهی کشاورزان و دامداران و به ویژه گندمکاران کشور همچنان بلاجواب و بلاتکلیف مانده است.

صماک و فانوس دریایی کشاورزی 

بر اساس تجارب و سوابق پیشین در حوزه رسانه و جامعه شناسی، این دوره از رقابت های انتخاباتی را فرصت خوبی پنداشتیم برای ملی و سراسری کردنِ چالش های حوزه کشاورزی و دامپروری. هدف ما این بود که از پتانسیل انتخاباتی مجلس، صماک ایجاد کنیم. و صماک یعنی صدای ملی اعتراض کشاورزان! 

در شرایطِ ویژهٔ امروز جامعه که رسانه های رسمی و ملی کشورمان، مطالبات بدیهی و قانونی حوزه کشاورزی و دامپروری را به صورت مطلق در بایکوت قرار داده اند و کوچکترین توجهی در بازگویی و انتشار مشکلات متعدد این بخش ها ندارند، شاید تنها راه برای رساندن حقایق تلخ کشاورزی به گوش مردم و مسئولان همین صماک و صدای اعتراض ملی بود.

صماک یک طرحِ تاکتیکال و تکنیکال رسانه ای و جامعه شناختی ست که بر اساس الگوریتم فانوس دریایی عمل میکند تا مطالبات و خواسته های کشاورزان به یکی از محور های اصلی شعار و برنامهٔ هزاران نامزد انتخاباتی و ستاد های تبلیغاتی در سراسر کشور شود. به عبارتی قرار بود صدای اعتراض کشاورزان ایران از طریق همین نامزد ها تبدیل به صدای ملی شود.

لا یکلف الله نفسا الا وسعها

در حد توانایی و ظرفیت رسانه ای و خبری که در پایگاه اطلاع رسانی توسعه روستایی ایران ( پاترا ) و پایگاه توسعه دامپروری اندیشه مهر ( تیدام ) داشتیم، تلاش کردیم تا موضوعات مرتبط با چالش های متعدد کشاورزی و دامپروری کشور را از طریق همین انتخابات تبدیل به یک گفتمان محوری و ملی در سطح کاندید های انتخاباتی کنیم.

اگرچه این انتظار را داشتیم که خانواده بزرگ کشاورزی ایران ( بزرگترین واحد صنفی کشور ) نیز در این طرح همکاری لازم را داشته باشند و با ایجاد یک زنجیره بلند چند میلیون نفره در گره گشایی از مشکلات و معضلات کشاورزی تلاش کنند اما خوب تقريبا تنها ماندیم و دریغ از همکاری همین کشاورزان!

منتظر مجلس دوازدهم نباشید!

در یک جمع بندی کلی و مختصر از تمام آنچه انجام شد و دیدیم و شنیدیم باید اینگونه خدمتتان عرض کنم که: کشاورزان، گندمکاران، کلزاکاران، دامداران و مرغداران برای برون رفت از بحران ها و معضلات متععد و پیچیده ی خود اصلا چشم امید به مجلسِ دوازدهم و نمايندگان دوره بعدی نداشته باشید. آبی از این مجلس برای شما گرم نخواهد شد.

اگر در مجلس یازدهم و نمایندگان قبلی به قدر یک آفتابه آب برای حوزه کشاورزی گرم نشد، مجلس جدید نیز حتی به اندازه یک ویال واکسن مرغی، آبی برایتان گرم نمیکند. لذا کمترین امیدی به مجلس دوازدهم و نمایندگان این دوره نداشته باشید.

گندم ها را در خیابان طالقانی تهران بکارید

باتوجه به مطلب فوق و نیز سوابق وزارت جهاد کشاورزی در پرونده مطالبه گری های گذشته کشاورزان، دامداران و مرغداران، این نکته به خوبی مشهود و ملموس است که خیابان طالقانی تهران تقريبا بهترین و مناسب ترین گزینه برای رفع مشکلات است.

مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی ( در شرایط فقدان یک مجلس و نمایندگانِ مطالبه گرِ امنیت غذایی ) تا وقتی که مشکلات زحمتکشان و رنج دیدگان عرصه تولید غذای کشور را در خیابان طالقانی تهران و روبروی این وزارتخانه نبینند و صدای واخواهی آنان را از حیاط ساختمان مرکزی نشنوند هیچ وَقعی به فریاد ها و درخواست ها و ضجه های آنان قائل نمیشوند!

محمد علی نیکبخت همان نسخه ساداتی نژاد است

نیکبخت برای بدبخت کردن کشاورزان 

پروندهٔ قیمت تضمینی خرید گندم پیشِ روی ما و نمونه ای از صدها مطالبه ی جدی حوزه کشاورزی ایران است که تبدیل به یک درام تراژیک شده است. آنهمه جلسه و برو بیا و خبر و گزارش و تهدید گندمکاران به واردات و گم شدن صورتجلسه شورای قیمت گذاری و وعدهٔ ده روزه قالیباف برای حل مشکل و… یک طرف ، واکنش و پاسخ نهایی دکتر نیکبخت هم یک طرف!

نیکبخت ( وزیر فعلی جهاد کشاورزی ) که باوجود محمد باقر قالیباف در راس قوه مقننه، خیالش از مجلس قبلی کاملا آسوده بود درباره قیمت خرید تضمینی گندم، آخرین حرف خود را اینگونه گفت: چه قانونی و چه غیر قانونی، چه خوشتون بیاد و چه خوشتون نیاد، همینی که هست، قیمت گندم ۱۷ هزار و پونصد تومان تمام!

عدم پرداخت مطالبات مالی گندمکاران، محول کردن چندین بارهٔ این پرداخت ها از اردیبهشت‌ ماه سال جاری به آینده ای مبهم، عدم پاسخگویی به تماس های کشاورزان، رپرتاژ های مکرر رسانه ای جهت تخدیر افکار عمومی، سکوت محض نمایندگان مجلس و… همه و همه بیانگر این است که وزارت جهاد کشاورزی هیچ تصمیمی برای عمل به وعده های خود ندارد!

اصل بیست و هفتم را فراموش نکنید 

لذا همچنانکه تجربه ثابت کرده به نظر میرسد که مطابق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی کشور خیابان طالقانی تهران و ساختمان مرکزی وزارت جهاد کشاورزی تنها راه کشاورزان و دامداران و مرغداران عزیز کشور برای بدست آوردن حقوق اولیه شان است!

اکنون که از روزهای پر تب و تاب انتخاباتی و حساسیت های مربوط به آن عبور کرده ایم و باتوجه به اینکه زمان چندانی برای برداشت گندم نمانده است، این فرصت در اختیار کشاورزان قرار دارد که با همکاری اتحادیه ها و صنوف مربوطه برنامه ریزی درستی برای خیابان طالقانی داشته باشند.

این نکته نیز قابل‌ توجه و تامل است که: خط مقدم مطالبه گری در حوزه کشاورزی ایران، گندم و گندمکاران هستند. اگر این طبقهٔ بسیار مهم و استراتژیک کشاورزی بتواند وزارت جهاد را ملزم به احقاق حق کند میتوان به مثبت شدن مطالبات سایر حوزه های کشاورزی هم امیدوار بود. در غیر اینصورت بدانها امید نداشته باشید.

لذاست که همه فعالان و تولید کنندگان حوزه کشاورزی اعم از دامدار و مرغدار و باغدار و… باید در این فرصت مطالبه گری دوش به دوش گندمکاران همراهشان باشند!

نویسنده : امید قربانی ۱۴۰۲ / ۱۲ / ۱۲

کارشناس و تحلیلگر اقتصاد کشاورزی و دامپروری ایران

مخاطب گرامی شما همچنین میتوانید مقالات و مطالب بیشتری در این پایگاه بخوانید :

معاون وزیر جهاد کشاورزی باید توبیخ شود

وزیر جهاد کشاورزی، سودای توسعه در بلغم خیال 

بحران خام فروشی زمینهای روستایی در گیلان 

برنامه های نوری قزلجه کپی از آب درآمد 

تهدید گندمکاران به واردات از سوی وزارت جهاد کشاورزی

توسعه کشاورزی جنوب شرق آسیا با کمک هوش مصنوعی

بودجه نویسی ناکارآمد بلای جان صنعت دامپروری ایران 

با این شرایط ناپایدار و شکننده چرا برنامه خودکفایی ؟

نماینده دولت: اعتقادی به تولید داخلی گوشت و مرغ نداریم

6 دیدگاه در “گندم ها را در خیابان طالقانی بکارید

  1. monfared گفت:

    موافقم و هر چه زودتر باید هزاران نفر کشاورز جلوی وزارتخانه آقای بدبخت تجمع کننن تا برق از کله این خائنین بپرد ! همه کشاورزا ساکت استن اینا هم اصلا عین خیالشون نیست باید تحصن بزرگ درست کنیم روبروی وزارت جهاد کشاورزی تا حساب کار دستشون بیاد

  2. Maryam delshad گفت:

    با شما موافق هستم مثل اینکه راه دیگه ای نداریم غیر از این که بریم جلوی وزیر بدبخت کشاورزی بشینیم و اعتراض کنیم . خو مگه چیمون از کشاورزای فرانسه کمتره ؟ اونا به واردات گندم ارزان از اروپا اعتراض کردن و با هزاران تراکتور توی اتوبان ها اعتراض کردن به حق خودشون هم رسیدن. توی ایران هم یه عده عن زاده گندم و نهاده دامی وارد می‌ کنن و هیچ کس هم جرات نداره حرف بزنه بهشون. دولت پخمه هم که همش دارع منت میذاره سر ما کشاورزا . خیلی دیگه دولت پررو شده که میگه میتونیم از خارج گندم وارد کنیم که ارزان ترم هست ولی چون میخواهیم از کشاورزان ایران حمایت کنیم پس گندم وارد نمیکنیم ولی محصولات کشاورزی رو با قیمت بالاتر از قیمت جهانی میخریم. هی توی سرتون بخوره این جور حمایت کردن

  3. حمید چلویی گفت:

    باور کنین اگه کشاورزان بیان و با همبستگی یک اتحاد بزرگ رو ایجاد کنم و باهم متحد بشن و یه روز اینا هر چند نفر هم که هستن گندم ها رو روی زمین بریزن پیش هم که یک نگهبان بخوان بگیرن براشون در اعتراض با قیمت گندم کافیه فقط چند شهر اول که الان دارن درو میکنن انکارو انجام بدن بعدش ببینید چطور با گردن خم کرده میان پیش کشاورزها

  4. لایکمند گفت:

    برداشت‌ گندم‌ امروز‌ رسما آغاز‌ شده است / به گزارش سرویس داخلی پایگاه خبری تحلیلی خبردام ، مهندس مهاجر، معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی امروز همزمان با سفر به استان هرمزگان گفت: نخستین برداشت گندم در سال زراعی 1403_1402 به طور رسمی آغاز شد.
    پیش‌بینی می‌شود امسال خود کفایی گندم تکرار شود و حدود 11 میلیون تن محصول به شرط عدم آفت و بلای طبیعی برداشت شود. گفتنی‌ است که شورای قیمت‌ گذاری محصولات اساسی کشاورزی در تاریخ 22 شهریور 1402 قیمت خرید تضمینی گندم را هر کیلو 19.500 تومان اعلام کرد، اما دولت با تاخیر چند ماهه و با کاهش 2 هزار تومانی قیمت خرید تضمینی گندم کلاه بدی سر کشاورزان گذاشت . اما اکنون امیدواریم که دولت دو هزار تومان جایزه برای تحویل گندم را تعیین و هر چه زودتر اعلام کند.
    و همچنین دولت، امسال در پرداخت طلب گندم‌‌ کاران، همانند سال گذشته در حق کشاورزان جفا نکند و طلب کشاورزان را بروز پرداخت کند؟
    کشاورز پلاس ، رسانه مستقل صنعت کشاورزی ایران

  5. tdam گفت:

    دکتر روحانی و دکتر لاریجانی از پزشکیان حمایت کنند!
    مجید مرادی
    شورای نگهبان کسی را برای ریاست جمهوری تایید صلاحیت کرد که حتی مدیریت سفره صبحانه خودش را هم در داخل خانه خودش بلد نیست اما دکتر جهانگیری و دکتر لاریجانی را رد صلاحیت می‌کند که توانایی‌ و شایستگی‌شان برای ریاست جمهوری مانند آتشی بر مناره در شب تار است.

    خوشبختانه دکتر جهانگیری پس از رد صلاحیت خود به صراحت و با صداقت از دکتر پزشکیان حمایت کرد. انتظار می‌رود دکتر لاریجانی هم اگر از تایید خود نومید شده است از دکتر پزشکیان حمایت کند.

    اما دکتر روحانی هم در چنین معرکه‌ای نباید به ذکر معیارها اکتفا کند. او باید جواب حمایت بی‌دریغ دکتر پزشکیان در انتخابات 1396 را بدهد. خود شاهد بودم که دکتر پزشکیان در سخنرانی‌اش در جمع دانشگاهیان و فعالان سیاسی در حمایت از دکتر روحانی سنگ تمام گذاشت و از موفقیت‌های دولت او در زمینه درمان به طور خاص سخن گفت. انتظار می‌رود دکتر روحانی همانند سیدمحمد خاتمی از پزشکیان حمایت صریح کند.‌

  6. ریحانه مالکی گفت:

    به نام خالق هستی
    ما آنیم که هستیم نه رنگ عوض می کنیم نه دنبال پست و مقام هستیم عمده روزگار را گذراندایم هم گرمی روزگار و هم سردی روزگار را چشیده ایم هم با مردان روبرو شده ایم و هم با نامردان
    هم با مردانی روبرو شده ایم که چراغ هدایت ما بوده اند و هم مردانی را دیده ایم که از پشت خنجر زده اند
    هم نامردانی را دیده ایم و هم مردان خوب نیک روزگار را
    ما از دیار ستارخان هستیم خاک می خوریم ولی خاک نمی دهیم
    ما از دیار ستارخان هستیم زیر بیرق هیچ کشور اجنبی نمی رویم و همیشه حضرت علی (ع) را برای خویش الگو قرار داده ایم و چون مولای ما علی است در مرام ما خیانت،توهین،حسادت،کینه وجود ندارد
    در مسلک ما تهمت و ذلت وجود ندارد
    لذا روز جمعه هشتم تیر همه خواهیم آمد و با آمدن خویش نشان خواهیم داد که چگونه ۱ در مقابل ۵ پیروز شد
    با آمدن خویش تکرار خواهیم کرد تکراری بزرگتر از دوم خرداد ۷۶
    ای مردم عزیز و قدرشناس ما باید بیائیم و سرنوشت خودمان را خودمان تعیین کنیم و اگر ما خودمان تعیین نکنیم اقلیت برای ما نفر تعیین خواهد کرد
    روز جمعه منتظر حضور سبز تمام مردان و زنان تاریخ ساز هستیم
    رای به دکتر پزشگیان رای به ایرانی آباد،آزاد و مستقل
    ان شاءالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *